Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...188189190191192193194...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 8 rok, 10 měsíce  
Lemog, já myslím, že jsem to napsal dost jasně...dám si v létě birel, radler, dvakrát do roka deci šampusu....není to abstinence, není to konzumace alkoholu....nepotřebuju škatulku...takhle to mám už několik let...vím co píšu
Dee
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Že máš furt potřebu si tu honit ego a furt něco někomu dokazovat, nebo, aby někdo něco dokazoval jiným? To Ti jde jen o to jeho přiznání? Dyť to tu furt píše. Nejsi schopný si to po něm znova přečíst a porozumnět tomu? Připadáš mi jak malej kluk. Mě osobně už ale sereš. Cejtíš se strašně dotčenej, ale přitom tu furt do opozičního kohouta strkáš frňák.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Dee napsal:
[quote]Lemog, já myslím, že jsem to napsal dost jasně...dám si v létě birel, radler, dvakrát do roka deci šampusu....není to abstinence, není to konzumace alkoholu....nepotřebuju škatulku...takhle to mám už několik let...vím co píšu[/quděěěěěěkuji, zítra budu šrot, děkuji,
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Potom jsi zvlastni druh alkoholika a uprimne ti gratuluji, ze se to da i takto zvládat.

Musim ovšem trvat na tom, ze nejeden tvůj komentar k lidem, kteří zde chodi pro rady je často velmi necitlivy a každý jsme na tom psychicky jinak, takze by s mohl zapříčinit aniz si to třeba uvědomíš, pro nektere ve slabe chvilce cestu k lahvi.

Jiste je vhodny i tvrdsi pristup k nekterym, kteří stále breci a přitom mají lahev v ruce, jen na anonymnim foru odhadnout tu spravnou chvili nemusi byt vždy lehke.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Stopko...nuže svěř se odborníkům....přebíráš cizí názory jak savý papír vodu....jsi snadno ovlivnitelná....o to to máš horší. Řiď se tím co cítíš, co je pro tebe správné....nebo nečti, nekoukej na televizi....co když tam někdo něco řekne
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Vcelari, kdyby si nehonilego Eduard a to co napsal dnes by nspsal uz v unoru, mohli jsme mit jiz několik tenisu za sebou.

Protože mam ve svém okoli několik lecenych alkoholiku tak vim, ze Eduard je tedy výjimka a pokud ve svých komentářích zminuje, ze si sem tam da , mohl by tucnym pismem zvýraznit, ze to nikomu dalsimu nedoporucuje, propadne sem popsat jak docilil toho stavu, ze si da deci vina a nespusti mu to recidivu. Asi ma opravdu to stesti, ze to s nim nic dal nedela, je ještě velmi cerstva vzpomínka na Ladislava, ktzery to nastesti zavcas dokazal zastavit
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Lemogu, Dee není Láďa. Každý jsme jinej. Já znám člověka, kterej měl problém s alkoholem. Dostal se z toho a taky pije. Má limit dvě piva. Přes ten nejde. To co tu Dee napsal přece psal už před pár měsíci. Já si jeho cestu nezvolil. Ale v jednom pravdu má. Abstinence je stav mysli. Pokud to má uspořádané v hlavě tak jak to má a funguje mu to, tak to je prostě dobré. Ale co je dobré pro něj nemusí být dobré pro jiného a je vyloženě špatné třeba pro mě. Jenže Dee už je uleželej. Narozdíl od nás čerstvých. Co je nějakých pět měsíců, nebo Tvých třičtvrtě roku proti letům co má za sebou Dee. Prostě přijmeme fakt, že Dee je někde jinde a zvládá to tak jak to zvládá. A že se dostával taky z pěkných sraček tu sám psal. Mě vlastně naštval jen tím, že se tu s Tebou pustil do dětinskýho přesvědčování kdo má pravdu. Mě tu prostě nebaví číst plody žabomyších půtek. Tohle fórum tu je prostě aby jsme si pomáhali v našem boji. A když jsem teď četl příběh Jakuba v jiném vlákně, tak je mi vyloženě smutno a Váš vzájemný boj s Dee pak vyznívá opravdu jako šťouráním se klacíkem v hovně.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Vcelari, i ja jsem souhlasil a sam na sobe praktikuji, ze abstinence je stav mysli. Každý to muze mit jinak, co mi vadi na eduardovi jsem psal jiz mnohokrat a tim bych to uzavrel.
I vzhledem k tomu, ze to mam ve vztahu k mysli stejne jako Eduard, jen jsme se nazorove nepotkali v pristupu k nove prichozim na forum, ja preferuji citlivejsi pristup, Eduard tvrdsi názory.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Tvrdší přístup je podle mého praktičtější. Taky jsem čuměl jako puk, když mi Dee napsal po pár týdnech, kdy jsme byl hrdý že jsem to vydržel, že se tedy jen blížím té většině "normálních" lidí. Až časem jsem pochopil, že má pravdu.
Citlivý přístup? V pohádkách a bájích jsme žili dost dlouho na to, abysme na ně věřili i po vystřízlivění.

Za mě - nalít každému čisté pravdy.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Ja prece nejsem proti tvrdimu pristupu, jen pro nove prichozi to vždy nemusi byt to prave. To je ta myslenka, kterou chci celou dobu rict, Eduard nerozlisuje jestli je tady někdo 1. nebo 100. den
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...188189190191192193194...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter