Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 6 měsíce
|
|
Ahoj všichni,
tak Vás jdu po dlouhé době taky pozdravit, koukám, že se tu rozjela hezká diskuze o gamblerství... Já jsem v životě zkusila jen dvě drogy- cigarety a alkohol a do obojího jsem spadla, pak jsem si říkala, že už radši nic dalšího zkoušet nebudu, jinak věřím, že je zachvíli ze mě gambler jak vyšitý.
Můj strýc prohrál na automatech asi 80 000, ale aby to skryl před rodinou, půjčoval si rychlé půjčky, takže se částka vyšplhala až na 20 000. V tu dobu už na to manželka přišla, ale začli to řešit, i když nevím jestli nějak efektivně... spíš ne, jelikož jediným čím to řeší je tím, že je strejda od rána do večera, aby zaplatil dluhy. Protože doma na něj čekají 2 malé děti a jeho žena je náročná a na mateřský. Když si tak vzpomínám, pamatuji na dobu, když strýc vyhrával a žena mu tleskala, teď se to asi obrátilo... Takže má asi tak 6 dní v měsíci volno... Velmi mi to je líto, na jednu stranu ho opravdu obdivuji, že tak přestal hrát... jinak bych řekla, že je to dokonalý otec a manžel, má jen tuhle slabinu...
No ale těhle příběhů asi znáte hodně, je to asi hodně podobný  ...
Já a kouření? Vážně to jde docela v pohodě, nekouřím sice teprve 11 den, ale jde to... Je to možná dané tím, že jsem kouřila jen když už jsem měla v sobě alespoń 2 piva, myslím si, že kdybych si teď zapálila bažení by bylo o mnoho větší a hůře bych to dávala. Nejsem na tom tak špatně, jelikož moje alkoholoví tahy bylo většinou jednotýdenní, ale jenom kvůli tom, že jsem se tááák strašně hlídala, ale je pravda, že když už přišli bylo to přes deset piv vždy... konec si já prostě nikdy nepamatovala, takže nevím kolik to bylo...
Byla jsem zase na sezení AA a tam přišel kluk, který měl být zítra hospitalizován do léčebny.. byl v hrozném stavu, ale hrozně mu fandím.. a tak jsem si řekla... nemyslíte si, že třeba kvůli tomu že jsem neprošla léčebnou a asi jsem nebyla v takovým stádiu jako ostatní, že tam nepatřím... no nevím... ale vím, že mi to strašně pomáhá a děkuji za těch blbých 11 dní čistoty...
Mějte se hezky K.
|
|
|
|
|
|
|
Lemogu, to já jsem se samozřejmě podívala co a jak.  Jen jsem chtěla předat ten první dojem – jak jsem viděla jen a pouze tu každodenní pravidelnou formulku zakončenou úsměvným konstatováním, že si vystačíte sám, tak (obzvlášť v souvislosti s hodnocením Reminiscence, že tamní diskuze nemá takovou úroveň) ten byl k nezaplacení.
A jelikož Vám nikdo jiný neporadil – já bych tu otázku, jestli kamarádovi něco koupit, řešila až teprve, pokud Vás o to sám požádá. Jestli je to správná rada, nemám ponětí, ale být Vámi, tak se v nákupech samostatně dobrovolně neangažuju.
|
|
alas
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Katerina, velmi sa tesim, ze si ten vikend ustala. Si na dobrej ceste..
Co sa tyka gamblerstva, konkretne s automatmi skusenosti nemam, ale verim tomu, ze keby som zacala, mozno prepadnem aj tomu
V minulosti som to prehanala s tipovanim, takze uz tam taktiez nejake naznaky zavislosti boli, nastastie som to vcas zatrhla.
Cigarety to iste, do 30 som fajcila len tak obcas a potom uz bol zo mna silny fajciar. Teraz uz vyse mesiaca nefajcim, zatial dobre. Take silne bazenia ako som mala na alkohol, na cigarety nastasie nemam.
|
|
Kira
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj všem,
tak kamarad se pro tuto chvili vyresil sam, ja mam dobry pocit, ze jsem mohl udelat a udelal to, ze jsem ho presvedcil at se jde lecit a zaridil mu termin nastupu, vcera vecer to oznamil rodicum a ti ho vzali zpet domu, takze uz to snad doma nejak do nastupu zvladne , a mi odpadne starost , jestli koupit nebo ne, kazdopadne dekuji za radu............doufam ze bude potom v pohode, kdyz jsem (v duchu vazne a pred nim z legrace) vtipkoval, ze se v te lecebne prostridame, zasmali jsme se tomu oba, protoze nikdo netusi, ze jsem gambler a ze s tim prostridanim za urcite situace to nemusi byt tak nerealne.
Ja jsem zvolil abstinenci bez hospitalizace v PL, tu pomerne striktne odmitam ale existuje nejake male procento v pripade, ze by se neco zvrtlo. Spousta(vetsina) gambleru i alkoholiku rika, ze se to neda zvladnout bez hospitalizace...jiste maji svou pravdu......na doktorce.cz za celou dobu existence tamniho fora o gamblerstvi diskutovalo nekolik desitek gambleru, vice ci mene uspesnych v abstinenci a za celych 15 let tamniho fora jen 2 gambleri dokazali prestat bez hospitalizace v PL. Ja bych chtel byt třeti.
To Kateřina: Ahoj, zdravim Te pri patku a myslim na tebe a pevne verim, ze i tento vikend zvladnes bez alkoholu...........a jak je nam fajn bez cigaret,ze)))))))
To Kira: zavislost na gamblingu bude fungovat asi pobobne jako u alkoholu v tom smyslu, ze ani o tom nevis a jsi zavisla a zjistis a resit to chces az kdyz v tom litas a ani nevis kdy se to stalo a cekas, ze se z toho snu probudis a ten sen nekonci... je to realita....cili ma jednoznacna rada vsem, kdo by to chteli zkusit jen ze zabavy - vubec na to nesahejte je to mor nepredstavitelnych rozmeru , jste v tom v mziku a do konce zivota resite co jste napachali......gambling nejsou jen tzv automaty, je to ruleta, karty, sazky sport. zapasu, internetove sazeni a dalsi.........nic hazardniho nikdy nezkousejte,
pekny patecni vecer vsem
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj všichni, tak dnes je to 14 dní bez pití a cigaret a já se cítím jak král tedy královna světa... Tento týden mě sice provázeli deprese a špatná nálada, že jsem to málem nezvládla... Přijde mi totiž, že ztratím tolik lidí- kamarádů, s kterými kamarádím už takových let, jen kvůli tomu, že všechen svůj volný čas netrávím v hospodě, většinou se od nich dostávám nálepku, že jsem nudná, že se všema jinýma se napiji jen s nimi ne a když jsem se snažila opravdu hodně vymyslet jiný koníček, který bychom spolu mohli mít většinou to stejně hodili do autu nebo slíbili, že půjdou a na poslední chvíli zavolali, že nic... Bojím se, ale že si nové kamarády těžko najdu...
Co je ale pozitivní, že 14 dní abstinuji joooo
Přeji hezkou neděli 
|
|
|
|
|
|
|
tak si vzpomeň cos dělala ve 14, to ses snad ještě nenalévala
když už alkohol škodí tak víš co, na ostatní chlastometry se můžeš vybodnout a zkus zalovit v jiných vodách, vždy se někdo přece najde
změnit se, svůj život, svoje návyky jde těžko, ale jde to. chce to čas, trpělivost, bude to stát za to, uvidíš 
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Katko,
krásný příklad toho jak půlka nemocného mozku bojuje s tím zdravím rozumem ))) kdopak asi vyhraje ??
Držím palce
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Pro Lemoga, jestli to bude číst.
Lemogu, narazila jsem na jeden web přímo o gamblerství, je tam i diskuze, sice ne moc aktivní, ale možná dobré k přečtení. Tak jestli ještě neznáš
gambling.podaneruce.cz/
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj Reminiscence,
dekuji, kdybych mohl, tak te obejmu!!!
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj vsem,
Katerino dalsi vikend , dalsi pohodicka, tak se drz, potom uz jen jeden tyden a budes mit prvni mesic za sebou
Lemog
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|