Suhlasim s Krtkom. Uz som to tu davnejsie popisovala. Tiez som sa dlhsie snazila o kontrolovane pitie a bolo to len tyrnie. Ved, ked som to obcas aj ustala a zastavila sa po 3 pivach napr. tak co som z toho mala? v tom najlepsom skoncit? Mna nezaujimalo si decentne vypit tk ako ostatni, ked som uz pila chcela som pokracovat az do uplneho ozratia sa a nenapit sa po tych 3 pivach bol priam nadludsky vykon.
Potom som prisla na to, ze ved je to take jednoduche, o moc lahsie pre mna je nenapit sa ako sa napit len trochu potom rpestat. Ved z toho trochu ja nic nemam a nikdy som nemala. A odkedy som prestala bojovat s tou myslienkou na kontrolovane pitie a prestala som to skusat a zacala som sa tesit z toho, ze konecne som to pochopila, tak to uz islo jedna radost. Samozrejme to chcelo zapriet sa pri cravingoch alebo piatok poobede

to pozname asi vsetci..
Ale ide hlavne o to, tesit sa z tej abstinencie, vychutnavat si ten pocit slobody, ten pocit, ze odrazu netrpim fyzicky ani psychicky, ze sa nebudim s hanbou, co som zase povyvadzala atd..
Santalka skus to vydrzat a uvidis, ze casom ta uz ani tie piatky strasit nebudu. Len u teba mam este pocit, ze ti je to este tak velmi luto, ze mas stale abstinovat. nevies sa este stotoznit s tou myslienkou, este v tvojom mozgu nenastal ten klik a takze nemas tu silu, tak potrebnu v zaciatkoch a preto ta ten alkohol nakoniec vzdy dostane. Ked ti to prestane byt luto, budes na dobrej ceste...
Nerozmyslajte nad tym, ze budete dozivotne abstinovat, ta mysienka v zaciatkoch je pre kazdeho tazko akceptovatelna..
Co my vieme co bude o tyzden, o rok o 10 rokov? Treba sa zamerat na pritomnost.
Ono ja som to prazdno v zaciatkoch nemala, kedze som sa od minuleho zivota neodtrhla, chodila som na tie iste akcie co predtym, stretavala sa s tymi ludmi co aj predtym, len som tam proste nepila. Bolo to tazke, ale stalo to za to..Mozno, keby sa od vsetkeho odtrhnem, bolo by mi smutno a spadla by som do toho zas..Ale akonahle som citila na nejakej akcii, ze ten craving silnie a neustupuje, tak som zdrhala domov..
Ale tu v Taliansku su to skor vecere, grilovacky. To sa da skor ustat nez krcmy u nas. Tam som isla prvy krat po pol roku abstinencie, ked som bola potom na Slovensku a bola to riadna zaberacka..Takze ked som na Slovensku, snazim sa im vyhybat. Aj ked je to tazke, kazdy sa chce stretnut a samozrejme kde, v nejakom bare...
Mala som aj stastie, ze partner so mnou vsetky tie exscesy so mnou, vydrzal a nezatratil ma, ale myslim si si, ze keby som prestala o par tyzdnov neskor, uz by bolo pre nas tiez neskoro, bolo to uz velmi na hrane..
Takze vam drzim palce vsetkym co chcete abstinovat, len s tym este dost bojujete, aby sa ten boj premenil na ten super pocit zo slobody, radost z noveho zivota..ono to fakt stoji za to..