Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 13 rok, 1 měsíc
|
|
V AA nikdo nikomu neradí,nikdo nikomu nic nedoporučuje.Je tam každý sám za sebe-ALE JE TAM OSOBNĚ PŘÍTOMEN,JE TAM KAŽDÝ ZODPOVĚDNÝ SÁM ZA SEBE,UČÍ SE TAM TOLERANCI,UČÍ SE TAM NIKOLIV POSLOUCHAT DRUHÉ-ALE NASLOUCHAT JIM,UČÍ SE BÝT TRPĚLIVÝ,UČÍ SE BÝT SPOLEHLIVÝ,UČÍ SE BÝT DŮSLEDNÝ a mnohem víc.Šárko-to jsou všechno věci které ty nemáš-neumíš je.TOTO JSOU JEN ZÁKLADY PRO UDRŽENÍ STŘÍZLIVOSTI.Proč myslíš,že se alkoholik dokáže upít?Právě proto,že má tvůj přístup k věci.A právě proto,že stejně jako ty nikdy nezískal tyto základy!POVAŽOVAL JE STEJNĚ JAKO TY ZA ZBYTEČNOST!
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Štěpánko, hodnotíš něco, co neznáš.Těžko přestaneš pít , když pořád kličkuješ.Chceš opravdu přestat?Na AA lidi, co abstinují , říkají své zkušenosti, což Tě může nakopnout, pomoc Ti.Zřejmě alkoholička jsi, přestaň se vytáčet, vymlouvat, klást si podmínky a opravdu začni se sebou něco dělat s pomocí odborníka nebo áčkařů.Takové to-"zas tolik nepiju" Tě může zničit.Jestliže přítel není alkoholik, nemůže Ti pomoc, nerozumí problému.A najednou zjistíš, že jsi opravdu sama, slabá, alkohol Ti bude šéfovat, zničí Tě.Uber ze svého ega, hledej pomoc, a fakt vážně.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
ahoj
jsem tu poprvé a jsem alkoholička:-( Potřebovala bych pomoci a nevím jak!!!!!!! Nechci přijít o manžela a děti!!!! Byla bych ráda, kdyby mi někdo napsal na email
karlik1065@seznam.czTato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
děkuji
|
|
Míša
|
|
|
|
|
Míšo,Ty víš jakou potřebuješ pomoc.Jenže tu nikdo za Tebe neudělá.Přestat pít-a to máš ve svých rukách.není to rozhodnutí nikoho jiného než Tvé vlastní před čím stojíš.Máš pro koho žít.Máš děti a manžela.Nauč se toho vážit a opravdu dělej proto aby ses nenapila všechno co se dá,Všechno co se ti nabízí.Antabus,psychoterapie,pokud to nepůjde tak nekompromisně léčebna,zapojit se mezi Anonymní alkoholiky,navštěvovat psychoterapie-nabídka je veliká!Jen bys měla co nejdříve začít.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Míšo, nechceš vypsat své trápení sem, na diskuzi?Je to tu naprosto anonymní, soukromě se zpovídat může být dost zlé, nevíš, komu přesně píšeš, kdo toho zneužije.....ublíží Ti.neboj, pomůžeme co nám síly stačí.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahoj Míšo,jsem alkoholička.Deset dní se mi daří plně abstinovat a to se mi ještě nikdy za mojí pijáckou karieru nepovedlo.Začala jsem chodit na srazy AA.Je to fakt síla,moc mi to pomáhá,něco se mi snad přeplo v hlavě,chlast se mi začal vzdalovat,už nademnou nemá takovou moc,ale je potřeba se mít stále napozoru!Vím přesně,jak Ti nyní je.První dny bez chlastu byly peklo,o to víc si nyní vychutnávám střízlivost,je mi fakt dobře.Zkus AA,byla jsem i v léčebnách ale tohle je pro mě cesta.Doma je pohoda,mám tři děti,manžela který mě fakt podporuje,to je taky moc důležitý.Míšo,dej se do toho,zeptej se na co budeš chtít.První dny bez alkoholu jsem strávila zde na foru a moc mě to podrželo,máš šanci ze sebe dostat upně všechno,jsou tu zkušení alkoholici a můžoou Ti pomoci.Já se k nim taky připojuji,jsme tu pro Tebe.Alkoholizmus je NEMOC,dokonce smrtelná,nemůžeš za to,že si na šla Tebe,moje maminka i tatínek se upili k smrti,oba byli ještě moc mladí,neuměli se na své pití podívat jako na nemoc.Já to tady musím vybojovat i za ně.Budu se za Tebe modlit ale první krůček musíš udělat jen ty sama,bez toho to nejde.Napiš,ptej se,každý tady rád pomůže,tak jako mě.Přeji Ti krásný den Míšo.
eva
|
|
ewa
|
|
|
|
|
Evi, Tvoji rodiče možná ani netušili, co alkoholismus je.Můj táta se taky upil, já skoro taky, vůbec jsem nevěděla, že alkoholismus je smrtelná nemoc, jak se léčit.......Tato nemoc je pořád v Čechách tabu, spíše je normální chlastat, než abstinovat. Dnes už něco vím, díky AA, hlavně, jak lze žít bez alkoholu hezký život.
|
|
Liba
|
|
|
Re: Jsem alkoholik a baví mě to, jen tloustnu Před 12 rok, 1 měsíc
|
|
Nevím jestli tu někdo budete, ale jsem pivař a potýkám se s myčlenkou, že jsem za hranicí mlsání, Otázka základní: CO DĚLÁTE, KDYŽ PRŠÍ A CO DĚLÁTE S TÍM, KDYŽ SE VÁM NIC DĚLAT NECHCE ?
|
|
Vašek
|
|
|
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 12 rok, 1 měsíc
|
|
Ahoj,
když prší, snažím se nezmoknout a když se mi nic dělat nechce, dělám jen, co dělat musím 
|
|
Hanka
|
|
|
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 12 rok, 1 měsíc
|
|
Když jsem pila,bylo zataženo a deštivo stále.Nešlo o to,že se mi nechtělo,já ani nemohla nic dělat.Deprese jak prase,výčitky taktéž.No,přestala jsem pít.Slunečno je stále,i když prší.příroda potřebuje své.No a pracuju stále.Když ne kolem sebe,tak na sobě.Stále je co upravovat a měnit.O tom je život.Když se něčeho hodně bojím,mám z toho strach?tak začnu zrovna právě u toho.Potom mám radost,že jsem to zvládla a všechno mi jde lépe.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|