Re: poradit Před 10 rok, 1 měsíc
|
|
Stopka,
diky za podporu ty pocity a stavy mám uplne stejne jak ty. Dnes jsem bez chlastu a cely den se potim a chci pit.Je moc veci co mi chlast vzal behani, cviceni a hlavne moji dusi a zdravi. Nic me nebavi jen pocitam sekundy kdy se napiju. Uz to bylo jen o preziti.I kdyz vim jak mi to skodi tak ten chlast vzdy vyhral. Ted jsem nervozni,ze mam suchy dum. Bude to tezka noc mury atd. Uzivej si abstinenci musi byt fajn
|
|
Eva
|
|
|
|
|
Evi, to jsem ukrajovala den po hodinách ze začátku. Bylo mě tak moc zle, ale chtěla jsem už přestat.Vevnitř to bojovalo, že se napiju, že to nedám, že i když, tak zase cca na týden...Klepala jsem se, potila, střídavě zima-teplo a třesavka. Neklid.
4-5 dní jak noční můra. Pak jsem si zde pročetla, někdo tady napsal , že každý den se počítá a ta věta mě povzbudila. Já šla na to tentokrát sobecky, kvůli sobě.Předtím jsem to brala jnak, asi proto to nešlo.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Vim co me ceka za abstaky a je fajn, ze kazdy den se pocita co nebudu pit.Ja porad prestavala kvuli detem, manzelovi a to neslo.Ted chci ptestat kvuli sobe a zit a ne se trapit.Chlast mi nic uz nedava jen par hodin bez abstaku.
|
|
/EvaTo
|
|
|
|
|
Přestat pít by měl člověk hlavně kvůli sobě, měl by se mít rád, z té je jeho střízlivosti se pak odvíjí vše, vztah k dětem, rodině, práci, k životu.Každé ráno si říct:Dnes se nenapiji.A den se dá vydržet, druhý den znovu.....a také pomáhá se hodně naštvat na ten chlast, na to něco v láhvi, co nás ničí, dělá z nás poskoky chlastu.Nebát se s ním seknout, protože si zachrání život, vše.A vidět svět, šťastnou rodinu, se určitě vyplatí,stojí to za ty počáteční absťáky, krize, smutky.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Evo drž se, ten začátek je nejhorší, určitě e to zlepší. Máš pořád na výběr, ještě to můžeš zvrátit. Každý okamžik máme možnost volby. Představ si sebe, jak budeš vypadat a jak se budeš cítit, když přestaneš. Jak se budeš moct svobodně nadechnout a žít. A taky si představ, jak to bude, když nepřestaneš.... Držim moc palce!
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Uz treti den nepiju abstak ustupuje krom poceni, ale na to kaslu. Horsi je deprese, agrese a blba nalada. Bazeni je taky uz jsem byla na odchodu pro chlast, ale zvladla jsem to. V patek jedu s rodinou na dovcu a chci byt v pohohode a ztravit ji bez chlastu.
|
|
Eva
|
|
|
|
|
Tak se Evo pochval, že se držíš, něčím se potěš, jsi dobrá, vydrž!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahoj Evo.Moc Ti držím palce!!!!Vydrž....za pár dní budeš odměněna lepší náladou a hlavně super pocitem,že jsi zvládla překonat nejhorších prvních pár dní....pak už to bude jen lepší.Jsi dobrá....zvládneš to.Kačka
|
|
Káča
|
|
|
|
|
Uz jsem se pochvalila a zjistuji, ze je mi bez chlastu lip.Horsi to bude pozdeji, ale to planuji Aa. Beru deti do bazenu kdyz prsi a tim se potesim nejvic. 
|
|
Eva
|
|
|
|
|
Dobrý den,ráda bych ,aby mi někdo z vás poradil,jak s přítelem alkoholikem. Je nám oběma 47 let,a už jsem opravdu unavená z toho jeho pití. Před 2 lety prodělal muj přítel 2 operace mozku. pití se nedotkl tak pul roku a pak to začalo. rum pivo. dostal invalidní duchod,protože mu tou operací odstartovala epilepssie. Bere prášky a k tomu pije.Adost a každý den. ted si našel práci na 4 hod. denně ale i tam pije dokonce alpu,kterou tam mají. Vždycky mi řekne,že nic nepil a přitom sotva mluví. prosím je v Českých Budějovicích ambulantní léčba alkoholismu? A jak ho mám přesvědčit,aby tam šel? Děkuji za odpovědi
|
|
Marcela
|
|
|
|