Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...185186187188189190191...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 9 rok  
Normálnost nebo norma se nedá nějak specifikovat. Mě na studiíj učily, že norma je dána společností ve které se vyskytujeme.
Lukas
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Lukas napsal:
Normálnost nebo norma se nedá nějak specifikovat.

Lukáš,
obecne s Tebou súhlasím.

Toto bola reakcia na "občasné" prípitky "abstinujúceho" mentora Dee:
"Nejste borci.....žijete jenom normální běžný život, tak jako většina lidí okolo vás.....že tě to naplňuje hrdostí? To už je ten alko mozek....už si připravuje půdu pro recidivu...."

..., ktorý triezvo "vodu káže" a alkoholom si na to pripíja.

On je už "borec" - môže si pripiť na svätého "Dindy alebo aj Jindy".

(...asi sa domnieva, že po piatich rokoch sa už môže regulérne "abstinentsky" aj ožrať/spiť?)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

JAnošíku ....čo sa ja domnievam po tom je ti velké.....apropo...v čem ty vlastně jedeš?
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Dee napsal:
JAnošíku ....čo sa ja domnievam po tom je ti velké.....apropo...v čem ty vlastně jedeš?

"Úspešne triezviem 11.rok zo závislosti od alkoholu a fajčenia tabaku/cigariet." [od r.2005]
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Tak přeci jen se vrátím co psal Ja....vlastně i Lemog...nemůžou mi odpustit to, že jsem tu napsal, že po letech abstinence si dovolím dát si radlera nebo třeba deci šampusu na přípitek....nikdy jsem nikomu neradil, že to má zkusit....jen jsem uvedl svoji zkušenost....možná jsem nebyl ten správný alkoholik....prostě nejdu se stádem a chci si to zkusit po svém...K mému ožieraniu...nikdy jsem se po léčení neopil....a nikdy se mi nevrátila chuť se opít. Nechci tím vyvrátit dogma o nutnosti absolutní abstinence.....jen si myslím, že nic není absolutní...Já se chlastu nebojím a ani ho nepotřebuju
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Dee, píšeš:
Tak přeci jen se vrátím co psal Ja....vlastně i Lemog...nemůžou mi odpustit to, že jsem tu napsal, že po letech abstinence si dovolím dát si radlera nebo třeba deci šampusu na přípitek....nikdy jsem nikomu neradil, že to má zkusit....jen jsem uvedl svoji zkušenost...
"Já se chlastu nebojím a ani ho nepotřebuju."

"Bodaj by to bolo tak... a natrvalo! Drž sa!"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Dee má pravdu. Dá se dohledat, informace že si abstinující alkoholik může dát sklenku vinného střiku.
Ale zároveň je to s upozorněním, že to neplatí pro každého alkoholika.
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16

V tomto si dovolim suhlasit s Dee a Petrom.N. Vzdy som zastavala nazor, ze netreba nas vsetkych alkoholikov posudzovat ako jedno stado, ale ako individuality. Kazdy clovek je predsa uplne iny a aj ked zavislost mame tu istu, tak taktiez je potrebny ku kazdemu rozny pristup a rozne terapie
.
Ja viem, ze ja pit kontrolovane nemozem a nedokazem a uz vlastne ani nechcem a podla toho som sa aj zariadila, ale nebudem predsa utocit na tych, u ktorych to mozne je. Nemyslim si, ze su preto horsi alebo lepsi. Dosiahli taktiez to po com asi tuzili, prestali si nicit alkoholom zivot a o to nam asi vsetkym ide a nie o dohadovanie sa kto je lepsi a kto je horsi abstinent.

Tak ako mne tu dost ludi nadavalo za to nelakoholicke pivo, ale ja viem, ze absolutne nic mi nespusta a preto si to mozem dovolit, ale to je moja skusenost a neznamena to, ze to odporucam vsetkym. Verim tomu, ze vela ludom moze aj to jedno nelako pivo spustit aj nekontrolovane pitie a ti sa mu musia samozrejme vyhnut. Ide o to, aby sa kazdy snazil pochopit, ako to funguje prave u neho a zariadit sa podla toho a nie presvedcat ostatnych, ze ak to takto funguje u mna, tak to tak musi fungovat aj u vsetkych ostatnych.
Kira
Expert Boarder
graphgraph

Já si nedám ani to nealko, mozek to tam cítí, zvyšuju pak dávky, nakonec několik birellů denně, pak relaps a třeba kapky s alkoholem proti kašli nebo ústní sprej mi vůbec nevadí, jo, je to individuální.

Ale jde spíš o to, že lidi to tady čtou a většina si řekne, no tak to jde, co když to zrovna budu já, jako Dee a bude se to zkoušet a zkoušet až se to u nich úplně zas a znova rozjede... každý má svůj rozum, ale vykládejte to alkomozku.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Perte, to, že si to lidi čtou....oni si tady čtou i úplně jiné věci....tady jde o to, že si tím stejně musí projít osobně, tahle zkušenost je nepřenosná.....taky jsem několikrát hledal svoji hranici....horizont události...mez, ze které není návratu
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...185186187188189190191...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter