Ahoj rodinko.
Jak se máte? Dlouho jsem nepsal. Už to bude bezmála zase rok a dva měsíce.
Utíká to velmi rychle.
Pokračuji stále v abstinenci, už to bude asi pomalu pět let? Už jsem přestal o nepití přemýšlet jako o abstinenci, ale jaksi jsem prostě začal bez alkoholu žít. Kolegové vedle mě pijí, ale mě to nic neříká. No.
Myslím si, že od doby co jsem přestal pít, tak se neustále sunu tak nějak kupředu. Jak pracovně, tak samozřejmě osobnostně. Stále mě něco žene. Naučil jsem se žít tak, abych byl spokojený.
Přestal jsem už také kouřit. To už bude pomalu rok. S kouřením jsem přestal, když jsem s iqos tahal nahřívaný tabák za asi 5000 měsíčně. Jednoho dne jsem skončil v práci a věděl jsem, že budu mít delší volno, tak jsem se rozhodl, že na sobě zapracuji a posunu se více k dospělosti. Opustil jsem závislost na tabáku a musím říct, že to stojí za to. Můj cíl byl, že do nového zaměstnání již nastoupím jako nekuřák. Bylo to super předsevzetí, jelikož to vyšlo a v novém prostředí objevuji výhody, které jsem kvůli kouření nikdy nepoznal.
Samozřejmě si to vybralo daň v podobě čokolády a jiných pochutin a 10Kg je nahoře, a dolů už to nejde. I přes to to za to stojí. Ta otročina na tabáku je snad ještě horší než samotné pití.
Takže jak je vidět, všechno jde, ale musí se se vším postupně. Přestat hulit mi trvalo bezmála 30 let a to jsem se v minulosti snažil asi 10x.
Ačkoli mám hodně práce, tak moje koníčky jsou občas jízda na kole a muzika. Jsou to mé úniky z reality, které pěkně fungují.
Přeji Vám to samé. Ať najdete klid sami v sobě a povede se Vám svůj život žít dle Vašich představ přátelé.
Držte se a zase někdy
.
Ahoj