Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...172173174175176177178...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 5 měsíce  
Petr napsal:
Mluvíš mi z duše - u mě zatím taky problém absolutně nulový. Spíš to bylo zatím směšně lehký. Ale nebuďme idealisti - krize přijdou

Já to měla opačně. Byl to drill a postupně se to tlumilo a zase zhoršovalo. Doslova jsem trpěla, když někde byl chlast a nedalo se tomu vyhnout, než to tam odsedět. Takové ty povinné gratulační návštěvy, tak to bylo něco, to vydržet. Musela jsem mít plán, jak to zvládnout, připravovat se na to...
V součastnosti se to vytřídilo. Někdo i fandí a někdo teda , jedna kámoška naopak, o tu jsem v podstatě přišla.
Ta začala být na mně postupně agresivní, protivná . Pije jak jsem pila já, pije fest, ale já už pila denně, ona pije tak cca třikrát do týdne nadoraz, do oken a němoty. Nikdy jsem ji, ale nepoučovala, nic takového, takže nechápu, ale už je mi to jedno.
Má z toho už i zdravotní problémy a vidím ji v součastnosti jako odstrašující případ. Nic jiného jsem z toho už nemohla vyvodit. Když jsem jenom pípla dělej s tím něco, když jsem viděla po tahu, tak se smála a byla ironická.Jedině doufám, že jednou bude chtít sama přestat chlastat kvůli sobě a snad se ozve.
Je to už měsíc, co se ani nekontaktujeme, prostě to vygradovalo.
Takže to máš kliku, že to tak dáváš, asi to máš celé jinak, jak vidím je to individuální.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ještě dodám, že od známých, kde jsem měla kopec alkoholické ostudy, kde jsem se nejvíce styděla... kde jsem se už pak ani nechtěla už ukázat, tak od nich jsem po delším čase dostala největší oporu.
Tam jsem čekala jiné reakce a bylo to vše jinak. Když bylo vidět po cca půlroku, že si stojím zatím nepít, tak došla od nich postupně podpora .Nadále se spolu scházíme a máme si co říct a pobavíme se i bez mého chlastu. Mluvím s nima otevřeně a nikdo mě neodsuzuje za to co bylo, když vidí, že už nechci pít.
Je tam cítit tolerance a podora.
Vše je jinak, než jsem si ze začátku myslela.
Jinak , když tady někdy čtu, že někdo má motivaci přestat pít kvůli dětem...tak jsem hodně skeptická k takové motivaci.
Z vlastní zkušenosti, to s takovou motivací u mně vydrželo měsíc, ztěží... ale až jsem chtěla sobecky kvůli sobě, tak se to zatím drží, zatím to dávám.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Hele, nedělejme si o nás lidech žádné iluze, samozřejmě že konečná motivace je vždycky sobectví Přestat pít kvůli dětem znamená v překladu: JÁ o ně nechci přijít, MĚ záleží na tom, co si o mě myslí, atd... Proč by to nemohlo fungovat?
Petr
Senior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Západní čechy Narozeniny: 01/01

Petr napsal:
Hele, nedělejme si o nás lidech žádné iluze, samozřejmě že konečná motivace je vždycky sobectví

Je to sebaláska a úcta/hold k životu - nie sebectvo/egoizmus.
(...Ak chcem žiť -> prestanem piť!)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

U mě zafungovalo až to, když jsem si při nakupování vánočních dárků byl více než jist, že pokud to povedu takhle dál, tak vánoční dárky kupuju naposled...
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Ono je to vlastně úplně jedno, co koho nakopne k abstinenci. Je to asi záležitost povahy. Potřeba je, aby to bylo dost silný, aby to vydrželo.
Sobectví nebo sebeláska, to mi přijde trochu jako slovíčkaření. Ale pravda je, že úcta k životu zní výrazně líp, to uznávám
Petr
Senior Boarder
graphgraph

To je jasný, že o sobectví nemůže být řeč. Vždyť při tom našem chlastání nehuntujeme jen sami sebe, ale mírou vrchovatou tento destrukční vliv přenášíme i na všechny kolem...
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

A je to tady. Vlezla na mě nějaká viróza, bolí mě v krku a něco mi našeptává, že takovej grog by určitě pomohl. Mozek jeden zákeřná. Ale prokouknul jsem ho, nic nedostane
Petr
Senior Boarder
graphgraph

Ahoj všem: 139. den bez gamblu a cigaret

Myslim, ze s tim sobectvim je to presne naopak. Zavisly clovek je sobecky, pokud se svou zavislosti nezacne bojovat. Pokud se utapi v sebelitosti a vsemozne si omlouva svuj chlast, pak je sobecky k sobe, k okoli, ktere ovlivnuje svym chovanim a sobecky obtezuje tim, ze svaluje vinu na vse mozne jen ne na sebe.
V okamziku, kdy si uvedomi svuj problem - uz neni sobecky - chce svou zavislost resit a tim odstartovat nesobeckost a partneri zavislych to jiste nevnimaji jako sobeckost. Muze se to castecne jako sobeckost jevit, protoze abstinujici alkoholik urcite aspon ze zacatku kouka na sebe tak nejak vice a ve snaze bojovat o sve "JA".

Pro Petr: uvar si caj a zase caj a zase caj - zadny chlast - to ti nepomuze. Vzdyt to vsichni vime, ze bez chlastu je to daleko lepsi, takze vsem prijemny bezalkoholovy vikend

Lemog
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

No, musím říct, že mě to celkem zaskočilo. Ne to, že se taková myšlenka objevila, ale že jsem o ní byť pár vteřin reálně uvažoval a měl jsem chuť poslat všechno snažení do pr... Teď po pár hodinách mi to přijde skoro legrační.
Každopádně - místo rumu jsem zakoupil jitrocelový sirup a těším se, jak přijdu z práce a zalezu do postele. A MÁM ZE SEBE RADOST!!!
Petr
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...172173174175176177178...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter