Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Fórum bylo dlouho očekáváno uživately alkoholik.cz
Stránka: 12
Dolů
Téma: má manžel problém s alkoholem?
Re: má manžel problém s alkoholem? Před 13 rok  
Dobrý den prosím o radu,už jsem psychicky na dně manžel pije přestal chodit do práce a ještě chodí dělat dluhy kupuje si alkohol na dluh a hostí i kamarády, už nevím jak dál a nemám to ani s kým probrad tak prosím dobré lidi kteří s tím maj nějaké zkušenosti at mi prosím poradí o léčeni nechce ani slyčet prý to nepotrebuje ale presto všechno propije a dělá dluhy a když mu něco povím tak jenom řve a já už z toho šílím nemužu spát nemužu jíst a začínám mít z toho deprese nejorší je že nemám ani kam jíd a on z domu neodejde.tak jak z toho ven
neznámá

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: má manžel problém s alkoholem? Před 13 rok  
Problém s jeho pitím už je zřejmě vleklý.Pokuste se aspon´vy zapojit do skupiny AL Anon v blízkosti Vašeho bydliště.Pomůže Vám to aspon´uvědomit si,že nejte sama.Váš manžel si problém s pitím nepřiznává,nevidí,že už jeho pití způsobuje další a další problémy.Pokud pije nepodaří se mu tyto problémy přiznat.Chce pít dál-to je zřejmé.Jinak to nevidím,než odejít od něj a nechat se rozvést.Je možné,že až tato rána ho dokáže zasáhnout a bude chtít s pitím přestat.Možná!
Jana Mertosová

Re: má manžel problém s alkoholem? Před 12 rok, 11 měsíce  
Ano,má problémy a ne malé.Zatím si je neuvědomuje.Stejně jako vy,nevíte co vás ještě čeká.Taky jsem si vzala muže který byl vynikající,měl rád mě i rodinu.Máme dvě (dnes už dospělé) děti.A rád měl i alkohol.Začalo to nenápadně,plíživě.A bylo toho časem více a více.Jsme z malé vesnice a tak jsem se také snažila opilého muže omlouvat před druhými a opilost tajit před cizími,rodinou i dětmi.Stejně to nepomohlo.Děti se ošálit nedají.Dcera odešla z domu jen co se postavila na vlastní nohy a syn jde ve šlépějích otce (a dědy).Rád se napije (pije ještě více než v tu dobu manžel),nebydlí doma a já jsem tomu jen ráda,že vidím opilého jen jednoho ze svým milovaných mužů.Oba jsou v době střízlivosti moc šikovní a hodní,jen ten alkohol z nich udělá někoho jiného.Syn je vážně nemocný (je těžký diabetik a má odešlou slinivku),ale říct si nedá.Na jakékoliv připomínky reaguje agresivně,stejně jako manžel.Jejich obhajoba je,však si na to vydělali,alkoholici nejsou.Je kuriozní,že o sobě navzájem jako o alkoholikovi mluví,o sobě ne!Jsem s manželem 35 let.Bydlíme v rodinném,přestavěném domku (po mých rodičích).Žiji z invalidního důchodu,chodím o berlích a jsem plně závislá na manželovi.Finančně,ale i proto,že se špatně pohybuji.Stále jsem si říkal,že alkoholismus budu řešit,až děti vyrostou.Chyba!Dnes to nejsem schopna už řešit vůbec.On z domu neodejde a já nemůžu.V minulosti jsem to neřešila hlavně z důvodu studu,stydím se za jeho pití i dnes.Podniká,ale v pondělí kolikrát do práce nejde,má proloužený výkend.Utečte,pokud máte kam.Lepší to nebude,jen horší.Nemůžu spát,vnitřně se třesu,mám žaludeční problémy.On je vklidu.Kdo poradí mě?
irene

Iren, zkuste se napojit na Al-anon,nějaké rady jistě najdete.Nevím ale asi nemají své diskuze, ale jistě mají několik telefon.čísel, zjistím Vám víc, ještě včera jsem s holkama mluvila na sjezdu, poradí Vám, jak z toho pekla aspoň trošku uniknout!Jestli chcete, napište mě soukromě.
Liba

Na tuto stránku jsem narazila náhodou a nevím jak postupovat dále pokud si chci s Vámi popovídat soukromě.Naveďte mě.Ale polopaticky,jsem na počítači samouk - amatér.Děkuji,každá rada dobrá,když nic,alespoň k přemýšlení.
irene

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Liba

Irenko,vy se nemáte za co stydět.Bohužel děti nevychováváme jenom slovem ale především příkladem.Škoda,že jste to nechala dojít tak daleko.Já vím,jak si člověk stále namlouvá,že to bude lepší,chce věřit a často věří slibům druhého,ale i svým.Napadlo mne vzhledem k tomu,že jste odkázaná na manžela-požádat do,aby vás odvezl na nejbližší sezení AA.Pokud by nechtěl můžete si zavolat a domluvit se,aby k vám někdo z nich přišel.Když ne za manželem aspon´za vámi.Když si najedete na těchto stránkách na horní lištu na LÉČBA-bez kliknutí se vám zobrazí obsah.Hned na třetím místě jsou Anonymní alkoholici.Kliknutím na ně se vám otevře seznam Anonymních alkoholiků v ČR.U každé skupiny je vždy jedno jméno i s tel.č.Máte možnost si vyhledat nejbližší skupinu a přímo se domluvit.Hodně je ochotných přijet k vám domů,aby vám pomohlo.Snad není na účinnou pomoc pozdě.
Jana Mertosová

Re: má manžel problém s alkoholem? Před 12 rok, 7 měsíce  
Dobrý den, u nás je to úplně to samé, až na to, že nechodí manžel do hospody, ale pořád máme nějaké návštěvy a nebo my někam chodíme (teď už jsem to omezila jen na nezbytné gratulace) a tam se vždycky tak opije, že si pak nic nepamatuje. Teď už bývá i agresivní...taky mi říká, že ten pije víc a ten častěji, ale taky říkám, že žiju s ním. Dcera má 4 roky a teď jsem v 6-tém měsíci těhotenství...díky jeho pití nezvládám toto těhotenství psychicky dobře. Nadávám si, že jsem do toho šla znova . Je mi líto těch dětí. Vím jaké to je, když rodiče pijí...tady na Valašsku je to "normální". Druhý den si nic nepamatuje a já čekám, že se třeba omluví, ale on nic .- MLČÍ. Už jsem mu jednou dala v zoufalství na výběr: Já nebo alkohol .. vybral si nás, ale nejdná podle toho...Nevím jak se mám chovat a jak ho tedy psychologicky zpracovat ...
Klára

Klárko, ještě nenarozené mimino už trápíš tím, že se nervuješ, aspoň v tom těhotenství nic moc neřeš, snaž se být v klidu, a zakaž návštěvy, když tak manžela svádí k pití.Sice oni za to nemůžou, manželovi klidně řekni, že uvažuješ o rozvodu, kvůli dětem.
Liba

Ja mám ten samy PROBLÉM a uz nevím co dal nejhorší na tom je ze se žraloka my a deti a chlapi proste říkají ze PROBLÉM nemají ted zrovna jsem v situaci ze řeším stejny PROBLÉM a není to hlavně poprvé co jsem v teto situaci proste alkohol je mu přednější nez deti ja uz to beru ale co deti
Msetina

Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter