Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...56575859606162...134
Dolů
Téma: Společně začít...
***
#64964
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Asi rok a půl předtím, než jsem začal abstinovat jsem měl období, kdy jsem chlastal v podstatě 4měsíce v kuse
16:00 vstávání, sprcha odchod na čínu
17:00 oblíbená hospůdka(pajzl) 6-10 piv nespočet jointů
cca. 22:00-1:00 přesun palác Akropolis dalších 5 až - X piv několik kuba LIBRE(klidně 10x) pak nonstop, nebo k někomu domů
7:00 - 10:00 příchod domů

takhle 4 měsíce v kuse, pak mi došli peníze ...cca. měsíc potom
mé 31 narozeniny - asi(fakt nevím přesně) 20 piv a několik lahví tvrdého .... nějaký jointy .... nějaký kokain

To jsem se hrozně lekl(asi třetí den, když jsem konečně přišel domů), že jsem podle vychlastaného množství měl být mrtvý.
Následovalo několik měsíců abstinence, pohoda užíval jsem si léto a skoro každý den jsem chodil do baru, dal si tam limonádu pokecal a o půlnoci doma - žádnej chlast.
Napodzim jsem si dal za odměnu abstinence dvě malý piva a potkal super holku, myslel jsem si že to je odměna za to, že jsem přestal tak strašně zvěřit. Nicméně slečna mě docela ošklivě odkopla během asi necelého měsíce a já jsem začal úplně novej level.
Nechlastal jsem každej den, třeba 1-2x týdně ale úplně do sraček a to né že bych snad chtěl, ale prostě skoro pokaždý to tak dopadlo. Všechno co mohlo se samozřejmě posralo, dělal jsem ostudu v rodném městě, kam jsem přijel na festival(jo dvanáct let předtím jsem odešel do Prahy studovat jadernou fyziku) a vrátil jsem se jako borec co je v sobotu ve dvě odpoledne na náměstí úplně nasračku. To byl naprostej zmar.

Přišel jsem na AA a tam stál takovej opálenej chlapík a vyprávěl co zažil a já jsem si říkal, že oproti tomu, co on má vypito jsem úplnej abstinent. Vypadal jako sportovec, který se právě vrátil někde z Karibiku.
Nakonec řekl, že dneska to je 7let co abstinuje a že se jmenuje Jirka. Tenhle chlapík mi zachránil život a ani o tom neví.
Já jsem si tenkrát řekl, ty vole Ondřeji ty kreténe co když fakt jen stačí nepít. Já jsem si mohl o nějakým Karibiku nechat jen zdát všechno jsem prochlastal všechny urazil, choval se jako úplný hovado. Samozřejmě, že mě to pak bylo hrozně líto a styděl jsem se, ale to jsem za žádnou cenu nepřiznal.

Tak jsem to prostě zkusil nepít.
A lidi se divili, proč? Já na to: však mě znáte jakej jsem pak kretén a já nechci být takovej, jenže to nedokážu ovládat. Já chci o svém životě rozhodovat sám ať dobře nebo špatně, ale já. Po 5 pivech jsem to nebyl já kdo rozhodoval opravdu nebyl a ten poslední rok to už ani nešlo abych rozhodl. Jediná možnost byla nenaleji do sebe ani kapku, sice to fakt není lehký, ale je to 1000x snažší, než dát pět piv a jít domů.

To je fakt malej kousek mého života.
Ondřej
Fresh Boarder
Příspěvky: 7
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 27/01/2023 21:34 Provedl: Šmingus.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#64965
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Promiňte za formu a gramatiku mého posledního příspěvku. Takhle zvláštně neučesaně, sprostě a tak nějak trochu divně se cítím, když to vyprávím.
Ondřej
Fresh Boarder
Příspěvky: 7
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#64966
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Díky za tvůj příspěvek. Píšeš hezky, tak syrově a realisticky. Úplně mě to vtáhlo a vžila sem se do toho. Jak ti asi muselo pak být
Rachel
Platinum Boarder
Příspěvky: 593
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#64967
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Dobré ráno všem,

už nemohu psát holky, když tady máme i kluky. Super - díky za vás. Máte oba můj obrovský respekt, že to dáváte tolik let, protože podle toho co píšete, jste hráli extra ligu a vystoupení muselo být peklo na zemi .
Surovost a upřímnost vašich příspěvků je z mé strany opravdu vítána. Jen, ať vidíme, kam můžeme zajít, pokud projedeme stopku.

Ples - včera jsem byla na plese. Poprvé v životě střízlivá. Uvědomila jsem si, že vůbec neumím tancovat a většinu plesů, kde jsem byla před lety si nepamatuju, protože jsem je všechny strávila u baru... Výraz imunita, který použila Terka je úžasný a mnohokrát za večer jsem si na něj vzpomněla. Ono totiž vysvětlovat ožralým proč nepijete moc nefunguje. Proč si nedáš? Řídím, je značka ideál.
Bažení - kdybych neřídila, asi bych podlehla. Jak tam pořád okolo mě lítaly panáky a piva. Řekla jsem synovcovi, dej mi hlt piva. On řekl ne a bylo vyřešeno, takže tak. Přijde mi fér se přiznat, že můj drak nespí. Dnešní ráno, těšila jsem se, že střízlivá vyskočím a zase mám stav, jako kdybych byla po opici. No co už, dnes nebudu pít...
Libuš
Gold Boarder
Příspěvky: 316
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#64968
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Rachel napsal:
Ahojte! to je krása, jak jste se tu rozepsali:) Ráda vás všechny čtu. Já jsem hodně duchovní člověk, s náboženstvím ale nemam nic společnýho. Věřim v hlubší smysl existence. A takový malý zamyšlění. Jakto, že my nemůžeme pít a někdo jiný ano. třeba jsme povolaný k větším úkolům a ne být jenom průměrný ´pijani, nenapadlo vás to někdy někoho? Nevim jak to popsat, ale že my prostě nemáme být průměrní. Máme na sobě víc pracovat a asi dělat
větší dobro. Jen taková myšlenka )))



Spiritualita- koukám, že po dobu mé nepřítomnosti jste otevřeli další téma .
Rachel - netuším, jestli jsme povolaní k větším úkolům. Aby se nám tady nerozvinul takový nešvar - duchovní pýcha;-). Mně totiž spíš přijde, že to je karma. Chvílemi opravdový očistec...Co jsem si všimla téměř u všech alkoholiků - jsou to vysoce citliví lidé (hodně se o tomhle tématu začíná psát), kteří si nějak neumí se světem poradit, tak potřebují nějakou oporu. Často ji bohužel nacházejí na dně láhve. Pokud jí vymění za spiritualitu, jenom dobře. Občas se ale stane, že jsou z nich pak fanatici, kteří lidem víru, byť i dobrou zprotiví. Mám zkušenost s pánem z AA, který mě absolutně odradil se tam jen přiblížit. Poznala jsem ho na joze. I když minulý týden jsem chtěla jít okolo, jestli to třeba už nevzdal, tak bych tam i šla:-)))). Nakonec jsem to nestihla.
Hodně se tím také zabývám a přijde mi, že jsme všichni vším, nějak vzájemně propojeni - jednota, zrcadlení atd.
Království boží je ve vás - řekl jeden pán, jehož narozeniny každý rok slavíme.
Žít z vlastního pramene - velmi často při svých přednáškách používá A. Hogenová
Štěstí nenajdete v žádném předmětu světa je ve vás - E. Tomáš
Veškerá tahle moudra mne špíše než ven, vedou do mého nitra k prameni poznání. Všechna náboženství mají v podstatě stejný základ - žít v souladu se světem (desatero, jama nijama atd.)
Každý náboženství může chápat jinak a "proto všecko zkoumejte, dobrého se držte" :-*
Libuš
Gold Boarder
Příspěvky: 316
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#64969
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Ahojte vsichni..preji krasnou sobotu. Tak tyden je za mnou vcera netflixovy maraton a dnesek mam nabity..za chvili jedem pryc. Ozvu se vecer. Mejte se a drzte se, jste uzasny
Denisa
Senior Boarder
Příspěvky: 53
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#64970
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Ahoj Rachel,

děkuji za tuto zprávu - moc hezky se mi to četlo, když jsem přišla v noci z práce. Já nad tím, proč někteří lidé pijí a nemají s tím takové potíže jako my přemýšlím poslední dobou často. Vlastně jsem si to i zapsala jako dotaz na příští terapii, chtěla bych to trochu víc rozebrat. Jestli máme nějaký vyšší cíl to nevím...ale určitě bychom neměli propíjet našeho ducha a nemít pak žádné hluboké myšlenky

Libuško, jsem na Tebe moc hrdá, zvládla jsi to a díky synovcovi sis ani ten hlt piva nedala, to se taky počítá já jsem na Tebe hrdá!
Dnes je další takový smutný den, už je jich několik v řadě a to na náladu také hodně působí... já si zkouším pořád vymýšlet nějaký smysluplný program, ale chápu, že to někdy nejde..

Ondro, také děkuji za Tvé příspěvky. Včera jsem se ocitla v nepříjemné situaci, když jsem čekala na tramvaj. Přišel za mnou mladý kluk s lahváčem v ruce, silně pod vlivem, celkově už měl i ten červený obličej a žilnatý nos..nepije chvíli. Nějak se na mě upnul a vykřikoval jak jsem krásná a že mě miluje Já koukala jinam a dělala, že tam nejsem. On se ale najednou rozhodl, že mi dá pusu, tak mě chytil (horzně tím chlastem smrděl) a snažil se mě políbit! To už to jeden pán nevydržel a zpacifikoval ho na zem, co bylo dál nevím, rychle jsem naskočila do tramvaje, která vzápětí přijela. A moje dojmy z toho byly rozporuplné... mohl to být třeba Ondra před 7-8 lety nebo někdo jiný, kdo je teď úplně jiným člověkem, zbytečně se takto dostával do potíží a obtěžoval lidi. Uvědomila jsem se, že se nezlobím na něj - ale na ten chlast.
Tereza
Expert Boarder
Příspěvky: 116
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 28/01/2023 14:50 Provedl: Terka89.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#64971
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Libuško, zajímalo by mě jak konktétně Ti ten člověk AA zprotvil?

S tou vysokou citlivostí jsi na to docela kápla. Je to totiž i moje "diagnoza". Přestože takoví nejsou určitě všichni lidé, co pijí, tak tuším, že jich bude dost. Mně na to právě pomáhá ta terapie, spojit se s mým vnitřním týmem a snažit se s nimi vycházet, řešit věci spolu, být tak nějak sám sobě rodičem.. vím, že jsi čtivá jako já a ráda sbíráš informace, k této tématice jsou napsány knihy, které v názvu obsahují slova jako vnitřní dítě nebo zraněné vnitřní dítě.
Tereza
Expert Boarder
Příspěvky: 116
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#64972
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Šárko, jedeš, jsi skvělá!
Užij si hezkou neděli.
Tereza
Expert Boarder
Příspěvky: 116
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#64973
Re: Společně začít... Před 1 rok, 3 měsíce  
Právě jsem si v práci uvědomila, že není neděle ale sobota :-D
Nejsem opilá, jen jsem obracela režim :-D
Tereza
Expert Boarder
Příspěvky: 116
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...56575859606162...134
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter