Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...180181182183184185186...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 2 měsíce  
Lemogu,

cílem nemusí být absolutní abstinence, stačí svoje závislosti aspoň korigovat.

Pokud si Dee dá občas jednu skleničku tak se nic neděje, ne?
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj všem: dnes 181. den bez gamblu a cigaret

Nechci zde vyvolavat prestrelky nazoru, ja mam sam pred sebou svedomi ciste, nastoupil jsem a uspesne praktikuji svou samolecbu. V ramci sve lecby jsem si ujasnil, ze neni mozne byt "tak trochu abstinent", a proto jsem se v prvnim momente slusne ohradil proti "abstinentovi" , ktery si tak trochu nekdy da sklenicku vina. Je mi to uplne jedno, jestli si na nejake oslave da nebo neda sklenicku alkoholu,kazdy se sam diva do sveho zrcadla.... pro zoufaleho alkoholika, ktery sem prijde s nadeji prvni pomoci muze mit ale tato informace smrtici ucin

Lemog
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Petr N: no nevím, pokusy korigovat závislost a naučit se pít a žít dohromady si asi každý zde prošel. Asi každý zjistil, že to nefunguje. Nemyslím, že by podstata alkoholismu tohle dlouhodobě umožňovala. A jestli takový někdo existuje, o čmež pochybuju, pak to nezjistíme, protože nemá důvod vyskytovat se na tomto fóru

Lemog: myslím, že to zbytečně hrotíš. Pokud to tak Dee má, tak fajn, koneckonců k tomu dopsal, že to nedoporučuje zkoušet. Je to sice nestandardní, ale nevidím důvod, proč by to měl zamlčovat. Ve mě to rozhodně nevyvolalo snahu ho napodobovat.
Petr
Senior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Západní čechy Narozeniny: 01/01

Vrátil bych se ke 2 tématům, které byly včerejší přestřelkou nějak zamluveny

Antidepresiva - mě osobně docela pomohly. Není to rozhodně žádný všelék, ale minimálně se mi dobře usínalo. Teda správně řečeno jsem měl problém přežít bez usnutí celý den Stejně tak si pamatuju, že jsem nebyl schopen dlouhodobě udržet nějakou myšlenku, jakoby se někde rozplývaly. A to i myšlenky na chlast. Takže pokud je člověk přesvědčen, že pít nechce, antidepresiva jako pomůcka fungovat můžou. Je to individuální asi jako všechno. A podstatná připomínka - antidepresiv je spousta, na mě začaly fungovat až třetí.

AA - věřím, že spoustě lidem pomáhají. V tomto případě jsem já ten špatný příklad. Možná jsem měl jen smůlu, zkusil jsem to jen jednou. Bylo tam na můj vkus používáno slovo bůh tak často, že to prostě nešlo. Co se týká církve a boha, věřící zkrátka nejsem. Neznamená to, že bych byl tvrdý materialista, ale přemýšlím prostě jinak a pro boha v mé hlavě prostor není...
Petr
Senior Boarder
graphgraph

Krásný den Všem,
je to stále překvapující vstát v sobotu v sedm hodin a užívat si víkendu bez bolesti hlavy, žaludku a totální vyčerpanosti:). No vážně bomba!

K včerejší diskusi... no chtěla bych poprosit Dee, aby se naučil toleranci, není to lehké a nepíšu to útočně, ale i do mě se několikrát pustil přes pravopis a nebylo to pro mě vůbec příjemné... Říkala jsem si, že už jsem chodit nebudu, nadávat mi kvůli mým chybám umí, kde kdo a tenhle web má být podle mě o toleranci a pomoci... Ale samozřejmě je to na Tobě.

A k AA- ano byl to i můj problém, často se mluví o bohu, proto jsem tam chodila pouze 2 měsíce... Ukázalo mi to, ale opravdu cesty a ušetřilo mojí rodinu mnoha zklamání... A proto dávám palec nahoru

Tak já si jedu užívat na nejdelší bobovou dráhu v ČR
Přeji Všem taky krásný pohodový víkend
Kateřina
Junior Boarder
graphgraph

K Petr N....že ty jsi nedával ve škole pozor...bere se to v chemii v sedmé třídě. Ale pro tebe upřesňuju ..psal jsem o alkoholu, ne o alkoholických nàpojích.
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Kateřina... tolerance...jistě...ale tihle týpci jako je Lemog s odvahou poučovat o věcech, kterým evidentně nerozumí..no aspoň přiznal, že je alkoholik..to je pro něj důležité. No a aspoň se to tady konečně rozproudilo.
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

S tou tolerancí je to fakt, potřeboval bys trochu potrénovat Mimochodem - že by si Lemog přiznal, že je alkoholik, jsem si nevšiml. A musím se ho zastat - mě jeho příspěvky jako poučování nepřijdou. Teda ty normální, ne ty včerejší, tam jste na tom úplně stejně
Petr
Senior Boarder
graphgraph

Dee, píšeš:
Kateřina... tolerance...jistě...
..."No a aspoň se to tady konečně rozproudilo."

..."spíše rozprudilo."

..."o to Ti přeci jde, viď?"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ja... tož aby sis nerýp, že Ten příspěvek bych už smazal.

No, mně by spíš zajímalo, jak to Dolfek zvládá. Ono to trvá než se nějak projeví AD, většinou hned najedou ty nežádoucí účinky, ty pozitiva až po několika týdnech.
Dolf, drž se a piš.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...180181182183184185186...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter