Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...183184185186187188189...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 2 měsíce  
Jednim z neduhu alkoholiku je chut se pohadat nebo alespon nejakym zpusobem toho druheho ponizit aby si sam dokazal ze na tom tak spatne neni. Myslim ze nema cenu se tu prit kdo je vetsi blbec, protoze tyto hadky nemaji s hlavnim tematem alkoholismu vubec nic spolecneho a jde pouze o to "se pohadat" a uz vubec bych tu nestrpel nejake urazky typu "slovak-somar-xenofob-schizofrenik" a dalsi perly. Z prispevku JA je videt ze je to clovek uceny i kdyz to prehani cas od casu avsak jak bylo poznamenano jeho reakce jsou trefne a na miste. Jinak ja mam slovaky velmi rad, byl jsem s nimi na vojne a pomohli mi vic nez cesi kteri od zacatku se tak trochu povysovali. V kazdem pripade jsme vsichni lide a meli by jsme se dle toho dustojne chovat. Pravdou je ze je tu citelny nedostatek Dam a tim i castecne zkresleny uhel pohledu postradajici zensky element.
Joseph
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

To o vypitém rybníce se mi líbilo. Proti Leaving Las Vegas nebo třeba Času vína a růží je film Dobří holubi samosebou trapná socíkovská dechovka, ale ten moment jednoho napití po době střízlivosti a následný pekelec, to tam je.
Bylo to natočené podle skvělé knížky Lubomíra Černíka CHOBOTNICE.
Popis nepití a zas napití a zapřisahání se a zas napití, no, známe to.
Věta: TY KVARTÁLY JDOU UŽ MIMO VAŠÍ VůLI, to se mi zaseklo do mozku, naštěstí to pro mě v dalších letech popíjení byla dobrá mantra a pracovala. Až mi to docvaklo.
Že muj osobní rybník je vypitý a že srkat to, co je na dně, totiž jedy, kal a sračky, nechci a nebudu.
Poznávám se i v zážitku Kateřiny na koncertě, vyrostl jsem v bigbítu a je to fakt, že časem i ze zářivejch, zábavnejch holek byly hádavý, uječený, otravný trosky.
Na ženskou krásu alkohol působí asi stejně spolehlivě, jako kulometná palba.
Kámoši, ti, kteří to nezasekli nebo prostě neukočírovali, byly i dva, tři smrťáky, zpiťaři, morousové, vytuplí, vytahaný, zblblí, ale já, moje veliké a úžasné já, já měl pořád pocit, že se mě to netýká.
Ale v každé generaci je někdo na odpis, ten, kdo nebojuje, jedy jsou starý, jako my, lidi.
Nepiju od půlky února, pro normálního člověka nic, pro total alkoholika velikej skok, pro mě, skeptického ke všem svým bývalým pokusům a "prozřením", dobrý vykročení.
Jenže...právě po téhle době už je mi zase fajn, tělo i mozek pookřály a já ovšem vím, že chobotnice, čili ta zkurvená závislost je ve mě, hnusná, špinavá, zrádná a zlá a že na tuhle chvíli už zase čeká.
Před tím, než jsem naposledy "šel na jedno", to byly taky dva měsíce a to bez chuti se namazat, klidný a dobrý to bylo. Jen trošičku snad nuda. No, tak jsem šel na jendo ejhle, vypukla zas jízda, vodka za oknem i v kapse, pivo, víno, cokoli bylo v dosahu a už jsem lil.
A pak ještě vyklepaný, vyděšený a ovšemže hrdý, že jsem vůbec schopný ťukat do klávesnice, učinil zde zápis, že příště na tu střízlivost jdu radši s antabusem. Pomocnou berlou byl zápis od Petra, že mu to takhle rok v klidu šlo a tou druhou pevnou berlí pro zbědovaného roztřesence, byl stručný a jasný zápis JA, totiž - "vymodeluj si svou vlastní střízlivost".
To beru, jde to a půjde to.
ZDAR všem!
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Taktez mi nezbyva nez souhlasit s Dee-em k jeho nazoru na pana Lemoga ( nebot ten funguje na mne jako cerveny hadr ) Je to prispivatel ktery vzdy na pocatku statisticky informuje kolik dni (bez gamblu a cigaret) abstinuje, nevim co to ma delat s alkoholem, rozumim ze zavislosti si jsou podobne, avsak z jeho pozice to beru jako vyvysovani se, proto patrne tak erudovane radi i pres to ze vetsinou i elitarsky dodava ze on je cosi jineho a vlastni zkusenosti nema. Pravda jiny gambler neprispiva a ani toxikomane ci podobni. Moznosti jsou patrne dve, Budto pan Lemog hoji sve poranene Ego temito aktivitami a tim padem jde o surovou pretvarku a vlastne ubozaka zasluhujiciho soucit, nebo dobre vi co alkoholismus je a obelhava vsechny ostatni nalhavajic si sam sobe ze on takovy neni coz by v dusledku bylo pro neho horsi nezli by si priznal pravdu, na rozdil od cestnych a realistickych lidi bez potreby se nejakym zpusobem odlisit ci vyvysovat. V kazdem pripade pokud se nekdo prezentuje timto zpusobem a je jediny ze sveho okruhu to vyvolava u vetsiny minimalne otazky ( Proc to dela a kde jsou ostatni ). Lepe by jiste bylo aby obstasnoval svymi radami gamblery pokud mu nejde pouze o zviditelneni se, popripade psychicke zadostiucineni narusene a chore osobnosti.
Joseph
Expert Boarder
graphgraph

Jeden alkoholik vytýká druhému, že je "narušená a chorá osobnost." Jachachachacha! Naštěstí jsem nad tím, obávám se ale, že pokud by sem zrovna teď zabloudil někdo, kdo potřebuje pomoc, jako tehdy já, vyšinutý a vyděšený, tak tu pomoc nenajde. Uteče. Asi víme kam a do čeho. Ať žije svoboda, možná ale, že každý, kdo sem píše, by to měl dělat s pocitem odpovědnosti k těm, kteří jsou na tom mizerně zrovna teď a právě teď hledají to stéblo.
Pěknou neděli!
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Nemyslím si.....každý si tu najde co potřebuje
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Ono to plácání se po ramenou a rady typu nesmíš\musíš taky moc nepomůžou, mě teda ne
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj všem: dnes 182. den bez gamblu a cigaret

chtel bych vsem rict, ze nikdy neni pozde zacit abstinovat.
At se situace zde sebevice bezvychodna, za ten pocit svobody to rozhodne stoji.Neni to o penezich, neni to o tom, co si o me mysli soused, je to hlavne o pristupu k sobe a v navaznosti na to k okoli a svym nejblizsim.

Ze zacatku to chce hodne sebekazne a odhodlani...vy kdo si nevite rady, nebojte se priznat si problem , aktivne se zapojit do reseni.

Peknou nedeli vsem

Lemog
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok, 1 měsíc  
Poslední dobou se mi stáva že piju více než bych měl. Já nějak běžně nepiji. Asi jednou či dvakrát za dva měsíce si zajdu na pivo. Jenže poslední dobou mám další dny horší. Rád bych přestal pít úplně. Mohu porposit o nějakou radu?
Lukas
Fresh Boarder
graphgraph

Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok  
Ahoj.Už měsic jsem se nedotkla alkoholu.Ted už necitim nejaky velky hlad. Ze začatku jsem měla hodne energi a citila jsem se fajn. Ted se to nejak začina měnit mam malo sily a do odpoledne jsem ako zombi, slaba,spava a bez chuti do života. Ke piti me netahne ale citim se zvlaštne a je to už tyden v kuse. Myslite že to muže souviset s abstynenci? Měl nekdo s vas takove stavy po měsici? A pokud ano tak kdy se to jakž takž zrovna?
Kata..85
Fresh Boarder
graphgraph

Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok  
Katko, já to měl taky. 2. měsíc jsem byl schopnej prospat celej den. Klidně bych dal 20 hodin, kdyby mi to nebylo blbý :o) Je jaro, všechno kvete. Sedni si pod strom a nasávej jara. Potřebujete hlavně klid.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...183184185186187188189...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter