Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Řešení v akutním stavu
#11854
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 5 měsíce  
Veroniko, manžel podcenil doléčování po léčebně.Chyba.Měl chodit na AA, nějaké kluby, dál třeba k odborníkovi.Ještě nění pozdě, jděte na áčka třeba spolu.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12488
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 4 měsíce  
S plnou silou i důsledky jsem si po pětadvacetiletém manželství uvědomila, že manžel je alkoholik. Do nedávna jsem věřila, že "si rád dá", nikdy to však nedošlo do stavu, ve kterém je má malá rodina nyní. Mám pocit, že už nedokážu jít dál, stydím se před dospělou, s námi dosud žijící dcerou, která to už vzdává, mrzí mě, že nemá tátu, kterého si může vážit.
Tady jsem si to načetla a vidím, že jsou všichni stejní - od utajování, bagatelizování, přes lhaní, vymýšlení, vydírání, až po můj pocit viny, hledání příčin u mne, moje marné vyhrožování.

Po delší úspěšné abstinenci (zvládl nenapít se ani u rodiny na Moravě, ani na oslavě svých kulatých narozenin) začal nenápadně před 3 měsíci pít. Občas jsem to poznala, občas ne. Občas přestal, ale vždy na krátko, jeho "flámy" se zhušťovaly.
Teď pije 3 týdny denně, s výjimkou víkendů, kdy ho mám pod dohledem. Pije sám, doma, aby ho nikdo neviděl, aby si neudělal ostudu. Ostuda přede mnou a před dcerou mu nevadí.
Teď už ví, že má! problém, snad by ho chtěl i řešit, ale to mu nebrání, aby se nestihl napít než přijdu z práce. Dostala jsem ho na pohovor u psychoterapeuta v zařízení zabývající se léčbou ambulantně, docházka od rána do odpoledne, ale mám obavy, že to nebude stačit a že si cestou odtamtud "dá". ¨
Jsem na konci sil, jen brečím, nic mě nebaví, bojím se domů, tuším, že bude ležet přiopilý. Hezké Vánoce?!
Vlasta

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12489
Re: Řešení v akutním stavu Před 11 rok, 4 měsíce  
Vlasto, podobných rodin je v naší zemi bohužel tisíce, alkohol ničí nejen lidi, co pijí, ale i jejich rodiny.Manžel by měl jít asi do léčebny, nejlepší řešení.Tam bude chráněný před alkoholem, bude mít čas si udělat v hlavě pořádek, co vůbec ještě od života chce.Uvidí alkoholiky, co jsou na tom hůř než on, dojde mu, co ho čeká.Vybere si sám.Vám přeji nabrat sílu k tomu, aby jste se netrápila kvůli tomu, Vy za to jeho pití nemůžete, trpíte, jemu je fajn, bumbá, je v pohodě.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter