Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 13 rok
|
|
Zdravím Vás všechny, kdo se snažíte bojovat sami se sebou.
Mám trochu ne tradiční dotaz. Přestože jsem nebyla silný alkoholik, byla jsem schopná v náladě s přáteli stáhnout během několika hodin i pět až sedm deci vína za večer. Byť to nebylo denně, myslím, že našlápnuto k závislosti bylo. Rozhodla jsem se to před pár týdny utnout vlastní vůlí z mnoha důvodů. nyní, když se udělalo hezky venku, jsem se rozhodla, že své tělo trochu ozdravím a zhubnu zdravou stravou a pohybem. Světe div se, postupně se daří.
S tímto zdravým hubnutím se mi ovšem dostavují velmi zvláštní stavy, kdy trpím závratí, mírnou nevolností, mám pocit, jako bych měla v sobě pár panáků.
Myslíte si, že je možné, že se tělo zbavuje spolu s tukovou zásobou(způsobenou alkoholem mimojiné) toxinů, které způsobují tyto "flashbackové stavy"?
Těhotná nejsem, chodím darovat krev a nejsem si vědoma zdravotních obtíží či jiných příznaků... Stavy trvají od několika desítek minut po pár hodin, většinou při klidu po fyzické aktivitě.
Je mi 27, váha 84kg, výška 177cm.
Pokud budou obtíže přetrvávat, zajdu k lékaři. Jen mě zajímá, jestli se s tím někdo z vás setkal.
|
|
Agnes
|
|
|
|
|
Ahoj.Pokusím se odpovědět.Každý alkoholik se naučí přehánět své pití až do neúnosných mezí.Přestane-li pít?Tyto sklony více méně přetrvávají.Ty jsi se rozhodla RADIKÁLNĚ změnit všechno,na co tvé tělo bylo zvyklé.Začala jsi hubnout,což znamená že jsi vyloučila ze své stravy cukry.Alkohol jako takový obsahuje hodně cukru.Toto Tvému tělu nyní chybí.Proto ty stavy slabosti.Většina alkoholiků poté,co přestane pít začne více mlsat sladké.Dodává svému tělu aspon´cukr,na který bylo zvyklé.Přestat pít neznamená bojovat sama se sebou,být na sebe tvrdá.Přestat pít znamená naučit se přijímat,mít sama ráda a neodmítat se.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Ahoj všem,potřebovala bych poradit,pomoc,nevím jestli se mám zařadit do skupiny začínajících alkoholiků nebo pokročilejch,jestli hledat odbornou pomoc,nebo zda mi pomůže o tom mluvit.Začalo tím když jsem se přestěhovala z Prahy do velmi malé vesničky na Moravě,svého přítele jsem poznaa na svatbě mého bratra,je to strýc jeho manželky,opojeni alkoholem jsme spolu skončili postely,vůbec jsem nevěděla jak vše dopadne,protože nás dělilo 250km,jezdila jsem za ním co to šlo,zamilovala jsem se do něho hned,on,jako řidič z povolání byl stále v zahraničí,telefonovali jsme si,esemeskovali,ale mě to nestačilo,trápila jsem se že nemohu být s ním,a tehdy jsem poprvé zjistila že jsem začala nějak moc pít,trvalo to rok a už jsem nevěděla co dál,jediná možnost byla jít za ním,když jsem se přestěhovala,tak jsem byla strašně štastná,než jsem si našla práci,tak jsem občas jela s ním do světa,ale když jsem byla doma sama,opět jsem šahala po alkoholu,pak jsem konečně našla práci a trochu se to utlumilo,pak přišel zlom,začali mi chybět kamarádi a rodina,on stále pryč,jen víkedy byly naše,ale mě to je málo,ted mám zlomenou nohu,také díky alkoholu,marodím už třetí měsíc a mám pocit že už blázním,někdy piju každý den,někdy jen obden,někdy jsem opila nebo v lepším případě jen v náladě.Potřebuji o tom s někým mluvit,ale přítel říká že si to mám srovnat v hlavě co chci,ale podle mě na to nesmím být sama,chtěla bych si psát s někým kdo má stejný nebo podobný problém,říká se že ve dvouch se to lépe táhne 
|
|
|
|
|
|
|
Tvůj přítel má pravdu Štěpánko.Našla jsi alkohol jako lék na svoji samotu.Izilovala jsi se od přátel a rodiny.Trpíš se svojí samotou a to tě nutí pít.Co kdyby jsi se snažila zapojit do společenství Anonymních alkoholiků?Časem by jsi získala jiný náhled na sebe a svůj život.Necítila by jsi se osamnělá,našla by sis tam přátele a mohla se upřímně vypovídat ze všeho,co tě trápí.Navíc by jsi nebyla ohrožená pitím!Najed´si na těchto stránkách nahoře-LÉČBA a tam Anonymní alkoholiky.Je tam seznam všech skupin v České republice.Na nic nečekej a běž hned na první schůzku.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Víš,mě se moc nechce chodit na nějaké schůzky,jsem strašně stydlivá a hned rudnu před cizími lidmi,hledala jsem právě někoho na internetu, s kým bych si dopisovala,nikoho tu nemám,sice tu jsem rok,ale všichni jsou věkově starší a já si s nimi nemám co říct a většinou se scházíme v hospodě,což pro mě není dobré,někdy si dám jen kofolu,ale to se stává jen v případě že jsem to minulý den přepískla s pitím,mám i pocit že se nedokážu bavit bez toho že bych měla něco v sobě,od přítele jsem dostala už několikrát nůž na krk,ale vždy mi odpustil,a já se napila znovu,bojím se kdy to odpuštění bude poslední a celkově mám strach že o něho příjdu.Měla jsem dost partnerů,ale milovala jsem jen dva,svého prvního manžela,který mě opustil kvůli jiné a současného přítele,já mám pocit že i to pití souvisí s tím že mě sklamal člověk,kterého jsem milovala věřila mu a ted mám pocit že se mi to stane znova,přítel,když mu řeknu že ho miuji,tak mi kolikrát řekne,že nemůžu každého milovat,a jestli jsem milovala každého s kým jsem chodila,nevím 
|
|
|
|
|
|
|
Štěpánko, nepřeháněj.Jestli-že chceš přestat pít, musíš něco pro to udělat!Jen tak si dopisovat moc nepomůže.Problém máš, víš to, i Tvůj přítel, takže vyraž na AA,na Moravě je plno skupin, dobrých, a začni něco opravdu dělat se svým pitím.Ožrat se nestydíš, tak proč se stydět zajít někam, kde Ti pomůžou?????Hledáš cestičky, jak nepřestat hned, vymlouváš se na nedostatek přátel, rodiny......jsi dospělá, rozhodla jsi se dobrovolně jet za láskou, tisíce holek tak žije a neřeší to pitím.Nesváděj nic na nikoho , sama saháš po flašce, sama si liješ alkohol do sebe, tak kde myslíš, že je největší chyba??????Asi se Tě moje slova dotknou, klidně zuř, uraž se, ale zamysli si nad něma!Přiznej si chybu, bude to lehčí, přestat.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Proč bych se měa urážet,to ani náhodou,chci si s někým psát,na tom přece nic není,pomáhat si písmenkama,nic na nikoho nesvádím,jen se domnívám e na tom ještě nejsem tak špatně,nebo myslíš že ano.Dokážu být někdy bez alkoholu pár dní,pak si dám občas pivo,můj největší problém je,že to míchám s tvrdým a pak to je špatný,ale to je jen o víkendech a né každý,přítel mě v tom nechal,prý si to mám srovnat v hlavě,ale to si myslím že také není dobré,když někoho požádám o pomoc a on mi odpoví takhle
|
|
|
|
|
|
|
Každý alkoholik nepije denně!!!A tak proč Tě v tom přítel nechal????, v čem? když na tom nejsi tak zle?A jestli si chceš s někým psát o tom, jak piješ dál, tady asi pro Tebe nejsou lidi.Tady si přiznávají svůj alkoholismus, chtějí přestat.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Štěpánko-a chceš vůbec přestat pít?nebo ti vyhovuje to upíjení ze samoty?ty si v ní ale lebedíš,vyhovuje ti.To si myslíš,že někdo k tobě přijde do bytu a navrhne ti že ti bude dělat společníka,že ti bude přítelem?Život na nikoho nečeká.A pokud CHCEŠ DOOPRAVDY ŽÍT?MUSÍŠ SE ZBAVIT STRACHU A VYKROČIT DO ŽIVOTA MEZI LIDI TY SAMA!JINAK SE MOJE MILÁ UPIJEŠ K SMRTI-A NEBUDEŠ PRVNÍ!!!
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Přítel chce,at si to srovnám v hlavě,nic víc mi k tomu neřekl,psát si nechci o tom jak piju,ale spíš o radu,jak přestat,podpořit se navzájem,to je přeci skoro stejné jako bych chodila na AA,tam budu mluvit,všichni odpovídat nebo radit a to samé se může i písemně,jestli jsem někoho tím urazia,tak se omlouvám
|
|
|
|
|
|