Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...345678910
Dolů
Téma: Tak, o Všem
#25033
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
Já ukaž mi nějakýho alkoholika muslima nebo muslimku?
To že někteří pijí neznamená že je to národ opilců,ale jen národ magorů.

To samé u asiatů. Mají vytvořenou látku v těle,která vyvolává zvracení a zle po použití alkoholu což nevytváří alkohol,ale látka a člověku je po ní zle a nevytváří tyto stavy alkohol a oni ji mají více v těle a proto, jim mnohem více zle po alkoholu než nám bělochům a proto také nejsou národem opilců a alkoholiků.

Já osobně pár taky znám a nemůžu říct,že by chlastali nekontrolovatelně a několik dní v kuse. Zkus nekonkretizovat jen dny a víc všeobecně. Jak muslimové i asiaté.
Alena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25044
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
Oni to úspěšně skrývají, jinak by ve své komunitě nevydrželi, takže je těžké na někoho ukázat.A fakt pomáhá, když někdo pije moc, že ho celá společnost odsoudí, je to dobrá brzda.Tam venku je osvěta úplně jiná, než tady.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25054
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
Zahraničí, venku, to je široký pojem, předpokládám, že se mluví zase o Západě. No tak já jsem v Německu nezaznamenala nějakou neochotu nalívat. V jedné hospodě jsme dostali takovou tu bonusovou kartičku, za každé pivo nálepka, za dvacet nálepek pivo zdarma. A je to země Oktoberfestu, největší chlastací akce světa. V Anglii vám ráno v obchodě alkohol neprodají a mají zavírací dobu v hospodách, ale před tou zavíračkou je tam plno (hlavně mladých) lidí úplně na šrot, jak se snaží vypít co nejvíc, než se zavře. Ve Švédsku si v běžném obchodě koupíte nápoje do 4% alkoholu, zbytek jen ve speciálním obchodě s licencí, co rozhodně není na každém rohu, ale domácí pálení je docela běžné.

Když se podívám na celkovou spotřebu (tzn. včetně odhadované spotřeby mimo evidovaný prodej) čistého alkoholu na dospělého za rok podle zemí, tak sice v první desítce sice žádný západní stát není, ale už asi patnácté je Irsko a pak to jede, Německo, Anglie, Francie ... sice nevypijí 16,5 litru jako my v ČR, ale ono třináct čtrnáct taky není málo. Švédsko má „jen“ deset, ale jak hodně to ovlivňuje ta jejich regulace?, odhadovaná neoficiální spotřeba dělá přes třetinu celkové. Všechny evropské státy jsou v tabulce hodně nahoře. Který je ten stát, ze kterého si máme brát vzor?

cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_st%C3%A1t%C5%AF_sv%C4%9Bta_podle_spot%C5%99eby_alkoholu

Mimochodem, Jižní Korea se blíží patnácti. Japonsko má osm. Japonští špičkoví manažeři, co se hned po šichtě zlejou do němoty a válejí se v perfektních značkových oblecích po metru, jsou (prý) celkem známý obrázek. Muslimské země jsou ve spotřebě pochopitelně úplně dole.
alas

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25057
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
Alena napsal:
[quote]Já ukaž mi nějakýho alkoholika muslima nebo muslimku?
To že někteří pijí neznamená že je to národ opilců,ale jen národ magorů............


Jasně, zato sou imrvére sjetý zase po jinejch svinstvech...
petrch

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25058
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
Co Alas napsala je s tabulek. Bohužel zahraničí mám také projekté.
Samozřejmě vše je inviduelni,kde se člověk může opít. Jen s tím rozdílem,že tam lidé vědí kam zajít se opít a nemíchají se zájmy. Převážně to jsou bary ne restaurace a nepletou si to jako tomu je u nás. Tady pujdete s rodinou na oběd a bude tam sedět partička už podnapilá a nikdo to neřeší. Což tam jsem se s tím nesetkala a bary se otvírají po čvtré hodině odpolední i různé nalejvárny. U nás převládají nonstopy,kde se mohou opíjet 24 hodin. Což tam jsem také nezaznamenala. Jsou o něco víc tolerantnější k okolí a nepopíji kde koliv. Beru to v globálu. Jen na místech,které jsou tomu určeny.
Alena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25071
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
Tak z mé zkušenosti třeba v Itálii bary prostě zavřou po půlnoci a člověk má smůlu.A to nemluvím o cigaretách :angry:Samozřejmě jiné to je ať už v letních nebo zimních střediskách a velkých městech.V jednom zimním středisku,kam jezdí téměř výhradně Angličani jsem zažila to, že po lyžovačce lidé zapadnou do barů, lyže nechají před bary na stojanu,paří do rána a ráno, když jdete lyžovat,tak tam tyto potkáváte, jak ožralí a v lyžákách hledají,před kterým barem nechali lyže a někdy i batohy V Londýně (a že je velký nepustí po 18-té hodině téměř nikde člověka pod 18-náct jak do hospody, tak barů či klubů a to ani v doprovodu dospělých (vyjma restaurací).Ani když se zaručíte,že on pít nebude.Jednou jsme takto projezdili Londýn skoro celý,než jsme si někde mohli sednout a my dospělí dát pivo.Také zásadně kontrolují OP,pokud se jim nezdá věk a pokud např. v pubu jdete pro pivo sobě a někomu jinému,jsou schopní po vás požadovat OP dotyčného :blink:Také zde se velice dodržuje "závěrečná".Pak máte útrum.Co se týká muslimů,tam je to rozhodně jiné (i země od země),ale někteří,pokud oči ostatních nevidí, jsou schopni porušit i Ramadán.O USA ani nemluvím.Tam si ale lidé moc "neškrtnou" vůbec s ničím...Tam je svoboda dle mého pouze relativní...Myslím si ale,že vše toto na jednu stranu dobré je a to třeba jen v tom,že dostat se k pití je horší.Dle mého to může působit asi jako například plot na zloděje.I když se dá přelézt,je to obtížnější a někteří to prostě vzdají...
Anoine

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25073
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
No tak já zahraničí nějak zvlášť projeté nemám, ale ten první odstavec nebylo z tabulek, to byla osobní zkušenost. Dokud neděláte bordel, všude se vás při objednávání, i když je to x-té, usmívají a jsou rádi, že prodají - moje zkušenost. V Anglii po mně párkrát chtěli občanku v obchodě, v hospodě ne, ani když jsem brala pití pro jiné. Anoine, to jak pijou cíleně rychle, aby to stihli před zavíračkou, to jste nepotkala? (A jo, s plotem souhlasím, tak to taky vidím. )

Tabulky o kultuře pití nic neřeknou, ale zase vypovídají o něčem jiném. Dala jsem ji sem schválně, protože mě zajímá - když to teda venku mají mnohem lépe nastavené a je tam lepší osvěta - kdo tam vypije ta kvanta alkoholu?
alas

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25178
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
Alas. Já mám projektu Itálii,Francii, Německo, Anglii a hlavně Londýn. V těchto zemích se pije,ale neožírá. Ty lidi jsou zvyklý pít k obědu k večeři i kdykoliv přez den. Jen oni si dají dvě max sklenky a končí.

Ty nepijí,že sednou a dají láhev nebo víc. Budeš se divit? V Lodýně žije tolika cizinců a je jich tam opravdu dost,z východních zemí a veř mi že ty tam takhle pijí rychle a co nejvíc než zavřou. To nejsme jediný stát co máme nekontrolovatelné pití v genech. To jsou poláci,Bulhaři,sověti,slováci,jugoslávci.

Těch tam je... co tam trvale žijí. Já v každé te zemi jsem strávila tak pul roku, ne sice v kuse. Tím se dá více pochopit. Proč myslíš,že ty cizinci sem jezdí se opijet nekontrolovatelně pít.Jak prasata a pak tu vyvádí. My jsme tím vyhlášený a krom toho Praha je vábí svou krásou. Tam si to dovolit nemohou. U nás to pro ně není drahé,tam po barech je velice drahý alkohol i na jejich platy. Ve finále mají větší spotřebu,jelikož v malém pijí častěji a neožírají se. Pijí decentně a víc jsou určitě alkoholem obeznámeny jako s drogou a vědí co může nastat později. Tady mládež ani dospělí o alkoholu nic nevědí a to je dost velký rozdíl mezi námi. Že alkoholismu se může propít úplně každý s častým uživáním a zvyšováním dávek alkoholu.
Alena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25185
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
To jako že my i naši východní bratři se bezuzdně ožíráme, zatímco tam se kultivovaně popíjí? Tak to jako vysvětlení neberu. Za Itálii a Francii nemůžu mluvit vůbec, ale v Anglii jsem pobyla necelý rok. Pokec v tom stylu, že co všechno jsme toho včera vypili a jak jsme to rozjeli a jak to bylo super, znám od Angličanů – ne cizinců žijících v Anglii; v pátky a soboty jsem viděla hospody plné Angličanů, co si nijak nebrali servítky a rozhodně po druhém drinku nepřestali. Podle mě všude, kde je alkohol tisíciletou součástí kultury, jsou lidi, co nepijou vůbec, lidi, co pijou tak nějak normálně, a ti, co pijou hodně. Dokonce bych řekla, že poměr mezi těmi skupinami bude v různých zemích podobný – i když v tom se můžu mýlit.

Když převedu ta čísla, co uvádí WHO, na pivo na osobu a den, tak pro nás mi to vychází necelá 2,5 piva na jednoho. Průměr ostatních států , o kterých se tu bavíme, je něco přes 2 piva. Na každého přes 15 let, tzn. včetně patnáctiletých, těhotných, nemocných, abstinentů; statisticky úplně každý vypije každý den svého života bez výjimky dvě piva a trošku. To je prostě hodně, nezlobte se na mě, ale to se tam asi někdo ožírá, a nebude jich málo.

Těch důvodů, proč se tady cizinci opíjejí, je určitě víc. Cena je důležitá, to souhlasím. Ale kromě toho můžu jmenovat spoustu dalších – mají dovolenou a chtějí se rozšoupnout a je jim jedno, jestli v ČR nebo na Ibize; nás považují za barbary, protože jsme východ a tak je jim jedno, co si o nich pomyslíme; nekontrolovaně se tady opíjejí ti, co se nekontrolovaně opíjejí i doma; a koneckonců se to tady vždycky strašně rozmázne, když tu cizinci dělají bordel, protože to jsou cizinci a mají si dělat bordel doma - myslím si, že „cizinci se sem jezdí opíjet“ je do značné míry mediální záležitost.

Že k alkoholismu se může propít úplně každý častým užíváním a zvyšováním dávek alkoholu, to je samozřejmé, to přece každý ví, ne?, problém je spíš v tom, že většina si myslí, „že „úplně každý“ se netýká jeho.
alas

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25187
Re: Tak, o Všem Před 9 rok, 2 měsíce  
Alas to je věc názoru a inviduelní. Já se bavím o celku. V lonýňe žije oficielně 5mil lidí. Tyto státy mají větší populaci třikrát než u nás... V hospodách se pije v sudé,ale při takovém obydlení ty hospody nepřetékají ve všech. Vždy je skupina lidí alkoholiků a pijí více nebo deně. V globálu jich je víc co pijí kontrolovatelně. Prostě ta výchova k alkoholu jak od rodičů a státu je mnohem učinějši. V Anglii žena kuřačka otěhotní a pokud přestane dostane po kontrole krve 97liber příspěvek za to že přestane po dobu těhotenství.

Alas mě spíše západní země motivují nejen s tou výchovou k alkohol u k drogám. Mají celkový sistém jak sociální i trestní zákony zcela rozdílné než u nás. Tam podstatě mohou vše nic nemají omezený,ale pokud poruší zákon a nedej bože s alkoholem nebo pod drogou. Mají velice přísné tresty a vysoké pokuty. Jejich osvěta je mnohem učinější na to že v tech všech zmiňujících zemích žije kolem 70 000000. Občanu oficielně a ne 5mil a kriminalitu s spojenou s alkoholem a pod návykovými látky máme poměrně na stejné úrovni jak tyto země. To o něčem svědčí.
Alena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...345678910
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter