Re: Potřebuju pomoc? Před 13 rok, 7 měsíce
|
|
Katko, já jistě nevnucuji svou pravdu!!Určitě ne, jen své zkušenosti, snažím se Vám tu cestu ke střízlivosti ulehčit.Věř, že je to tutově ověřený chytřejšíma, lepšíma , než jsem já, a je to ta nejlehčí cesta.Nikdy bych nechtěla vnucovat něco, čemu nevěřím, nemám vyzkoušený.Každý z Vás je dospělý, svéprávný, může si vybrat, jít svou cestou, ale nikdo ještě nikdy alkoholismus nezvládl bez pomoci jiných, zkušenějších, a kdo nejvíc rozumí alkoholikovi, zase jen alkoholik.
|
|
Liba
|
|
|
Re: Potřebuju pomoc? Před 13 rok, 6 měsíce
|
|
Máš naprostou pravdu, Libo. Sám to člověk není schopen zvládnout. Já jsem sice nebyla na žádných AA či v léčebně, ale bez pomoci celé své rodiny bych to sama nezvládla. Co se týče té Vyšší Moci, myslím, že jsou lidé, kteří jsou schopni ji vnímat, a pak ti, kteří ji schopni vnímat nejsou. Proto ti, co tu schopnost ji vnímat nemají, nikdy nepochopí, o co jde.
|
|
Magda
|
|
|
|
|
Jen jsem chtěla napsat, že stále abstinuji a to bez jakékoliv pomoci. Navíc se mi poslední týdny začalo odehrávat v hlavě něco moc zajímavého, přišlo to samo od sebe..no prostě jsem přesvědčená o tom, že už se nikdy v životě nenapiju a nejenže mi to vůbec nevadí - já se na to hrozně těším! Došla jsem k závěru, že nepít vůbec je mnohem, mnohem snažší než snažit se pít s mírou, strašně moc se mi ulevilo, protože teď už je všechno jasný, o alkoholu už nemám potřebuju ani přemýšlet, prostě ho pít nemůžu, protože pro moje tělo je to jed, člověk alergický na nějakou potravinu jí taky musí vyřadit z jídelníčku a časem se s tím smíří, protože chce, aby mu bylo dobře. Já to mám tak stejně s alkoholem.
|
|
Katka
|
|
|
|
|
Super,uzasny Kaci,tahle euforie me take jiz zastihla,po precteni jedne uzasne knizky,vydrzelo mi to uz ani nevim kolik mesicu.A pokud nejsi ta "prava" alkoholicka,tak to urcite staci a verim,ze ti to i vydrzi.Drzim palecky a fandim,pa Marky
|
|
Marketa
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Katko, moc se mi líbí, co jsi napsala. Mě to trvalo, než jsem na to přišla. Byl to dlouhý proces, který jsem nastartovala v léčebně. Ale tak nějak to cítím taky. Prostě alkohol pro mě není. Taky vždycky říká, někdo má cukrovku a taky nejí dorty, protože by ho to zabilo.
Jen by jsi na to neměla být sama. Já jsem zvolila tu léčebnu a teď je mi moc dobře.
|
|
Anna
|
|
|
|
|
Na začátku abstinence je tato euforie normální, člověk pár dní nepije, najednou vše ví, je mu fajn, ale pozor, depky, chutě, přijdou, buď na ně připravena!Hlavně je zvládni.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Takhle jsem to měl po měsíci abstinence, už jsem si myslel že jsem v pohodě a přišla několika denní recidíva a byl jsem opět na začatku. Ten chlast umí čekat. jirka
|
|
jirka
|
|
|
|
|
Díky moc.. 
Markéto, můžu se zeptat na název té knížky?
Jinak chutě mívám, ale už mám taky triky, jak je zvládnout. Všimla jsem si, že to bažení u mě trvá většinou okolo půl hodiny, takže je potřeba nějak po tuto dobu zaměstnat mozek a tělo. Doma je to v pohodě, to si jdu třeba zaběhat a úplně se fyzicky zničit, abych neměla ani sílu na alkohol myslet, nebo se jdu učit něco do školy. Když jdu ven třeba s kamarádkou, vybírám místa, kde dělají dobré nealko koktejly (příjemné zjištění bylo, že jsou většinou lepší než ty alko) a to je taky v pohodě. Nejhorší je, když mám pracovní večeři - to bývá tak 1-2x za týden. Ale prostě slušně odmítnu, když někdo stále naléhá, vysvětlím mu, že mi alkohol nedělá dobře a všichni dají dřív nebo později pokoj.
Za ten měsíc a půl jsem měla 2 větší krize a to když se mi zdály takové hnusné, živé sny. Opíjela jsem se v nich a ráno jsem se probudila s hroznou kocovinou, jako kdybych vypila láhev vodky a asi 3 dny mi bylo blbě. Aspoň mi to ale připomnělo dny, kdy jsem měla kocovinu opravdovou a alkohol mi to ještě víc zhnusilo.
Takže s chutěmi počítám, myslím, že jsem na ně připravená, jsem pořád ve střehu.
|
|
Katka
|
|
|
|
|
Katko, jsi na dobré cestě, ale nechceš zkusit i nějakou terapii. To, že zvládáš chutě je dobře, ale je důležité přijít na to proč jsi pila. Nemyslím tím, že máš třeba problémy s partnerem, finanční krizi, ale že to neumíš zvládat. Já ví, žeH jsem se změnila,mám jiný pohled na život a teď to mám tak, že pít nepotřebuju. Já čtu knížky o problému s alkoholem a vím, že mi to určitě pomáhá, uvědomit si o čem vůbec alkoholismus je.A ty sny jsou úplně normální. Zažil je asi každý, ale zas je úleva ráno zjistit, že to byl jen sen.
|
|
Anna
|
|
|
|
|
Ahoj Katko,ty vis,ze ti fandim,to zvladnout vse sama,jsme preci silny zensky,ne,ale neco na tom varovani od Libusky a tom,ze to bez pomoci nejde bude,hlavne kdyz clovek dojde uz dost daleko,coz Ty jsi nejspis zasla,kdyz mas tyhlety sny...Tak jen fakt bacha,ju  ).Jinka ta knizka je v anglictine a jmenuje se How to stop drinking 4 life-easily a zrovna tobe by se urcite moooc libila.Take tam totiz autor Jason Vale prestal pit sam bez pomoci,ale celkove celou knihu poda tak,ze clovek vidi,ze z toho chlastu nic nema,ze je to jen klam a vysvetluje,jak ta droga funguje,ze nas tak balamuti a ze nepit je naprosto uzasna vec a hlavne svoboda,ne celozivotni vezeni,kdy pocitam dny,kam az se mi podarilo dojit.POpisuju to jen v absoluti zkratce,ale je fakt vyborna!Myslim,ze kdybych si zrovna tuhle knizku tenkrat neprecetla,tak bych dnes jeste neuvazovala o nepiti.Na druhou stranu,jakmile clovek dojde az za jakousi tu pomyslnou hranici,jen knizka mu nejspis nepomuze...Nevim,jak jsi na tom s anglictinou,ale jestli ok,muzu ti ji objednant a poslat,kdyztak se pak muzem domluvit.Uz jsem i premyslela,jak to udelat ji prelozit a nechat vytisknout v CR,uvidime,treba se to jednou povede.jinka nadale drzim palecky a nadale verim,ze to zvladnes!.Marky
|
|
Marketa
Senior Boarder
|
|
|
|