Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...161162163164165166167...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 6 měsíce  
moje největší přání je přestat pít. A vydržet společenský tlak... bez ztráty přátel...
to nejde - to jsou dvě protichůdná přání, s abstinencí dojde (musí dojít) i ke změně "společenského chování"
jeden bod desatera z léčebny = neobnovuji staré zvyky
Váš přítel sám říká : když nepiješ je s tebou nuda.
takže buď jedno nebo druhé, ještě nejste tak "dole", aby jste to nedala sama....jinak to ale vypadá, že jedete na "dobré" cestě rovnou do závislosti, protože nemáte nad svým pitím kontrolu
AA v HK neznám, ale kousek od HK jsou Nechanice a tam ta alkoholová jízda, třeba jednou může i skončit - v tom lepším případě...
pavel
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Narozeniny: 01/01
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Pavle, děkuji Vám moc za odpověď a za rady, které strašně potřebuji a hlavně si o tomhle problému potřebuji promluvit...

K tomu desateru... Když já asi nevím jak to udělat- neobnovovat staré zvyky. Jsem studentka VŠ a jsem na koleji, moje kamarádky taky rádi pijí a často chodíme spolu jako obor na bowling, kde mám zažité nějaké to pití. Potom na pokoji čas od času hrajeme aktivity a koupí se nějaká ta láhev. Táta je alkoholik, takže doma je alkohol stále. A jediným s kým jsem chodila pít tak je můj přítel, nejlepší kamarádka a sestřenice. A Nevím jak přerušit tyhle styky a jak se vyrovnat s tím jejich naléháním a přemlouváním. Na druhou stranu, já se jich přece nemůžu vzdát a nikoho nemít. Takhle se to snad neléčí

Ale na dno já prostě dojít nechci a zkusím pro to udělat, co se dá... Začala jsem teď třeba číst knížku: ZŮSTAT STŘÍZLIÝ.Pak třeba navštívit tu AA skupinu, i když se toho opravdu bojím a když si představím jak tam jdu, tak se ve mě všechno semkne. Je to takové neznámo... nevím kolik tam je lidí, jaký mají společenské postavení a prostě neznámé věci pro mě moc nejsou.

V příspěvku píšete, že nejsem tak dole, abych to nezvládla sama, myslíte si tedy, že chození do AA je zbytečné? Myslím, že můj problém je spíš psychický...

Ještě jednou děkuji
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj všem, i já se chci stát abstinentem. Alkohol nepiji - teda dám si sem tam, nemám stím žádný problém, nejsem závislý na alkoholu, mám problém s hazardní hrou, jsem gambler a jak tak pročítám příspěvky na tomto foru, pozoruji spolecne rysy a znaky jak prubehu zavislosti, tak i abstinence. Před 46 dny jsem byl naposledy v herně, dnes je to 45. den co nehraji a tak jsem se na sebe (velmi slusne receno) nazlobil, že jsem to vzal jednim vrzem a prestal i ze dne na den kourit. Je mi 45 let, hraji pres 20 let, jsem tezky gambler, zvolil jsem samolecbu bez hospitalizace v PL, mam jasny plan s variantami alternativnich moznosti, zatim se drzim, bazeni zvladam , ...cigarety uz mi nechybi, temer si na ne nevzpomenu

tezko porovnavat, ktera zavislost je horsi nebo neme horsi, my gambleri nemame ani ten antabus, ze by jsme pri pohledu na bednu primo ten automat poblili

abstinenci zdar

Lemog
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Jsem studentka VŠ a jsem na koleji, moje kamarádky taky rádi pijí a často chodíme spolu jako obor na bowling, kde mám zažité nějaké to pití.
to znám... na koleji jsem taky bydlel, tam se mě to taky slušně rozjelo, ale přece tam existují i jiné aktivity než alkohol - sport nebo tak něco ( v HK je přece i nějaký VŠ klub Salaš... si myslím)
a ne každý na VŠ pije jako o život
Táta je alkoholik to má jako diagnózu, nebo si to jenom myslíte? Protože pak máte i pozitivní rodinou anamnézu, no lidově už je to "v rodině".
Nevím jak přerušit tyhle styky a jak se vyrovnat s tím jejich naléháním a přemlouváním. Na druhou stranu, já se jich přece nemůžu vzdát a nikoho nemít. Takhle se to snad neléčí
tak tomu taky rozumím, že máte prostě strach ze ztráty vztahů, ale to chcete opravdu "prokalit" mládí? Partner pije? Dobrá, je to jeho věc, s tím toho moc nenaděláte, ale přece na něm nebudete "viset". S ním chcete založit rodinu? To jsou pak ale hořké konce...tomu se pak říká "sdílená závislost"
No jak se to v léčebnách léčí a neléčí a čeho všeho se musíte vzdát necháme ještě stranou - nechci Vás děsit, tam už jde pak jen o to, aby Vám zachránili život.
AA nevím, můžete to zkusit tam jít, za to asi nic nedáte, ale co jsem tak o nich si četl, tak tam je to postavené celé na víře v Boha. Můžete si tam třeba jít, jen tak popovídat, možná to je opravdu to co teď potřebujete.
pavel
Expert Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 01/01

Tohle fórum je fajn, našel jsem tu hodně dobrých věcí a námětů na zamyšlení...

ale není nadto si někam zajít. Dobrá psycholožka, terapeutka, zkusit to AA, popovídat si naživo. Jak se to odkládá je to tím horší.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Pokud nejsi presvedceny o sve abstinenci, nikdy nechod na lecbu ani k psychiatr. AT lecba je cloveku bez 100pro presvedceni o abstinenci k nicemu. Vyuzij maximalne publikace, internet apod. Je zde spousta zajimavych, uzitecnych a veci srovnatelnych s informacemi, ktere dostanes v lecebne. Na webu toho dostanes objektivne daleko vice. Maximalne anonymni skupiny apod. SRAT NA VESKERE LECBY...JEN VAM TO ZKURVI ZBYTEK ZIVOTA POKUD TO POPRVE NEDATE NA DELSI DOBU!!!!!!!!!!!Rezimy a podobne sracky Vam k nicemu nepomuzou. Zbytek tzn. psychoterapie si muzete zaridit u Vaseho psychologa. A TED TO HLAVNI. Jakmile to nedate na poprve v lecebne, jste v hajzlu. Do konce zivota to mate v papirech, prijdete o ridicske opravneni apod. RP zpet jen po dvou roce abstinence, zavodni lekari se na vas budou divat pres prsty a vubec. SRAT NA LECBU...vetsine jde jen o prachy, bo na jednoho hospitalizovaneho maji pekne prachy (emailem reknu vic). Vyserte se na lecebny a zajimejte se o problematiku zavislosti. Nenechte se zlakat...stalo me to velmi mnoho. Ustavni lecba nasmeruje jen motivovane klienty, nic vic vam neda. JE TO SRACKA O PENIZKACH.
Neužívejte vulgarismy, viz. pravidla, forma psaní Vašeho příspěvku. Příště Vám to už smažu.

Administrátor
Lukáš
Fresh Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 29/10/2015 14:47 Provedl: Stopka.

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .... povim vic pokud bude zajem.....AT lecby jsou nejvetsi sracky dnesni doby.... jde jim hlavne o prachy....a ted me asi ukamenuji
Lukáš
Fresh Boarder
graphgraph

Smazáno administrátorem. Doporučuji dodržovat pravidla viz. forma psaní vašeho příspěvku
Lukáš
Fresh Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 29/10/2015 14:56 Provedl: Stopka.

Lukáš,
Ty sa ukameňuješ aj sám!

(Škoda stavebného materiálu.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Tak jsem tam byla... na srazu AA. Dojít tam bylo strašné, ve mě bylo všechno semknuté a bylo mi z toho zle. Ale došla jsem tam a jsem za to ráda, lidi tam byli moc milí.

Jen jsem taková v rozpacích z toho jak se tam moc zmiňuje Bůh, mě Bůh nevadí, ale zase jsem zastáncem toho, že já řídím svůj život a né on.
A pak mě taky zarazilo, že tam nebylo žádné to povídání... Každý mluvil jen svůj příběh na téma: Jak jsem poprvé došel na setkání AA.
Ale co je pravda, šla jsem odtamtud uklidněná...
Zajímavé taky bylo, že jak se tam všichni představují... jméno, alkoholik... nešlo mi to říct, prostě už jsem si to kolikrát opakovala v hlavě a nešlo to.. řekla jsem jen jméno a asi alkoholička... tak možná příště...

Jinak táta se neléčí, ale pije hodně a často a když u něj vidím jak má smutný život, bez radostí a bez smyslu, chtěla a potřebovala jsem to u sebe změnit. A taky doufám, že až jednou se dostanu z toho nejhoršího, tak mu pomůžu a společně to zvládneme

VŠ je hrozná, tenhle týden snad každý den si holky rozdělali pivo a to jsou pak ve mě stavy... :-/

Děkuji za názory a jaký je Váš příběh, popral jste se s tím na VŠ nebo až po...
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...161162163164165166167...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter