Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Dokáže člověk přestat pít bez pomoci?
Dokáže člověk přestat pít bez pomoci? Před 1 měsíc, 2 týdnů  
Ahoj všem, jmenuju se Bára a konečně jsem si přiznala že mám problém s alkoholem. Piju pouze pivo ale ve velkém množství.
Piju každý den, začalo to tak 4 piva denně ale teď už zvládnu bez problémů 7 piv denně.
Hodně se za to stydím ale nevím jak přestat. Přes den jsem vždy odhodlaná ale přijde večer a já se začnu nudit a tak vezmu pivo a začnu.
Ode dneška s tím chci skoncovat, chtěla bych vědět váš názor zda je možné to zvládnout bez pomoci? Případně nějaké rady. Všem moc děkuju
Bára
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Dokáže člověk přestat pít bez pomoci? Před 1 měsíc, 2 týdnů  
Ahoj Báro, já taky piju denně, většinou tak dvě sedmičky vína za večer. Piju už víc než 20 let a když si nedám, mám abstinenční příznaky. Jestli zkoušíš přestat pít, můžeš se o to pokusit ze dne na den, třeba to půjde bez abstinenčních příznaků. Pak existuje taky metoda postupného snižování dávek, tzv. tapering, kdy každý den ubíráš určité množství alkoholu a vyhneš se tím výraznějšímu absťáku. Já bych se chtěl dopracovat k menším dávkám alkoholu, třeba jednu lahev denně místo dvou. Pokud nic nepomůže, pak je na místě odborná pomoc. Napiš, jak to jde.
David
Gold Boarder
graphgraph

Re: Dokáže člověk přestat pít bez pomoci? Před 1 měsíc, 1 týden  
Ahoj, tak to tedy fakt nevím, asi každá snaha dobrá.
Z vlastní zkušenosti domácího odvyknutí mi to nevyřešilo důvod pití, že jsem byl opuštěný, to jsem nyní naprosto totálně, takže za mně sám asi neodvykat.Hodpoda mi řešila kontakt s lidmi.
Hodně zdaru.
Chuchto
Expert Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 15/10/2025 09:17 Provedl: Chuchto.

Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter