Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...162163164165166167168...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 6 měsíce  
......na stupidity. Mrkni na web, diskuze apod. Nic vic ti nepomuze. Ja byl sest let na VŠ. Závislost je ......., ale nikdy to neřeš s rádoby odborníky. Propluj netem a budeš daleko chytřejší.... Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Upravený příspěvek administrátorem v souladu s pravidly diskuse
Lukáš
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 30/10/2015 07:19 Provedl: Stopka.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Každému pomůže něco jiného, u mě to je asi kombinace knih a lidí, jelikož si ráda o problému povídám... Web je taky super. Myslím, že je přede mnou ještě dlouhá cesta... Musím se držet toho 24 hodinového programu, jelikož představa, že už nikdy nebudu pít je zvláštní...ale na druhou stranu si strašně přeji nikdy nepít. Moje myšlenky jsou momentálně zmatené...
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph

Určitě, ale děkuji za Váš názor
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj Katerina, podla mna je dobre, ze si zacala tvoj problem riesit uz teraz, casom by sa to urcite zhorsovalo. Ja som sa rozpila tiez v mladosti, ale zastavit som to dokazala az v 40. Mne tu tiez vela ludi radilo, ze mam prerusit vsetky vztahy a prestat chodit na miesta kde sa pije. Ale to je dost zlozite, kedze sa pije skoro vsade a znicit vsetky vztahy s mojimi najblizsimi som tiez nechcela. Potom by som mozno nepila, ale bola asi dost smutna. Co by mohlo viest k depresiam a nasledne este k vacsej tuzbe to zapit.

Tak som to ponala tak, ze problem mam ja a nie ostatni a ze musim sa naucit s tym zit. Alkohol tu bude vzdy a uplne vyhnut sa mu neda, takze som sa musela naucit zit pri nom. Spociatku to bolo sice tazke, takze ta chapem, ze pri tych party spoluziakov, pripadne v bare s tvojim priatelom, tym dost trpis, ze oni piju a ty nie. Ver mi, ze mne obcas bolo az do placu. Teraz abstinujem uz rok a pol a nic to so mnou uz nerobi. Takze musis prekonat tie prve mesiace a potom to bude uz len lahsie a lahsie.

Co sa tyka toho, ze nechces pit cely zivot, to nechceme asi vsetci co abstinujeme, ale nejak si to tiez nepripominame. Ja to beriem tak, ze nepijem teraz a takto mi je dobre a takto mi to vyhovuje. Ked pride na mna bazenie, tak samu seba presvedcim, ze dnes to este dam a zajtra si nalejem a do dalsieho dna to odoznie uplne a ani si na to nespomeniem, ze ved som mala pit.

Takze pracuj s pritomnostou, a ked budes velmi chciet, tak urcite to das.
Kira
Expert Boarder
graphgraph

No já abstunuju teprve týden a jelikož jsem většinou pila jenom jednou týdně, ale do němoty, prostě po první skleničce už to nešlo zastavit... A pak byli další dny plných trápení a deprese z toho, že jsem se zase napila nedokázala se ovládnout jako normální lidi.

Dnes je to týden a já už zase na jednu stranu chci tak pít a na druhou stranu nechci. V hlavě mi skáčou myšlenky proč pít. Teď jsem byla s 4 kámošema nakupovat a oni se jen smáli a povídali si, kdo se na jaký pařbě opil a mě to na jednu stranu přišlo nechutný a na druhou stranu mi začelo v hlavě jít myšlenky... V našem věku je to normální... atd.. ale to jsem překonala. Ale teď přijdu domů z nákupů sednu k učení a čekám až dojede přítel a přijde mi sms, jestli má koupit bramburky a víno a přitom mi minulý týden řekl, že po alkoholu dělám jenom ostudu a že jsem jiný člověk a že pokud nepřestanu pít rozejde se semnou a já se fakt snažím, ale tohle je fakt podpásovka... Zatínám zuby a napsala jsem mu, že jsem mu minulý týden něco slíbila a že pro mě sliby znamenají hodně... takže jestli dorazí s flaškou vína omlátím mu ji nejspíš o hlavu a půjde i s ní Né to je sranda...

Dnes to prostě musím vydržet, udělala jsi mi velkou radost, když si psala, že to bude lepší... Já mám teď docela krizovku a potřebuju ji překonat.. Kdy u tebe tak přestalo bažení po alkoholu... U mě to dělá hlavně zvyk a ten se prý odbourá za 21 dní ...

Děkuji za názor a za příběh K.
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph

Třeba u mně to bažení vlastně neskončilo nikdy, jen někdy to víc řve a jindy jsou to jen takové prchavé vjemy... A ikdyž nepiju roky tak se mně to vrací, období klidu střídá neklid...

a byl to jiný dlouhá léta průběh, vypil sem max flašku s kolu na jeden zátah, dál nikdy nic, ale v podstatě ty následky sou stejné... červ v hlavě, fyzično a duševno narušeno...

žiješ v tom, alkohol kolem tebe teče proudem, přítel ti donese láhev a máš to těžké, mně to šlo všecko změnit razdva, jo véeš je vyšší kolej... flašku vylej a hned ho zneužij, jestli ale potřebuje na uvolnění no nazdar

Dej to, pro sebe
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Kateřino, s tím omlácenim o hlavu by to podle mě neměla byt sranda, pokud si ovsem tvuj pritel nedela srandu z tebe, protoze takovym zpusobem te provokovat - no nevim nevim.........nedej se , vydrz to tento vikend a ja si rad v pondeli prectu, ze zacinas druhy tyden bez alkoholu

Hodne sily, urcite to zvladnes.

Lemog
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Katerina, velmi ti drzim palce, aby si tento vikend zvladla. Co sa tyka bazenia, to tu bude stale. Len casom uz nie tak casto a nie pri kazdej prilezitosti, ked bude pri tebe niekto pit. Musis sa naucit ako to bazenie prekonat, lebo co je na nom pozitivne, tak ako pride tak vzdy rychlo aj odide

Co sa tyka tvojho priatela, mala som to trochu podobne. Tiez tomu mojmu vadilo to, ako sa sa opijeam a ze robim hanby, ale na druhej strane chcel aby som si s nim vypila. Nedokazal pochopit, ze ja nemozem pit tak ako on, ze ja to mam proste inak. A ze akonahle zacnem, nie je tej sily co by ma dokazala zastavit, ved ty to poznas dobre.

Stale do mna vyryval, ze ved si mam dat normalne a potom uz nepit. Mali sme kvoli tomu vsetkemu vaznu krizu a uz to vypadalo na rozchod.

A potom si si povedala, ze musim zachranit mna, ze to jedolezitejsie ako nas vztah, aj ked aj ten bol pre mna velmi dolezity. Takze ja som bola pevne rozhodnuta nepit a on ked videl, ze to myslim vazne, tak ma prestal nukat a casom tiez obmedzil alkohol na minimum. A teraz je nas vztah taky dobry, aky nebol nikdy predtym.

Chcela som ti tym povedat, ze musis byt silna a nenechat sa ovplyvnovat nim a ani nikym inym. Musis chciet prestat pit kvoli sebe a v tomto pripade musia byt vsteci ostatni na vedlajsej kolaji. Uvidis, ked on uvidi, ze to myslis vazne, tak tiez sa zmeni a pokial nie a bude ta k pitiu nadalej nabadat, tak ho posli kade lahsie. Ja som toho mojho uz vtedy takmer poslala a zachranil sa az na poslednu chvilu
Kira
Expert Boarder
graphgraph

Jo škoda každé mladé holky, teď už záleží na ní jak se s tím vypořádá. A taky na organismu co vydrží. Většinou čím dřív, tím rychlejc se ženská odrovná. Na druhou stranu sou vyjímky, třeba má první žena...

No tak pěkný suchý víkend
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Tak jsem to zvládla a jsem na sebe pyšná. Děkuji za velkou podporu, moc mi pomáhá, že to tu můžu sdílet s Vámi!!! Tenhle víkend jsem byla hodně v pohybu, dvakrát jsem se pohádala s přítelem kvůli hospodě... Snažila jsem se mu vysvětlit, že do hospody prostě nemůžu jít, že přestávám naráz kouřit a pít a tam by mě to nedalo a byla bych tam smutná a on, že tam semnou nebude pít, že si zahrajeme jenom karty a pobavíme se s kamarády a že když nepůjdeme do hospody, přijdeme o hodně přátel. A sám jít nechtěl, že se na mě těšil a chtěl být celý týden semnou. Nedivím se mu, že to takhle bere, jelikož už o tom mluvím asi tak tři roky, že příští týden prostě pít nebudu ... takže ho to dost zarazilo, že tenhle týden budem doma a asi si říká, že je to zase chvilková záležitost a že v týdnu půjdu do baru a tam se opiju... Ale to se mílí, tentokrát to opravdu VYDRŽÍM! Trochu to teď mezi námi jiskří, ale věřím, že až pochopí, že to myslím vážně, podpoří mě jako přítel Kiry . Máš pravdu Kiro, dělám to pro sebe!!!

Bažení, tak to nemám ráda, ale pokud nejsem na místech, kde jsem dříve pila a s lidma, kterýma mám spojený s pitím, dokážu ho odehnat, tento víkend hodně jídlem, tak doufám, že ze mě zachvilku nebude míša kulička ...

PS: Až tento týden jsem si všimla, jak je všude alkohol- ve filmech, v písničkách, na sloganech a i lidi o tom často mluví... Toho jsem si dřív vůbec nevšimla

Přeji pěkný večer K.
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...162163164165166167168...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter