Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...89101112131415
Dolů
Téma: Jak omezit piti
*
Re: Jak omezit piti Před 1 měsíc, 3 týdnů  
Prosím neberte to jako návod.
Jsem si vědom, že vypít takto najednou velké množství alkoholu nebylo vůbec zdravé a v případě návyku více než 5 piv denně by to mohlo skončit i fatálně a ublížením si(taky jsem pil najednou takto jen dia piva, kvůli cukernatosti by to mohlo třeba způsobit cukrovku já nevím to pít takhle často delší dobu).

Jen to tady píšu, že jsem to zkusil, že mi to nevyhovovalo(vyhovovalo mi to pro mé rozhodnutí přestat pít-proto jsem to takhle z*urvil to své pití) a že jsem pak toho nechal úplně.
Samozřejmě moje zjištění a postřeh z toho byl, že prostě to nesrazím tu konzumaci pod ten limit své závislosti 5 piv °10° denně a že tedy se na to výhledově vyprdnu úplně.A čekal jsem na vhodný moment, ten přišel týden před vánoci před lety.
Z těch 5 piv to šlo odvyknout ještě sám doma,i když si nejsem jistý zda jsem to udělal dobře a nenavštěovaval alespoň svépomocné skupiny.
Každé pití má i psychologický důvod (tedy možná některé nemá, jako společenští pijáci , nevím) a to moje mělo taky a to sem tedy vůbec nevyřešil(pil jsem kvůli izolaci doma a mělhospodu jako nejlevnější psychoterapii, být mezi lidmi, i když jsem pak zjistil mezi pijáky co to měli jako já a vlastně se neměli a nebylo o čem s nimi bavit).

Je mi jasné, že když někdo pije dva litry bílého denně, tak asi není dobrý nápad si před spaním nalít do sebe dva dva litry bílého..., to samé s lahví tvrdého apod., to jsou jen mé poznatky a nevím zda vůbec někdo kdy přestával pít "jen s návykem, na 5 desítek denně" i když jsem samozřejmě byl schopen zkonzumovat i 15 jako rekord asi za 12h konzumace a ráno jsem neměl ani bolehlav.A mělo to prostě různé negativní závislostní projevy, jako nekontrolované vypití třeba 3 piv v půlce výletu na kole, když jsem si povolil jen dvě, jedno bylo už směšně málo a pak doražení se vždy v hospodě ihned po dojezdu na nádraží po tom výletě, takže vlakem už jsem byl jak z hospody ve stavu opilosti.
Hodně zdaru, píšu to i jako svou psychoterapii tak to berte s rezervou, Dík
Chuchto
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Stránka: 1...89101112131415
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter