Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123
Dolů
Téma: Objektivní pohled na mě
#51336
Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
Zdravím všechny alkoholiky,
shrnu:
děda, baička, otec, 2 bratři alkoholici
s alkoholem jsem se setkal už ve 13. letech, tenkrát víkendově.
ve 14. k tomu přibyla marihuana
1. učiliště jsem nedodělal skrze ranní opíjení s kamarády, nechuť - problémy doma jsem vyřešil útěkem do Francie na ulici, po 3. měsících pro mě jeli rodiče protože jsem se předávkoval alkoholem a prášky.
Další rok jsem nastoupil na další učiliště, kde nastal stejný problém jako v prvním případě, bylo mi povoleno dát se do kupy a nastoupit příští rok zase, tak jsem chodil na brigády a veškerý výdělek propil.
Do školy jsem nastoupil, ale problém se furt opakoval. V 18 jsem začal pracovat a po půl roce mě kvůli alkoholu vyhodili, měl jsem bouračku pod vlivem a 280VPP, které jsem neodpracoval protože jsem zase odjel do Francie. Tam jsem vydržel dva a půl roku. Z toho jsem rok žebral a další rok a půl pracoval. Když jsem pracoval pil jsem každý den a do toho víkendově kokain/heroin. Jednou na vánoce jsem jel domů s tím že se na sezónu vrátím. V ČR jsem se neskutečně rozpil, do francie nevrátil a rodina mi dala šanci jít znovu na učiliště. V průběhu ledna mi přišel povolávák do VTOS za VPP. :Učiliště jsem díky chlastu ukončil a nastoupil do vězení. Předtím jsem poznal partnerku, která počkala VTOS a jsme spolu. Za nějaký čas jsem se přestěhoval k ní do baráku kde bydlí i tchýně. Záčátek jsem zvládal bez pití ( jen víkendově/nárazově, bez delirií a absťáků). Pořádali jsme festivaly, kde jsem vždycky podlehl a třeba celé prázdniny propil.) Pak se to trochu uklidnilo. Pracoval jsem vždycky chvíli někde, buď mě vyhodili, nebo jsem to ukončil já. Většinou problémy nebo alkohol.
Napadlo mě s přítelkyní útéct pryč z ČR, od všech dluhů a chlastání, tak jsme odjeli do Německa, kde jsme si našly docela dobrou práci, samé ranní, docela dobrý kolektiv. Přestal jsem myslet na problémy z ČR. V tu dobu mě opustila touha pít, začal jsem vidět naději. Půl roku jsem se nedotknul alkoholu, ikdyž byly ve špajzu zásoby třeba na týden. Všechno bylo v pohodě a zdálo se že mám vyhráno. Nadšením jsme splodili dítě a radovali se z budoucnosti.
Chtěl jsem udělat oslavu narozenin ve velkém a trochu víc poznat pracovníky. Koupil jsem sudy a spousta pití a párty proběhla ve velkém stylu. Ale pak už jsem zase chvíli lítal v chlastu. Než se všechno dopilo. Urovnal jsem si vztahy s tchýní a pozval jí do německa k nám do práce a nechali jsme jí bydlet u nás na baráku. Problémy s ní (možná jen vydedukované v mé hlavě) se začali stupňovat a začala válka kterou jsem bránil alkoholem.. Začal jsem pít pivo spolu s tvrdým. (2015)
Takhle se to se mnou vezlo až do návratu do čech 2017 kde jsem s alkoholem stále bojoval. Od ledna 2018 jsem si našel práci na plný úvazek s tím že budu mít rozptýlení a ne velkou chuť na alkohol.. tři měsíce jsem se ovládal, pil střídmě, ale trojsměnný provoz udělal vše proto abych šáhnul po alkoholu když jsem nemohl usnout. Spánková deprivace, ostuda v ebriě, pomočení v posteli a hádka s přítelkyní, že mě opouští ve mě spustil alkoholickou epilepsii.. Rozhodl jsem se jít na léčení ale po 14 dnech (detoxu) jsem počkal ještě na ATB test a nechal se propustit že to s ATB dám... Tři týdny jsem vydržel a pak ATB přepil, bylo to příjemné, ale věřil jsem sestrám, že jestli pít tak raději ATB nejíst.. Tak jsem ho vysadil. Začali mi problémy i v práci, chodil jsem pod vlivem, pil jsem v práci, všechno raději přehlíželi, ví že mám dvě děti a potřebuji je zabezpečit. Poslední 3 měsíce ale piju na maximum, v práci mám áčka, které vždycky nějak uhraji na neschopenku, asi mě možná chtějí i vyhodit.. I teď jsem na neschopence, protože už jsem v neděli neunesl stav že mě žena opouští a chtěl jsem se zabít (už v minulosti mám 4 pokusy o sebevraždu)
tak jsem na sebe zavolal policii ať mě odvezou na psychárnu nebo záchytku. Skončil jsem na záchytce a na věcech trochu popřemýšlel.
Léčebna mi nepomůže, ani na to nemám sílu už, když vidím ty navrátilce, co se tam točí dokola. AA mám od sebe daleko a směny mi nedovolí tam pravidelně dojíždět, ikdyž ti mi také moc nedali.

Během celé té doby se změnil celý můj charakter, ztratil jsem zájem o všechno, nemám žádný koníček, totálně mám zničené vztahy s rodiči přítelkyně, v práci jsem si taky některé vztahy pokazil, berou mě za trosku, ve městě mě znají jako těžkého alkoholika. Psychiatrie nefunguje, když mi bylo nejhůř tak mě nehospitalizovali, jen objednali, tak jsem si musel pořídit sám léčiva abych se tu vůbec udržel. Doktorka mi nechce předepisovat Rivotril, ten jediný mi dělá dobře a říkám budu raději závislý na rivotrilu než na chlastu. Mám dva roky soudně zakázáno užívat alkohol, jinak jdu na tvrdo sedět, takže bych to raději překlepal rivotrilem.

Myslíte si že když nemůžu spát, nic jiného nezabírá, je sklon k napití větší? já když jsem vyspalý, tak deprese nejsou tak silné a můžu se i trochu radovat. Naopak jak 3 dny nespím, tak jediné v čem vidím lék je flaška..
Máme dvě děti (3 a 1rok) bydlíme v bytě, přítelkyně má toho dost a chtěla by mě opustit, ale já vím, že tím by to pro mě znamenal absolutní konec.. ptám se, mám jí nechat jít a nebo jí prosit ať mě podporuje v nepití.. Teď od pondělí nepiji, snažím se držet spankovou hygienu za pomocí rivotrilu a trochu se hodit do pohody.
Myslíte že by mi měla psychiatrička zakázat noční směny abych neměl zbytečně rozhozený režim a žil jako člověk?
Peteho
Fresh Boarder
Příspěvky: 4
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51338
Re: Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
To je hodně drsný. Taky to řešim s tou prací. Jsem pako, skoro nic neumim Abych vydělal kačku chce to noční a ty nedávám, protože jsou na palici. Je to uzavřený kruh.
Pijak
Gold Boarder
Příspěvky: 213
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 06/10/2018 21:15 Provedl: Pijak.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51339
Re: Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
Si zaujímavý tvor...

...deti si už splodil, teraz môžeš aj slobodne piť aj umrieť. Prečo s tým chceš skončiť?

Večný "clochard"/(Ahasver) z Teba nebude...

"Potrebuješ sa naučiť piť?"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3118
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51340
Re: Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
Žít jako člověk budeš určitě moct,ale budeš muset zamakat.Do budoucna se ani nedotknout ničeho návykového.Jak jsi to tak pěkně shrnul,sepsal,seber to,a dej přečíst psychiatrovi s tím,že chceš pomoct.Zcela vazne pomoct,jde ti o zivot.Začneš pak psycholog,léčebna,hlavně ale bezpodmínečná abstinence.Dal jsi si práci,chceš znát pohled na sebe,tak ho pracně píšu.Cerpej z toho půlroku nepití,muselo tam být něco jinak.Bez do léčebny, nepřemýšlej,nevymlouvej se,domluv to,ať tě probuh podrží blízcí,myslím,že je máš,a jit do léčebny ti přijde k duhu ze všech hledisek,jiný start nenajdeš,tohle není sranda.Ty všechny útrapy a zkušenosti se ti budou hodit k strizlivemu životu.Spolehas na Rivotril,víš co dělá závislost,a třeba vysazování těchhle léků? Vždyť to je horší jak chlast.Az se vrátíš z léčebny,řešit noční atd.Jestli tě doteď z práce nevyhodili,tak ti místo podrží.. jsou to posrany tři měsíce na neschopence a můžou ti změnit život.Ja mezi tvejma radkama čtu a cítím velkej průser,jestli se nezvednes.Kolik je ti,27? Myslím, že bys to mohl slušně zvládnout
zdenek.dry
Gold Boarder
Příspěvky: 237
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 01/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51341
Re: Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
Ani nepřemýšlej,že do léčebny nepůjdeš,že ti nepomůže.Dodelej ji,rok po ní abstinuj,ber antabus,choď k psychologovi,pak mluv,to je pro tebe nadeje.Jestli se ti nechce,tak jedine proto,že chces jeste pít,to je jediný důvod.
zdenek.dry
Gold Boarder
Příspěvky: 237
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 01/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51342
Re: Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
Prečo by ti mala psychiatrička zakázať nočné? Myslíš, že keď ti to zakáže, v robote ti nebudú dávať nočné len denné?
krtko
Platinum Boarder
Příspěvky: 2299
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51345
Re: Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
Ahoj, budu psat bez interpunkce pisu z telefonu snad to nevadi ja mam za sebou mnoho veci, ktere pises vezeni ne, ale jsem dost empaticky clovek. Ted jsi se ocitnul v nejakem bodu-rekneme ve srackach mas 2 moznosti 1 moznost je, ze budes pokracovat v zivote, ktery vedes a sve deti uvidis jen zpoza mrize a az jednou budou vykladat o svem otci nebudou mit hezke vzpominky....2 moznost je tady take, prvni bod je pokud to vazne chces! Pokud se chces zmenit a nevylil jsi si tady jen sve stdce mas to ve svych rukou. Cesta to nebude jednoducha, ale jak tady nekdo vys pise, ze Rivotril je horsi a lepsi je chlastat myli se Ty potrebujes fungovat chodit do prace, zabezpecit rodinu-mimochodem to uz je dost velky konicek RODINA,DETI myslim, ze i dost velka motivace. Pises, ze mas velke problemy se spankem, zavislostmi.Byt Tebou najdu dobreho psychiatra zvolim spravnou medikaci, ktera vyresi Tbe spankove problemy na cas i nejake benzodiazepany, ktere zmirni Tve abstinencni priznaky z alkoholismu a muzes relativne zit spokojeny zivot-mozna na lecich rok, dva nez se srovnas mozna i 10 let, ale ano budes schopny pracovat byt otcem svych deti, ktere to nepoznaji a treba reknou "Jsi ten nejlepsi tata" , ale pres alkohol cesta nevede Lepsi "zobat" antidepresiva nez chlastat a to na 100% pokud nekdo rika jiny nazor je mylny Pokud se zchlastas do nemoty budes se sbirat x dni mit okna, abstaky, kocoviny, delirka, pikud zvolis psychofarmaka (nejsem jejich zastance jsou to take driaky) , ale mohou Ti na xy let umoznit temer plnohodnotny zivot...myslim, ze co pisu podvedome vis i ty sam....jenze je to slozitejsi cesta proto JE TO NA TOBE....samozrejme pokud uz ted vis, ze abstinovat sam nevydrziz a je otazka casu kdy podlehnes pak je na miste lecebna a neutect z ni alespon 3 mesice.... pises kolik lidi se tam vraci porad dokola, ale vlastne jsi nezkusil tam byt ...utekl jsi po 2 tydnech - jak vis, ze by Ti nepomohla? odpovedi znas sam...hodne stesti
Michal
Platinum Boarder
Příspěvky: 564
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51346
Re: Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
to Michal: Tak snadne to není. Znám dost alkáčů, kteří přišli o rodinu potom co se začali léčit, chlast lepil rodinu i práci... Není to černobílé. Pít nerovná se 100 procentně rozpad, nepít neznamená pohádku. A léčebna sama o sobě pomohla málokomu, dost lidí se rozpilo do pár týdnů po propuštění. Já samozřejmě také doporučuju léčbu. Přesto před ním tuším hodně dlouhou a trnitou cestu s nejistým koncem..
Pijak
Gold Boarder
Příspěvky: 213
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 06/10/2018 23:29 Provedl: Pijak.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51349
Re: Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
Pijak,
jen davam na 2 misky vah 2 cesty a ta jedna je podle mne 100% lepsi, co clovek to nazor ale rozumim Ti
Michal
Platinum Boarder
Příspěvky: 564
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51350
Re: Objektivní pohled na mě Před 5 rok, 6 měsíce  
to Michal: Já ani nemyslím, že jsou naše názory v rozporu. Já myslím, že chlastáním se zničí, na něco umře, nebo ho zavřou, nebo bude hrozný otec, možná bezďák. Ale také je možné, že nějakou dobu to nějak pojede utužené tím chlastem, rodina bude nějak dost patologicky fungovat a i v té práci ho kupodivu nějakou dobu nechají, protože nemají lidi, on si bude chlastat a tím přepíjet průsery z práce.

Pokud se bude léčit, je tu určitě naděje. Ale je možné, že ztratí rodinu, příjde o práci, bude platit alíky a po propuštění dělat někde vrátného za minimálku, možná bude mít exekuce nevím co. Ale delírka, zničená játra a nevím co se mu nejspíš vyhnou.

Já sice v léčebně nebyl, ale zvolil jsem možnost dvě, protože už jsem nemohl dál pít... Bylo mi moc blbě.
Pijak
Gold Boarder
Příspěvky: 213
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 07/10/2018 00:12 Provedl: Pijak.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 123
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter