Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...177178179180181182183...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 2 měsíce  
Pobavil mně příspěvek jak u někoho mohl náš pan prezident uspíšit seknout s alkoholem, fakt
Já byl i v Rusku, zrovna v době vlády Jelcina a tam je teprve kultura, přeju zažít. Chtěl jsem to poznat, hlavně mně šlo tedy o Ural, ale u těch Rusů to prezidentovo pití je spíš víc nakoplo chlastat a chlastat.
A čas letí, pan dramatik humanista Havel byl věčně nalitý, akorát to nedával tak najevo. Lidi zapomínají, jednou jsme seděli v hospodě a on tam v televizi vykládal svoje vize a všichni sme si z něho dělali srandu, že ho má jak z praku.

Je dobré tok myšlenek přesměrovat i jiným, anebo zábavnějším směrem, ne se pořád šťourat v alkoholu.

Tak zase diskuze až v neděli? Tak dobrý týden všem
pert
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Moc se těším až budu tak daleko, jako Kateřina, 4 měsíce a 1O dní nebo já nevím, kolik dní. To jsem nezažil desítky let, vlastně tak od 17ti. Vzpomenu si na Kateřinu, zajásám a popadnu pomfrity a co tam bude. A nepovolím.Umíněně!
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Taky je to moje první dlouhá abstinence od 13 a doufám, že aspoň 13 let trvat bude . Nemám ráda, když někdo napíše, že s touhle závislostí musím žít celý život, sama si to moc nepřipouštím, jelikož mi tahle představa vadí...ale chápu že si to musíme dál připomínat a že nás to drží nad vodou... proto mi asi chození sem tak pomáhá

Já mám teď velký mezník--> 1 rok, jelikož jsem někde četla, že pokud dám první rok, začne to jít samo, lidi už si zvyknou, že nepiji a nebude jim to připadat divné a já budu taky už zvyklá nepít, že mě to nebude dělat problém... na to se opravdu těším a doufám, že to tak bude , tak uvidíme, hlavní pro mě je, že to musím ten rok opravdu vydržet, abych to mohla zhodnotit hihi

Pěkný týden bez všech závislostí
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph

Právěže ten rok tak ukolíbá... je to za mnou, což?...dám si jedno... zrecnul sem po 13 měsících. Kdesi sem to psal, nic se nestalo. Až po pár měsících sem zjistil, že v tom lítám zase jak prase. A pěkný klepák rukou, moh sem jít pomáhat do cukrovaru cukrovat. Tak ať vám to vydrží, jaro, jarní zahrádky, pokušení...
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Všem.. Dlouho pročítám příspěvky vás všech.. Bohužel v tom lítám.. Začalo to nevinně.. Vsechno bylo fajn do doby než sem přišel o přítelkyni která mi to říkala šle moje hlava alkoholika to vubec nevnímala.. Ted jsem sam a snazim se z toho dostat.. Ani nevim co sem psát snad se jen vypovídat.. Každy den po praci jdu na pivo a sedím dokud mám.. Poslední dobou i obcas do te práce nejdu.. Je to težké a ja bojuju s tim konečným rozhodnutím přestat uplne.. Momentálně jsem bez holky peněz a vlastně i bez kamaradu.. Vsechno sem jaksi zvládal ale zjistil sem.. Ze na me působí strašně podzim a zima.. Nastoupí deprese a ja sem uplne v cudu.. Řeším to alkoholem.. Pisu to sem snad pro moji motivaci..
Dolf
Fresh Boarder
graphgraph

No, on ti totiž alkohol po delším pití ty deprese sám způsobuje. Spustí v mozku chemickou rekaci a nastoupí totálně negativní myšlení, zhnusení sebou a světem, pocity beznaděje.
Taková jako celková kocovina.
Sebelítost, ubrečenost - chlap se mění v marmeládu - uá,uá, nemám holku, nemám práci, sem chudáček sám na světě. A tak.
Myslím, že pokud se od toho piva neodlepíš, tak to bude horší a horší. Píšu jen a jen z vlastní zkušenosti, z toho, co jsem poznal a jak to fungovalo na mě.
Když pít přestaneš, vydržíš, postupně nad tu břečku zvedáš hlavu.
Spoustu lidí doporučuje návštěvu AA, můžeš tam přijít i odejít úplně neformálně, svobodně, pro někoho je to jednoduší než shánět doktory.
Navíc, lidé, kteří se na AA scházejí, tvoje pocity a vůbec, celý ten - putyka život - velice dobře a detailně znají.
Víš, že je ti špatně, tak s tím něco dělej.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Jj, je to přesně tak. Kvůli depresím chlastáš a chlast způsobuje deprese, začarovaný kruh.
Zkus si pro začátek dát malý závazek - třeba týden bez pití. To dáš. A schválně pozoruj, jak se ti myšlení i jen během týdne změní...
Koneckonců už to, že jsi se zatoulal sem, je dobrý první krok. Je vidět, že ti stávající způsob života vadí, a chceš s tím něco dělat. To je pro začátek nutnost. Není asi třeba opakovat, co tu bylo mnohokrát napsáno - pročti historii a zvaž svou cestu. Přeju úspěch. A občasnými neúspěchy se nenech odradit, ono to holt trvá
Petr
Senior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Západní čechy Narozeniny: 01/01

Ahoj Dolfe,

ahoj všem,

Dolfe, ze jsi tady je prvni krucek a ted , pokud opravdu chces, zacni na sobe pracovat.
Pro uspesnou abstinenci a nutno rict a priznat si ze DOZIVOTNI ABSTINENCI, musis zmenit mysleni a pochopit proc se ti deje to co se ti deje, zkratka, zue jsi se stal zavisly na alkoholu.

Musis si rict JSEM ALKOHOLIK A CHCI BYT ABSTINUJICI ALKOHOLIK.

Musis zvolit metodu, ktera te nastartuje k abstinenci - nekdo navstevuje AA, nekdo psychologa, nekdo PL, nekdo je samolecitel...........musis rozpoznat spoustece, musis zaujmout protiopatreni- je toho spousta - nic neni zadarmo - cili pojd do toho, vyplati se to.

Lemog
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Tak sem dneska mluvil i se šéfem. Za absenci mi dávají nůž na krk. Možná dostanu výpověď a to by byl úplný konec. Byl sem u psychiatra - napsal mi AD na nespavost a depresi. Uvidím jestli zaberou. Přiznávám si to celkem často, že jsem alkoholik - taky o tom svědčí všechno to co se teď kolem mě děje. No budu muset zatnou všechny zuby a udělat pořádek v živote. Děkuji Vám za odpovědi. Budu sem psát jak to dál probíhá.
Dolf
Fresh Boarder
graphgraph

Jo.....to jsem zažil taky....ještě, že mě v práci podrželi...Ty AD u mě nefugovala....no držím palce
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...177178179180181182183...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter