Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...25262728293031...75
Dolů
Téma: Končím s alkoholem
*
Re: Končím s alkoholem Před 9 rok, 5 měsíce  
Carlos Carlos napsal:
Dnes 1. den čistý a rozjíždím nový boj. První léčení ambulantně s antabusem, sice jsem tam nechodil celý rok jak radili odborníci, ale jednoho dne jsem si prostě uvědomil, že už A nepotřebuji a je mi dobře bez chlastu. Trvalo to více jak 2 roky, pak jsem se k tomu opět vrátil, několik měsíců pití a průšvihů, pak zas pár měsíců čistý a pak zas recidiva. Má to čím dál tím horší průběhy, ostudy, kocoviny, deprese... Chci to zvládnout bez odborné pomoci. Držím vám všem palce, ať už bojujete s odborníky nebo sami!

Carlosi,
jak je? Jak pokračuješ?
Josef
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj všem Potřebuji poradit.Když clovek vy ze nesmí pít dělá různé ostudy a stejně se zas napije.Co vám pomohlo s tím opravdu zkoncovat?když jsem mela pocit ze už je to zamnou tak najednou bum...Byly nějaké problémi a já to zase nevyřešila a opila se. Nevím jak to zvládnout.
Marta
Junior Boarder
graphgraph

Marta, píšeš:
..."Co vám pomohlo s tím opravdu zkoncovat?"
..."Nevím jak to zvládnout."

Marta,

...mne osobne pomohla ústavná PAL; 13 týždňov v Prednej hore; a nepretržité sústavné doliečovanie v klube abstinentov, ako aj komplexný program anonymných alkoholikov.
Vo štvrtom kroku tohoto programu som si urobil úplnú inventúru svojich nedostatkov a vyhľadal ich korene, na odstránení ktorých pracujem. Je to sústavná, nepretržitá oprava, obnova a vylepšovanie seba-samého.

Niet, čo pokaziť!... (a) stále sa učím!...

(...od iných, inšpiráciu čerpám z odbornej literatúry, ale najmä pozorovaním a zhodnocovaním z praktického života.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ja ... Nevím jestli mi něco pomůže.Už pomalé prestavam doufat.Chtela jsem to zvládnout sama.Ale jedna situace všechno pokazila.Už jsem o tom psala.Když přijde špatný období a ještě do toho se snažím abstinovat tak to stejně dopadne u pití. I když nechci.
Marta
Junior Boarder
graphgraph

Ono to nejde všecko hned a rychle přestat pít. Měl jsem už těžké absťáky a já nevím co ti poradit, našel jsem nějakou tu vnitřní sílu, rovnováhu. Trvalo to léta po éře recidiv než mi to cvaklo, než jsem se změnil. Dřív sem všecko řešil jak tydýt. Dnes každý říká, že se ze mně co nepiju stal flegmoš. Většinou myslím tak- á mně je to fuk, co se budu v čemsi furt hrabat a zbytečně se trápit. Divoká léta uplynula a teď žiju v klidu. V jakési rovnováze. Napřed sem našel s pomocí terapeutky takovoutu páčku, jak zvládat ty návaly bažení. Nepotlačuju ty myšlenky, čímvíc bojuješ, tím ti to leze pod kůži. Sám si řeknu žblebtej si alkomozku, já to prcám a pudu dělat radši něco zajmavého,jo nebo tak něco, nechám to vyšumět. Vím, že vždycky přejde a po čase se to ztlumilo a neřve to tolik.

Běž na AA a nevymlouvej se, že to nejde, anebo přečti bibli a hledej boha, vnitřní klid, a když to přes nějaký odpor nejde tak východní učení, něco o poznání sebe sama.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Je těžké radit někomu, kdo o to nestojí, nečte doporučení a lže sám sobě
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

To období sem měl taky, lhal sem si stále dokola, ale trvalo to krátce. Pomohlo by jí se někde vykecat, ale to je těžké, neznám ji osobně. Já na to nebyl, na psychině sme měli komunitu a vládlo tam pár narcistů, sesterstvo a přechytralá Mudr. co nikomu prakticky nic neporadila, jenom se vyžívala v těch sáhodlouhých projevech.
No a to bylo dávno. Dnes chodím na schůzy do "vip" klubu alkáčů, kteří nepijí hódně dlouho. Tak nějak staré známosti a jsem rád, že se s nima stýkám. Dáme karty, drbeme a tak. Kdo by to byl do mně řekl. Oni jsou takoví jiní, už úplně klidní a vyrovnaní, já mám občas pocit, že to nezvládám a mažu za terapeutkou.

Laďo drž se a vy ostatní taky. Na týden odjíždím, už mně svědí doma zádel
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Marta, problem je, ze nechces akceptovat, ze to sama nezvladas. Vyskusala si to a nejde to. Tak hladja pomoc. Ty chces od nas stale nejaku zazracnu radu, ale my sme ti uz poradili vsetko co existuje a teraz je na tebe, aby si skusala a prisla na to, co pomoze tebe. Niekto to da sam, niekomu pomozu AA, niekomu terapie, dalsiemu liecebna. Ale zazracna tabletka, ktoru by si prehltla a uz sa nikdy nenapila, tak taka neexistuje, ako neistuje ani ziadna rada, ktora by ti zarucovala, ze sa uz nikdy nenapijes. Takze zacni hladat to co by ti pomohlo, pokial este mas cas. Ja si myslim, ze AA by ti mohli pomoct, pripadne nejaky pycholog.
Kira
Expert Boarder
graphgraph

Tak to máš dobrý. Ze jsi to tak zvládl...Já se nevymlouvam. Vím že to nejde. A za měsíc nebo nevím kdy je to tady zas.Chtela bych rict ze není , že to zvládnu, ale nebyla by to pravda. Nevyznám se ani sama v sobe.A proste slova jsou zbytečný...
Marta
Junior Boarder
graphgraph

Kira AA je tu ve středu. Ale...No zajdu tam.Ale nic si od toho neslibuju. Psycholog by me vzal tak v únoru nejdřív...Proste bud se mi rozsvítí. Nebo mám smůlu.
Marta
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...25262728293031...75
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter