Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...36373839404142...60
Dolů
Téma: Jsem alkoholik a nevím co dál
**
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 11 rok, 10 měsíce  
Tak dnešní den máme skoro za sebou a hurá do dalšího střízlivého dne.
Alena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Držím všem palce a vlastně i sobě do dalšího krásného bezproblémového střízlivého letního dne
PetrCh

Alena napsal:
Natálie,můžu se zeptat jak se jmenují antidepresiva,ale jinak jako kdybych to psala já.Jak si zvládala ostudu? Já piju doma,ale když už sem opilá,tak začnu courat po hospodách,po městě už se mě to vymklo.Morálně jsem úplně zklamala.Dnes se stydím vyjít vůbec ven.Nevím co mám v dělat.Dnes jsem první den úplně čistá,včerejšek nepočítám,ten jsem prospala.

Alčo, mám jen lehká antidepresiva, deprese mi nebyla diagnostikovaná, ale prý se té doktorce osvědčilo je na začátek nasadit všem alkoholikům...ani se mi je nechce vysadit, protože mi je teď skvěle a alkohol vůbec nepotřebuju, tak se bojím, že kdybych je vysadila, tak že se něco změní...jo a jmenují se Asentra, nemám žádné vedlejší účinky, všechno v pohodě:)

Ostudy bylo taky dost, ale naštěstí žiju v Praze a nežiju tu dlouho, takže v části, kde bydlím jsem vyloženě anonymní...jen sousedům jsem jednom při tahu vypila piva, co měli na společné chodbě, pak jsem se jim šla omluvit, že jsem měla nějakou návštěvu a přinesla jsem jim za to peníze - nevím, jestli mi to věřili...ale jinak spoustu ostudy jsem udělala uvnitř rodiny a před přítelem....ale víš co? s tím se časem fakt srovnáš a získáš zpět hrdost, sebedůvěru a lidi na všechno zapomenou, když se začneš chovat jinak a budeš jiná, než dřív...mě už trapně přestalo být, občas o tom i schválně před kamarády mluvím, nestydím se za to, protože to jsem nebyla já, to byla loutka, závislá na nějaké látce... je krásné nemuset se za nic stydět...člověk chybuje i za střízliva, ale ty střízlivé chyby člověk nese úúúplně jinak než to, co za něj provádělo to závislé druhé já, to jsem kolikrát vůbec nechápala, proč jsem něco říkala, nějak jednala, no však to známe všichni.
Natálie

Také beru Asentru, 100mg každé ráno.Je dobrá bez vedlejších účinků a není návyková..měla by zlepšit náladu jako takovou
PetrCh

A jinak svádět to na druhé já je sice příjemné, ale z pohledu na opilce zvenčí to jako druhý on nevypadá.Nikdo to tak nebere, prostě jsme to stále my a jen my.Druhé já neexistuje.

Tu první skleničku přeci nevypilo druhé já ale já, ikdyž jsem věděl jaké to bude mít následky.Takže druhé já není
PetrCh

Ptám se proto že já dostala citalec,ale moc mě to nepomáhá.Vím že ostudu přežiju,ale je mě dost trapně a klepu se,aby se někdo doma něco nedozvěděl.Já jsem si šla koupit vodku a neměla jsem peníze,nejlepší na tom je že jsem měla sebou 3 karty a ani jsem si na ně nevzpomněla jak jsem byla ožralá,následovala policie a ostuda,takže doufám že to doma nepraskne.Do obchodu ted asi nějakou dobu nepůjdu.
Alena

těžko říct, jestli mi pomáhá právě ta Asentra, je to možné...

Na druhé já vinu rozhodně nesvaluju, spíš prostě ty trapnosti, co jsem udělala a ani si nepamatuju a chovala se jako šílenec....vůbec nechápu, kde se to ve mě vzalo, pod vlivem úplná změna osobnosti....je to pryč a já už se s tím srovnala, že se to stalo...důležité je ale pro mě to, co je TEĎ, patlat se v minulosti nemá smysl, dnešek je důležitý a já se za sebe dnes nestydím - i když se mi teď něco nepodaří, tak mám ale před sebou čisté svědomí.

Jinak jak jsi psal, že to chce rok, aby se člověk dokázal zase radovat z maličkostí a zharmonizoval se, tak já bych řekla, že u mě to bylo tak po těch 4 měsících.

Co se týče vůle: já mám pořád slabou vůli - neodolám čokoládě a nechce se mi chodit cvičit, odkládám učení na zkoušky....ale přestat pít pro mě není o vůli, ale o rozhodnutí, o motivaci a o udržování té motivace! První měsíce jsou těžší, ale uvidíte, že to bude čím dál lepší a budete se svým životem zase spokojení. Budete využívat svůj potenciál, který jste dřív nevyužívali....nikdo nemusíme být stoprocentní dříč s ultrapevnou vůli co se týče všeho....nebuďte na sebe příliš přísní, já si třeba ráda zahřeším v podobě té čokolády, i když bydlím sama, tak si platím uklízečku a paní na žehlení, příliš nakupuju atd...ale důležité je to, že nepiju:)
Natálie

Tak to já taky nechápu,mě se změní celá osobnost a to co bych střízlíva nikdy neudělala v opilosti vyvádím jedna radost.K tomu všemu ještě okna,tak pak si pamatuji jen část a to jen matně.
Alena

Feták když si šlehne taky neví co se s ním děje, je to vlastně to samé
PetrCh

No jasně alkohol je totiž taky droga tak proč se divit, že jako droga i působí
andrea
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Stránka: 1...36373839404142...60
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter