Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...47484950515253...75
Dolů
Téma: Končím s alkoholem
*
Re: Končím s alkoholem Před 8 rok, 5 měsíce  
Marťas napsal:
.....tak se snažím si dát jen dva malé pivka o víkendu...a snad opět skončím u koly:)

Nie je lepšie tu recidívu úplne zastaviť? Než sa pokúšať o nejaké dve pivká, ktoré opäť povedú k rozmachu pitia. Či tie 2 víkendové pivá vôbec stoja za to trápenie.
Z vlastnej skúsenosti viem, že pokiaľ nezastavíš recidívu hneď a rázne, tak sa rozbehne opäť kolotoč pitia. Je to potom každým dňom ťažšie nastúpiť späť na tu cestu abstinovania.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Aspoň pre mňa by tie 2 piva boli trápenie, ak to teda myslíš doslovne len tie 2 pivá. Čakať na to celý týždeň a potom si dať len dve a viac nemôžeš aj keď máš chuť, tak to nie je nič pre mňa. Však to je týranie samého seba. To už je jednoduchšie pre mňa nepiť vôbec. Pretože viem, že raz by 100% prišiel deň, keď by to pri tých 2 pivách neostalo.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Krtek, sto bodov, aj za otázku či bolo tých 5 rokov zlých.
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

Marťas nedávej si ty pivka, místo nich si radši sedni sem a piš. Utni to z kraje, neprocházej tím znova, nezastavíš to. Vím o čem mluvím.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Máš ľudí, ktorí síce nepijú, ale kdesi vo vnútri duše sa trápia. Nie sú s tým zmierení. Vtedy je to nepitie trápenie. Tak strašne radi by si dali, ale nemôžu. Preto sa aj vyhýbajú chodeniu do spoločnosti. V podstate sa nemôžu pozerať na to, ako si to iný užívajú a oni tam potom len trpia. Niekedy žijú doslova izolovaný. Len práca a potom sedia doma. Teraz nepíšem o začiatkoch. Vtedy je to prospešné vyhýbať sa "škodlivému" prostrediu. Ale dlhodobo, na celý život sa to podľa mňa nedá. Zrušiť posedenie v putyke, krčme to áno. Ale nechodiť na žiadne rodinné oslavy, svatby, krstiny a pod. to si neviem predstaviť.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Sochař napsal:
Dobrá otázka. Těžko říct, nakolik je to celý věc rozumu, ale stejně dobrá otázka.
Sochaři, ja keď som mal recidívu po 2 rokoch, tak som chcel len v tej jednej chvíli úplne na všetko zabudnúť, nemyslieť. Nejaká abstinencia mi bola v tom momente chvíli ukradnutá. To už určite nebola otázka rozumu. Ja som s tými problémami bojoval dlhší čas a nakoniec som ich "vyriešil" chlastom. Ale vrátiť sa späť bolo neskutočne ťažké. To, že sa mi zatiaľ darí, je taký malý zázrak. Mne bolo aj tie 2 roky fajn, len som si teraz musel trochu upratať v hlave. Aj teraz som mal také problémy ako minulý rok, len som ich už neriešil chlastom. Po pár dňoch tá chuť ožrať sa a vykašľať sa na všetko vždy prejde. Ako sa u nás vraví, každé čudo trvá 3 dni.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Zravíčko, jsem Táda. Asi po stopadasátédruhé jsem se rozhodl úplně přestat pít. Je mi 28 let. Z toho co jsem se tu dočetl spadám do katergorie "kvartální alkoholik". Už pár let se snažím přestat pít úplně, protože tak či tak démon alkohol nakonec vždy přijde s nějakou novou fintou (posledně to byla vůně vánočního punče). A pak už prostě nedokážu přestat. Párkrát už jsem cítil, že je to fakt špatný. Bez pití je můj život ráj na zemi. A chtěl bych to tak na pořád. Díky za podporu.
Táda
Fresh Boarder
graphgraph

Podpora je jasná, všichni jsem v tom klouzali, kloužeme nebo už ne a věříme, že už nebudeme.
Co kvůli tomu hodláš nedělat, to je taky jasný.
Ale co kvůli tomu, abys nepil podnikneš, to může být rozhodující.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

vitaj medzi nami a prajem vela stastnych triezvych dni
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Tadeáš(?)/Táda, píšeš:
..."démon alkohol nakonec vždy přijde s nějakou novou fintou (posledně to byla vůně vánočního punče). A pak už prostě nedokážu přestat."
..."nedávaj mu žiadnu príležitosť; ani v nástrahe vianočného punču!"

Vyhnúť sa pokušeniu a vrátiť sa z kratšej cesty je omnoho jednoduchšie a obozretnejšie ako brzdiť naložený rýchlik!...
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Stránka: 1...47484950515253...75
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter