Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...19202122232425...59
Dolů
Téma: Sucho od února 2018 - vzájemná podpora
**
Re: Suchý únor - vzájemná podpora Před 7 rok, 2 měsíce  
Dědeček Ríša tvrdí, že léčebny jsou k ničemu a má za sebou šokující příběh. Začíná to dobře.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ja nerozčiluj se, každý může mít názor.

Já třeba pořád moc nechápu, proč jsou protialkoholní léčebny natřískané lidmi, když média jsou natřískané reklamou na alkohol.
V PAL tě odříznou od všedního života, vetknou ti nějaké myšlenky na nový lepší život, dají ti rady jak začít, jak pokračovat, dají ti základní dobu abstinence 3 měs., kdy už je tělo + psychika jakž takž relativně ok, ale bohužel se pak po propuštění setká znovu s realitou života, kde všichni pijou, chlastu je všude plno a ještě je propagován v reklamách, jak je úžasný, no tak někde bude asi chybka.

Ale PAL určitě někomu pomůžou, někomu na vícekrát, ale pomůžou a proto jsou potřeba!!!
Drahoslava
Gold Boarder
graphgraph

Drahoslavo, pro někoho jsou ty tři měsíce izolace od světa chlastu v PAL právě obrovské v tom, že třeba poprvé po letech vystřízliví.
Těch 45 dní, kdy sama nepiješ, to je výborný! Taky jsem to zvládnul bez léčebny, ale až tak po těch 100 dnech jsem si byl jistější a začal si to fakt užívat.
Do té doby jsem měl různé vlny euforie, že to vůbec jde. A ta euforie byla předtím asi to nejzrádnější.
S reklamama, apod, nic neuděláme. Výborná antireklama a ještě zážitek je třeba polský film U strážného anděla, podle knihy Jerzy Pilcha. Včera jsem opět shlédl a tak doporučuju.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Nepiju už léta, ale řeknu Vám, že ty následky alkoéry si vyžírám dodnes. Chlast mně změnil život, vztahy a hlavně dost narušil mou psychiku. Dlouho jsem si to nechtěl přiznat a stavěl kolem sebe zdi ze lží, nepříjemné věci jsem zametal pod koberec a teď to nabralo zase jiný směr – já dost společenský člověk asi od léta zjišťuju, že začínám mít s lidmi problémy, vyhovuje mně radši samota a cítím se s mezi lidma nějak divně...

Jinak si žiju docela normálně a to nutkání je pryč, jsou v mé hlavě jen občasné takové myšlenky se napít, ani to nevnímám, byl mi alkohol nabízen a nic to se mnou nedělá, druhý sí dá, cítím to z něho, mažu se alpou, požívám kapky proti kašli s ethanolem, ustní vodu atd., nealko pivo si ale nedám, to už sem kdysi zkoušel, no zkráka vím co jsem si poslední roky pití způsobil, o co jsem přišel, co natropil, co děsného jsem prožil – třes rukou a jiné děsné stavy, vyvrcholilo to kolapsem a nechci to už zažít. Nebojuju, nepočítám dny, žádné poučky už si ráno neopakuju, nic si nesugeruju a jaksi to vykrystalizovalo v nějakou rovnováhu, bez víry v nadpřirozeno... vyzkoušel jsem ale všechny možné způsoby jak dál vést svůj život, daří se mi i nedaří, lidi kolem mě umírají a nemám už potřebu se vylít, vymastit hlavu, je to k ničemu... přijmul jsem se jaký jsem, svou nemoc-závislost a všechno ostatní kolem

Hledejte se, čtěte, nepolevujte ve svém snažení a já říkám, kdo hledá najde, a občas se ozvěte co s Váma je- Laďo, Zdeno, Dee, Kleris, Neso atd atd...
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Ja napsal:
Richard, píšeš:
"Léčebny - ve vší úctě - ÚPLNĚ K NIČEMU ....."
"Koľko "odvahy" treba vypiť, aby sa súdny človek takto znemožnil?"
(Prečo už dávno nie si minister zdravotníctva v EÚ?)

Nepotřebuji odvahu, stačí se rozhlédnout. Neznám jediného člověka kterému by léčebna pomohla. Dokonce mám výborného kamaráda který pracuje v jedné z nejznámějších ČR léčeben a ten mi moje slova jen potvrzuje. Člověk nepotřebuje léčebnu pokud je drogově závislý...
Richard
Rozhodnout se - přežít začátky - žít...
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž

Sochař napsal:
Dědeček Ríša tvrdí, že léčebny jsou k ničemu a má za sebou šokující příběh. Začíná to dobře.

Nenapsal jsem, že mám za sebou šokující příběh, ale upozornil jsem, že by mohly moje postřehy místní diskutéry šokovat. To je velký rozdíl.
Richard
Gold Boarder
graphgraph

Drahoslava napsal:
[quote]Ja nerozčiluj se, každý může mít názor.

Já třeba pořád moc nechápu, proč jsou protialkoholní léčebny natřískané lidmi, když média jsou natřískané reklamou na alkohol.
V PAL tě odříznou od všedního života, vetknou ti nějaké myšlenky na nový lepší život, dají ti rady jak začít, jak pokračovat, dají ti základní dobu abstinence 3 měs., kdy už je tělo + psychika jakž takž relativně ok, ale bohužel se pak po propuštění setká znovu s realitou života, kde všichni pijou, chlastu je všude plno a ještě je propagován v reklamách, jak je úžasný, no tak někde bude asi chybka.

Ale PAL určitě někomu pomůžou, někomu na vícekrát, ale pomůžou a proto jsou potřeba!!![/quot
----------------------------------
Je li to váš názor, udělám vše proto, abyste mohl svůj názor zastávat a proto Vám ho nebudu vyvracet.
Richard
Gold Boarder
graphgraph

Drahoslava napsal:
Děkuji Richarde za pochvalu. Zatím je to pro mě pouze začátek, když někdo abstinuje 2,4,6 let už je to na pochvalu. Ale i tak díky.
A prosím, rozepište se trochu o sobě, třeba to zas někomu otevře oči. Na šoky jsme zvyklí.
Je to anonymní a každý má za sebou něco, na co není hrdý.
Však to zvažte, já lačním po příbězích a určitě nejsem sama.

Já tu anonymně nejsem. Jsem zde pod svým skutečným jménem, protože jedním z důležitých bodů je se za sebe nikdy nestydět a to i v případě ex závislosti na jakékoliv látce včetně alkoholu. Bočním efektem tohoto postoje je totiž separace tzv kamarádů a přátel a obecně okolí. Můžete velmi rychle vytřídit tyto lidi a zůstanou Vám jen ti dobří..tedy pokud nějací zůstanou. Nemusí taky zůstat nikdo což je častý jev... to mnozí neustojí a raději se znovu a znovu vrhají do spárů alkoholu..hlavně nepřijít o debilní kamarádíčky... A tak dále...opravdu bych raději odpovídal na konkrétní otázky, protože se tu rozepsat znamená sloh o tisícovkách slov
Richard
Gold Boarder
graphgraph

Tak co potřebuje?
Já myslím, že je to právě dobré odtržení na nějakou dobu z rutiny, jak píše sochař, pro někoho vůbec šance vystřízlivět na delší dobu a třeba si něco uvědomit. Právě že je spousta lidí, co už chlastat opravdu nechcou, ale alkomozek jim nedovolí přestat, chce svou drogu. Proto ten člověk, co sice moc chce přestat, vydrží 2-3 dny, nebo max. týden a je v tom znova- protože je ve svém stereotypu.
Drahoslava
Gold Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 10/02/2018 11:53 Provedl: Drahoslava.

Pro Richarda: psal jste, že závislý léčebnu nepotřebuje... dejte zkušenost, co tedy potřebuje
Drahoslava
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...19202122232425...59
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter