Re: Tak, jdeme na to... Před 2 rok, 9 měsíce
|
|
Želvička tak treba skúsit niečo iné to bol iba taký nápad....musíš si najprv urobiť poriadok v hlave, vo svojom vnútri, naučiť sa spracovávat emócie a tak ďalej....neboj v liečebni ti pomôzu, klobúk dole že si sa takto rozhodla, hlavne sem píš, hoci aj 100x za deň, vždy tu bude niekto kto ti rád odpíše, hlavne skús vydržať bez flašky...budeme ti všetci držať moc palce....a píš, a čítaj si to tu aj na iných vláknach....
|
|
Meggie
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Zelvicko,gratuluju k tvemu rozhodnuti a moc ti fandim.Ted si tak rikam co jsem delala v tvem veku a nebyla jsem na tom o moc lip.Jenze mne v te dobe chybela sebereflexe a odvaha neco menit.Takze jsem se dal utapela v chlastu a cekala az se objevi nekdo kdo mne udela stastnou.Skoda tech let,ale uz je nevratim.Ty je mas pred sebou,tak je nepromarni.
Verim,ze to zvladnes.Pozorne tam poslouchej at nas tady muzes zasobovat uzitecnyma informacema a zkusenostma.Budeme radi
|
|
Hope
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj,
koukám na tento portál již nějakou dobu a sleduji komunikace a v podstatě souhlasím s ostatními. Já taky bojuji s alkoholem již nějaký čas
Ty scénáře jsou dost podobné a každý kdo má problém s pitím to asi zná.
Pokud by někoho zajímal názor na alternativní přístup k léčbě abúzu alkoholu potažmo mírné až střední fáze závislosti na alkoholu, která se definuje různými prostupy mezi fázemi, problém české adiktologie je, zastávání tradičních a nepochybně funkčních (minimálně v kratším časovém období) principů Doc. Skály, následujícím pokračovatelem Mudr. Nešporem. A to je 3 měsíční pobyt v léčebně s následným doléčováním. Nicméně, tato forma není vhodná pro každého člověka. Existují různé vzorce zneužívání alkoholu nebo drog a taky různé spoštěče. Znám jak adiktology, kteří pracovali v Bohnické léčebně tak adiktology s Německého institutu Joachima Körkela a tady se ten přístup na léčbu poněkud liší...
Pokud by někdo měl zájem konzultovat toto téma budu rád a také se rád podělím a své poznatky v boji s alkoholem, depresí a úzkostí. Prosím odpovězte a založíme nové vlákno.
Děkuji Všem a přeji mnoho sil, bude lépe!!!
P.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Hope,
díky za zeptání Bez alkoholu jsem sice nebyl, ale už jsem naznačoval, že chci dát ještě šanci vše zkusit kočírovat. Nicméně se nekonal žádný ranní bolehlav, ani pivko po ránu neproběhlo, ba naopak jsem byl dobře vyspaný a fresh-v tomhle je to úspěch, byť bez ovací Abych to rozepsal-v pátek jsem se vracel z pracovní cesty po delší době. Samozřejmě už po cestě myšlenky, že je pátek, práce dobře vykonaná, 4 hodiny za volantem, přece si pivko celý dehydrovaný zasloužím, že na dobré spaní, že (mně se ale fakt po 2 pivkách spí strašně dobře, placebo efekt úžasný). Nicméně jsem skončil na 3 pivech, četl si pak knížku a suprově se vyspal.
V sobotu byla prověrka náročnější. Po poledni turnaj ve stolním tenise, během něj proběhla nějaká štamprlka, ale tentokrát jsem se sekl a dal si "jen" 4 malé rozložené do dlouhého intervalu. Pak se šlo s partou do hospody, což zavánělo průserem (zvlášť po dobrém výkonu a slavení), ale zakotvil jsem myšlenku, že chci prožít hezkou neděli, hlavně nerozjet chlastací kaskádu na další dny a u toho vydržel - 4 pivka, téměř nejméně ze všech kámošů, ráno pak hlava čistá, no hurá V neděli 2 piva - jedno po obědě a druhé u telky k biatlonu. Včera večer posilovna, jedno na žízeň pak. Dneska jedno k obědu a konec, večer jdu lozit na stěnu. Do pátku chci dát úplně bez kapky.
Ideální to prostě není, ale pokud bych měl fungovat takhle, neviděl bych ten velký problém. Ani jedno pivo nebylo vypito kvůli alkoholu a jeho doplnění, ale pro chuť. Další dva dny chci potlačit i tu chuť po spouštěči (sport, jídlo, po práci).
Vím, že tohle kontrolované pití dlouhodobě údajně nefunguje. Je to prostě experiment, sám nevím, jestli pro mě platí diagnóza alkoholika, či jestli mě mozek chlácholí. Uvidíme. Držím pěsti všem
|
|
Luboš
Fresh Boarder
|
Poslední úprava: 18/01/2022 16:17 Provedl: fedorock.
|
|
|
|
Ľuboš kontrolované pitie nie "údajne" nefunguje, ono naozaj nefunguje... nechcem ti brať ilúzie ale je to tak....
Ale je to na tebe ak to chceš vyskúšať to ti nikto nemôže zakázať, len nepočula som o nikom komu by sa to podarilo nastálo.... vždy len na nejakú dobu a potom bác...pozor na to
|
|
Meggie
Gold Boarder
|
Poslední úprava: 18/01/2022 18:24 Provedl: Meggie.
|
|
|
|
Ahoj Lubosi,dulezite je,ze jsi byl se sebou spokojeny.Jsem sama zvedava jak se bude tvuj experiment dal vyvijet.Budu rada,kdyz o sobe budes davat vedet.
Ale neco mi vrta hlavou a neodpustim si jednu otazku i kdyz je asi osobni.Ty jsi psal,ze Tvuj pozitivni vztah k alkoholu muze souviset s nizkym sebevedomim.Psal jsi,ze Tve rodice zajimaly jen jednicky ve skole.Zaroven jsi zminil i nepriznivou genetickou vybavu.
Zajimalo by mne zda se tuto " rodinnou kletbu" snazis nejak zmenit a jakym zpusobem.Ty mas evidentne spoustu sportovnich aktivit,ale z toho Tveho psani mam pocit,ze je delas bud sam nebo s kamosema.Kdyztak mi to vyvrat.Jde ciste o muj zajem co se tyce " zrcadleni" rodicu,protoze to ted hodne resim u sebe.Dekuju
|
|
Hope
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Lubos, tak pokud ti takovy rezim nebude komplikovat zivot, ani zdravotne, tak proc ne, ze jo. Treba to bude fungovat dlouhodobe a kdyz ne, tak vis, co s tim delat .
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj prajem peknú triezvu sobotu, priznám sa, že trochu ma mrzí, že sa toto vlákno nejako zastavilo alebo vyľudnilo alebo akoby som to nazvala...či to sa mi iba zdá a nie je čas sem písať?
No snáď je to iba nedostatkom času a nie tým druhým, všetci vieme čím....
Každopádne moj muž včera oslavoval narodky a mali sme oslavu a ja som pila nealko celý večer a prišlo mi to také normálne, vôbec mi ani na rozum nechodili myšlienky typu že škoda že si nemôžem dať alebo podobné blbosti....zvládla som to úplne v pohode a celkom som sa dobre bavila
Dajte ostatní vedieť ako sa máte, Pisinka, Sandík, Ožralok dlho ste sa neozvali...snáď ste v pohode
|
|
Meggie
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Meggie,ja sem chodim porad,ale rikala jsem si,jestli uz spis nespamuju
To jsem rada jak to krasne zvladas.Ja to tak v pohode nemam.Jako na houpacce.Vcera byl narocny den a vecer jsem vazne zatinala zuby,jak to tu psala Erika.Az jsem se z toho rozbrecela.Ale rano jsem o to vic byla stastna,ze jsem to ustala.Jen mne ty myslenky vysilujou,vidi mi jak casto na to myslim.Snad to bude casem lepsi...
My mame oslavu dnes.Verim,ze to dam,protoze jsem z toho piti znechucena.
Pisinko,myslim na tebe.Dej o sobe vedet.Sandiku,Lubosi?
|
|
Hope
Senior Boarder
|
|
|
|