Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...23242526272829...59
Dolů
Téma: Sucho od února 2018 - vzájemná podpora
**
Re: Suchý únor - vzájemná podpora Před 7 rok, 2 měsíce  
Sú komplikovane ale verím ze sa vylepsia. Zle už bolo
katarina
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Renča, úplne stačí deň po dni. Z toho sa nazbierajú mesiace ani nevieš ako. A manžela nerieš. Snahu ukázal. Dohodni sa s ním aspoň, že ťa nebude núkať. A on nemá čo akceptovať alebo neakceptovať. Je to tvoje rozhodnutie, tvoj život. Aj keď žijete spolu. Robíš to pre seba. Samozrejme, keby si nejako ohrozovala rodinu, tak má právo to neakceptovať. Ale myslím, že toto nie je ten prípad.
To zmierenie s tou diagnózou je dôležité len pre teba. Nikomu to nemusíš hovoriť, ani vysvetľovať, ak nechceš. Je to preto, že keď to príjmeš, zmieriš sa s tým, prestaneš sa s tým trápiť.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Katka, to si na tom lepšie ako ja. Ja zvyknem hovoriť, že dobre už bolo.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Krtek - rozumim
Renča
Nevzpomínej na první, ale na poslední opilost!
Expert Boarder
graphgraph

———————————————————-
Jen člověk, který miluje sám sebe
a dbá o svoje fyzické a psychické zdraví,
je schopen milovat a pečovat o druhé.
———————————————————-

- to mi dnes přišlo do pošty
Renča
Nevzpomínej na první, ale na poslední opilost!
Expert Boarder
graphgraph

Sakra, já mám absťák, celou noc jsem nespal. Včera jsem se neřídil heslem "poslouchej svou žízeň" a naivně jsem si myslel, že to zaspím. Dnes to vidím na popíjení od rána. Holt musím pít denně, abych se vůbec vyspal.
David
Gold Boarder
graphgraph

Až budete mať stavy, že sa v krčoch a bolestiach plazíte po zemi a prosíte niekoho doma o kvapku alkoholu(hoci aj alpa), tak to napíšte. Ak vám trpne tvár, kruti prsty na rukách v krčoch, picha akoby špendliky do prstov, napíšte to. Ak máte stavy, že v izbe 2x3 metre chodíte hodiny z roha do roha až máte pocit, že vám z toho preskočí, napíšte. Ak viete, aké je to ležať pripútaný v klietke od hlavy po päty, máte absťak, trasiete sa v bolestiach, potíte sa a nemožte sa ani pohnúť, vrieskate v tej klietke nech vám pomôžu a každý vás má na háku, napíšte

Krtku, oslovoval jsi sice někoho jiného, ale napíšu já. (vidím, že se zde rozvinula zajímavá diskuze - ne jen o tom, co kdo uklidil nebo jak si šel zasportovat). To, co popisuješ, tu asi většina lidí nezná, nepropili se tak daleko. Já to znám a byla to čirá hrůza. Alpa byla ještě v pohodě. Horší byly voňavky a čistící prostředky. Člověku je tak šíleně, že je ochotný udělat cokoli, cokoli snad kromě fyzického násilí (u mě, muži to asi mají jinak). Já měla navíc "štěstí", že jsem vždycky měla na alkohol dost peněz, nemusela jsem tedy páchat nějakou trestnou činnost. Ale navyváděla jsem se věcí, že nad nimi raději už moc nepřemýšlím, protože bych musela chodit kanály. Pro mě asi nejhorší na alkoholismu je ztráta lidské důstojnosti. A mlátila jsem se v tom takových let. Šest léčeb, osmnáct pobytů na psychiatrii, několikrát na chirurgii, zamykání u rodičů ani nepočítám. Pořád dokola, chtěla jsem přestat a ono to nešlo. Z pohledné křehké blondýnky se stala oteklá, pomlácená, neupravená troska. Když přemýšlím, co mi nakonec pomohlo... já to vlastně nevím. Asi strach o život - najednou? Asi to, že jsem přijala, že jsem nemocná a nebudu mít prostě to, po čem toužím. Že budu muset vzdát se zaměstnání, které miluju a v kterém jsem dobrá a dělat něco jiného, v mém případě debilní práce u pásu, která mě ubíjí. Když jsem se po třech letech abstinence chtěla k tomu "mému" zaměstnání vrátit, začala jsem ujíždět na Neurolu a musela toho po roce zase nechat. Co je potěšující, po těch letech vnímám to, co jsem slýchala od úspěšných - mám z alkoholu obrovský respekt, bojím se dát si i kapku tinktury, zároveň je mi alkohol natolik lhostejný, že dokážu fungovat vedle něj. Nevadí mi jít do hospody, na oslavě sedět vedle pijících. Jen zábavy, plesy jsem musela vyškrtnout. Ale za mlada jsem si je docela užila, tak to až tak neprožívám. Větším problémem jsou vztahy, mám takový hrozný strach ze zklamání (které bych neustála), že jsem raději už roky sama. Je to smutný život, ale aspoň žiju, že. A kdo by taky měl zájem o depresivní alkoholičku Tedy on vlastně zájem je, ale připadám si jak nahnilé jabko. Zvenku krásné, ale uvnitř zkáza. Asi nevěřím, že by mě někdo dokázal mít rád i s tím "vnitřkem".

K tématu léčebny bych chtěla napsat, že já bych to bez léčeb nezvládla. Byla to pakárna neskutečná, ale zase jsem tam poznala fajn lidi, s některými jsem dodnes v kontaktu. Mnoho z těch, kdo se trápí opakovanými samoléčbami a stále selhávají by udělali lépe, kdyby se nechali hospitalizovat, začínat abstinenci v léčebně je jednodušší, ale chápu, že pro mnoho lidí je to nepřijatelná představa, ať už kvůli okolí, práci, rodině, sama jsem to také samozřejmě nejdřív zkoušela doma, ale místo toho jsem se propíjela pořád dál. U těžkých alkoholiků je navíc opravdu lepší, když jsou při odvykání pod lékařským dozorem (kvůli riziku epi nebo deliria). A někdy ani to nepomůže, na první léčbě nám jeden pacient na detoxu zemřel.

No ale už dost pesimistického psaní, vemte si z toho to veselejší: většina z vás v tomto tématu na tom zdaleka nejste tak špatně, máte šanci démonovi utéct z náruče jakž takž nepomuchlané
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Davidem, ta nespavost je ten abstak.. Ono je to hrozně jednoduché, nemůžu spát a proto musím pít...
Ke spánku se můžeš dopracovat... Fyzická aktivita, prostě to tělo musíš unavovat bez pardonu rano brzo vstávat... A casem by se ti podařilo spankovy návyk získat... A nebo člověk může pít už od rána... Jo jo...
Allie
Platinum Boarder
graphgraph

Remi. Samozrejme, že som skúšal aj pitralon a okenu. Potom už ty hajzly začali vyrábať okenu bez alkoholu. Ale to bolo, len keď som už nemal ani tú alpu aj to výnimočne.
K práci len toľko. Tiež robím prácu, ktorá ma nebaví. Ale beriem to len ako zdroj príjmu a ten život sa snažím spríjemniť medzi prácou.
So vzťahmi to máme podobné. Asi ten strach zo sklamania je aj u mňa veľký, až nezdravo. Ale už nejaký čas nad tým rozmýšľam, že to skúsim. V podstate už vo svojom veku nemám čo stratiť. Teda mám. ČAS. Ten už nevrátim. A bolo by škoda niekde v domove dôchodcov si neskôr vyčítať, že prečo som to neskúsil. Vo svojom veku už nemôžem čakať ani princeznu, ani modelku. Ale tak aspoň by bolo sa s kým pohádať.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Reminescence,
to je ta zkreslena predstava o sobe samem,clovek ma o sobe takove mineni kvuli minulosti,mam to podobne,nizke sebevedomi,pocit jak me muze mit nekdo rad,kdyz nemam rad sam sebe...a jak u Tebe probihala "alkoholova era" jak dlouho? Zazila jsi toho hodne...
Krtku ahoj,
"Hajzli zacli vyrabet okenu bez alkoholu" pobavilo!!! Ikdyz v te dobe asi moc do smichu nebylo...jasne neboj se toho a nsjdi nejaku Krtico pro Tebe zijem len raz

A konkretne vy dva jak dlouho abstinujete smim-li se zeptat?
Michal
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...23242526272829...59
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter