Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123
Dolů
Téma: Kolik toho vypijete?
Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 2 týdnů  
Ahojte!
Jmenuji se Petr a su alkoholik. Teda popořadě - mám problém s pitím přestat a taky mám problém s pitím zase nezačít. Minulý rok jsem trhl rekord a dal 150 dní bez alkoholu. Tento rok bych to rád překonal, ale zatím se nedaří.
Zajímalo by mě, kolik jste toho vypili, když jste lili? Třeba za mě je to předevčírem 5 piv a 0,5l vodky, včera 4 piva a 0,7l vodky a dneska zase 4 piva a 0,6l vodky. Ráno jsem zvracel, ale podařilo se mi to rozpít
Upřímně bych s tím rád skoncoval, ale zajímá mě jak hluboko ve sračkách su. Mě ten půllitr vodky za den už připadá jako fakt moc, ale rád bych znal jak si na tom stojím s Váma ostatníma.

Díky, Petr

P.S. Jinak toto fórum už pročítám od roku 2015, protože od té doby o svým problému vím, ale liju už od svých 17ti, tj. od roku 1995.
Petr
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 31/01/2025 20:04 Provedl: Wazi.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 2 týdnů  
Очень много,конечно.
Perry37
Fresh Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 10/14
Poslední úprava: 31/01/2025 20:55 Provedl: Perry37.

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 2 týdnů  
Tak prvni den strizlivosti (snad z mnoha) je za mnou. Teda mimo kocovin jsem horsi stavy nikdy nemel, nejhorsi snad bylo, ze po nekolikadennim tahu jsem se pozvracel. Jen tak na okraj - mezi 20ti a 30ti lety to bylo vetsinou 8-12 piv denne s tim, ze hospoda byla tak 3-5x tydne. Po tricitce zacaly panaky a to bylo pak 5-7 piv + panaku. Hospoda tak 5x tydne. I nadale by me zajimalo jak jste na tom vy. Urcite se tim nechci chlubit, spis to uvadim jako varovani, ze toho alkoholu clovek potrebuje cim dal tim vic. Drive jsem se chodil bavit a videl v tom hlavne tu zabavu. Ted uz se potrebuju rychle dostat do nalady a skonci to tim, ze se hodne casto neudrzim na nohou. Je to fakt mor.
Petr
Fresh Boarder
graphgraph

Re: Kolik toho vypijete? Před 1 měsíc, 1 týden  
Piješ dost. Já vypiju za večer většinou jednu až dvě lahve vína (0,75l). Občas si dám den bez alkoholu. Dřív jsem byl schopen vypít i 15 piv, ale to už je snad minulost.
David
Gold Boarder
graphgraph

Díky za reakci - su za to rád. Jsem to opět nezvládl. Tento týden chlastám od pondělí, kdy jsem si dal asi 8 piv + republik, v úterý jsem lil od 9h od rána (Plzeň + vodka), ve středu jsem pak měl asi 4 piva, ale k tomu 0,7l vodky. Myslím, že v tom lítám fakt hrozně. Dneska klepající se ruce a totální nemožnost se na něco soustředit. Popravdě su asi docela v háji. Dneska opět nějaká ta Plzeň, ale asi už to utnu. Zítra musím fungovat (i když to jsem si sliboval na dnešek).
Petr
Fresh Boarder
graphgraph

Jako těch 15 piv je dost. Měl jsem rekord 24 piv (0,4l) v Pegasu v Brně, ale to je dávno. Většinou jsem nešel přes 8-10 piv. Ve vínu jsem zvládal tak 2 láhve, ale není mi po něm dobře a tak to byla jen nárazovka. Už se na to musím vykašlat - mám dneska skoro střízlivej den - jenom 0,4l vodky a cucám 4-tý pivo. Jenže funguju Popravdě je mi ze sebe samotnýho na nic. Zítra už musím fungovat a jakmile z toho blbýho cirkusu vyplavu tak mám napůl vyhráno. Pak jen vydržet...
Petr
Fresh Boarder
graphgraph

Začal jsem dělat stránku o svým chlastání, ale asi je lepší, když to bude jen tady a třeba se v tom někdo najde a tak...

O mně
Jmenuji se ... uděláme to anonymně, bo pak budu upřímnější Aneb když jíst tak do polosyta, když pít tak do polomrtva

Blog alkoholika a kuřáka
No asi takto - chlastám už od 14ti let, ale pravidelně řekněme od 16ti let. Momentálně mi je 46 let (2024) a tak to znamená, že moje kariéra alkoholika trvá už 30 let. To docela ujde, ne? Proč jsem založil tento blog? Protože s touto závislostí bojuju už nějakou dobu (ne 30 let, spíš tak posledních 10-15 let) a při příležitostném odvykání mi pomáhá číst příběhy vyléčených alkoholiků. Tudíž Vám představím svoji zatím neúspěšnou cestu plnou snažení a neúspěchů

Všechny články

Tak dneska zase chlastam. Behem dne 3 piva o 4 deci vodky. Zena nic nepoznala. Z pohledu alkoholika je to vyhra jako hrom - su fakt dobrej. Z pohledu strizliveho cloveka je to asi ta nejvetsi prohra - lzu zene i sobe Od zitrka planuju suchej rezim a verim si, ze ho dodrzim. Jedinym problemem zustava, ze alkohol beru jako kamarada, neco, co je jen moje a co me bavi. Chlastani beru jako hobby a ne jako nemoc. V tom bude asi muj problem. Dneska nepujdu do mrtva, proste se naliju a pujdu spat. Ostatne rad rikam - kdyz jist tak do polosyta, kdyz pit tak do polomrtva

Kurva proč?

Takže proč jsem založil tento blog? Protože su alkoholik a ani nevím kolikrát hledám na netu příběhy alkoholiků, kteří popisují jak do toho spadli a jak z toho vylezli ven. Totiž ti, kteří z toho nevylezli, tak ti o tom nepíší. Já su někde mezi (asi). To, že su alkoholik, mi řekla moje žena, která je stále se mnou, ale to moje chlastání jí sere a to dost. Tolik asi na úvod. Dále bude historie mého chlastání, bo to rád čtu i u jiných.

Jak to začalo?

Tak asi někdy v těch 14ti letech, když jsem byl s tatou na modelářským sletu v Přibyslavi. Tata šel chrápat a já tam zůstal s flaškou Becherovky a ostatními modeláři, které zajímali jen letadla (mě v té době také) a tak jsem prostě pil s nima. Dopadlo to tak jak se dalo čekat - ještě během večera se mi udělalo blbě a abych zachoval dekorum tak jsem šel na frajera kolem plechovýho hangáru vyřídit svůj bouřící se žaludek a hned jeho rohem jsem ze sebe vyklopil všecko, co sem ten den sežral. Bohužel tam stál Trabant. Takže celá jeho kapota byla vymalovaná mým jídlem. Po tomdle extempóre sem se místním omluvil, že du taky chrápat. Po ránu (spíš dopoledni) tata nakoukl do stanu a zeptal se jestli žiju. Zalhal jsem, že su v pohodě. Bylo mi blbě, že bych zvracel, ale už sem neměl co. Asi nejhorší kocovina mýho života (trvala asi 4 dny), ale to jsem nevěděl, že tuto kariéru dokážu topnout

Další roky:

Od té doby jsem jen párkrát chlastal - třeba na Vánoce nebo Silvestr u sousedů - všem jsem dělal sifon a měl tudíž přístup ke všem ingrediencím - džusy, vodka, rum. Pro sebe jsem udělal míchaninu skoro bez sifonu. No a byl jsem nametenej

Pak jsem šel na průmku, kde jsme začali chlastat až tak od 3tí třídy. To jsme chodili občas na pivo po škole, ale nic hroznýho. Spíš to bylo v té době s kamarády z jiných škol, že jsme chodili každej pátek nebo sobotu (opravdu nebo) na pivo. Sraz v Brně pod hodinama na České a pak hurá do Pegasu nebo jinam. Byl jsem hrdej na to, že jsem vždy vypil nejvíc, což znamenalo 8-10 piv 0,4l. Tak mě to naučil tata - musíš být nejlepší a tak jsem byl...

Vysoká:

Stejným způsobem to probýhalo, když jsem si udělal titul na VUT. Tam se chlastalo fakt úžasně. Bydlím v Brně a tak jsem neměl problém se účastnit každé akce. Z té doby si pamatuju akorát jak sem chytal taxíka někde na Purkyňce a to tak, že jsem pobíhal s roztaženýma rukama po ulici, abych zabránil obsazenýmu taxíku projet a "chytit ho". Nepovedlo se a potupně sem se klátil domů s tím, že ráno mám zkoušku (vůbec nevím jestli jsem ji dal nebo ne).

Dnešek:

Tak už mi je 46. Strašné číslo. Mám 2 děti / holky a k tomu relativně tolerantní ženu. To relativně znamená, že jít to moje chlastání sere, ale je zatím se mnou. Teda upřímně, má se se mnou dobře, bo nejsu blbec a umím vydělat. To je ostatně to, kvůli čemu jsem ten blog založil - chlastám a funguju. Třeba včera jsem v excelu vyrobil ceník pro celou naši malou firmičku, podle kterého budeme fungovat několik dalších měsíců. Kdybych zůstal střízlivej tak to udělám až k nejzazšímu termínu a odfláknu to. Když su nalitej tak mám elán, že z toho udělám excel, který můžou kolegové hrdě prezentovat i svojí tchýni (to berte s rezervou).

Budoucnost:

No, asi tady budu psát svoje (ne)úspěchy v boji s alkoholem. Mě občas pomáhá, ale většinou mi škodí. Proto se z toho po těch letech chci vymanit, ale nedaří se mi to. Proto se z toho tady raději "vypíšu", bo když toto téma otevřu doma u ženy tak mě pošle do prdele (má pravdu, jen jí to neříkejte).

Co dál?

Budu sem psát všechny svoje faily (aby tomu rozuměli i vaše děti) a uvidíme. Pokud nad tím "démonem" vyhraju tak budete hned druzí, kteří se to dozví.

Pac a pusu, Autor

Chvilku mi bude trvat nez se tady vyznam a udelam na techto strankach rozumnou strukturu prispevku. Prosim o trpelivost. Nekdy do budoucna bych z toho rad udelal AA stránky, abychom si vsici pomohli.
Petr
Fresh Boarder
graphgraph

Tak pro dnesek jsem to zvladnul. Zapicnhuto v 16h a od te doby nic. Ono se to nezda, ale pokud alkac jako ja dokaze behem dne utnout chlastani tak je to mensi vyhra (teda pokud to neni kvuli tomu, ze by usnul). Neusnul jsem a venoval se rodine. Tak mi drzte palce, abych prekonal ty posledni 2 dny bez alko.
Petr
Fresh Boarder
graphgraph

Soukromé seznamky pro svobodné srdce. Před 1 měsíc, 1 týden  
Ondřej Šimek
Fresh Boarder
graphgraph

Ahoj Petře, jsem ráda, že to sem píšeš, taky sem občas zavítám. Mám to podobně, přestávám - nepřestávám. Nepiju tolik co ty, 2-3 velký panáky naší slivovice, zato denně. Problém je, že mi fakt chutná a taky mám potom hódně energie, Vyjímečně si pak dám víc /a pak mi je druhý den zle/. Proto jsem taky hledala různé informace, došlo mi, že by to po těch letech nemuselo už být ok a začala mít obavy z absťáku. Závislák jsem stopro. Našla jsem i tyhle stránky a početla si. Tady to dřív žilo, ale teď už nic. Škoda, myslím, že s tímhle problémem je nás dost. Já jsem vzala vážně suchý únor, tak dneska sedmý den nic. První dva, tři dny tedy nebyly nic moc, teď už se to dá. Držím ti palce ať zvládáš.
Lenka
Fresh Boarder
graphgraph

Stránka: 123
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter