Ahojte,
dlho som premyslal o tomto vlakne.
Vlastne som ho precital viac-krat, lebo mi cosi hovorilo, ze toto je podobny pribeh ako ten moj.
Tiez som zacal intenzivne pit (aj potajme a denne) a moja manzelka sa (dnes uz to viem) velmi, velmi trapila
(este ma caka debata z nou na tuto temu, kedy ju chcem poprosit o odpustenie a podakovat jej,
ze to so mnou vydrzala). Hlavne si to potrebujeme porozpravat. Verte ale, ze aj ja som sa trapil.
Rozmyslal som o tom, co sa zmenilo. Ako to, ze som si to cele uvedomil a zacal konat?
Zial neviem presne co, prip. kto to bol

. Neviem co sa zmenilo.
Jedno ale viem isto. To, ze mi manzelka vravievala, ze ma neznasa, ked pijem,
ze nevie ako dlho to so mnou este vydrzi a podobne "vycitky", tak to, mi urcite nepomahalo. Nepocuval som ju.
Skor naopak. Hral som rolu obete a ju som videl ako tyrana a bol to pre mna dalsi padny dovod,
aby som sa napil, na vsetko zabudol a este jej a aj svojmu okoliu zneprijemnil zivot.
Dnes si myslim, ze toto bol moj prejav nesuhlasu so situaciou v rodine a vo vztahoch, prejav toho,
aby som jej povedal, co mi na celej veci vadi. A ona ma nepocuvala. Isty druh pomsty, ci skor volania
o pomoc?
Myslim si, ze pitie muzov je spociatku volanim o pomoc,
mozno o ziskanie stratenej pozornosti (dolezitosti).
Skuste sa teda mozno pozriet na celu situaciu optikou vasich muzov a prist na to, co trapi ICH.
Co sa vam snazia tymto spravanim/pitim/fajcenim povedat?
Vsimnite si prosim, ze vo vsetkych prispevkoch sa snazite o pomoc tomu druhemu tak,
ze sa nan stazujte a snazite sa zmenit jeho spravanie (co je v poriadku), ale ...
Tolko moj pohlad na vec.
Pre niekoho prijatelny, pre niekoho nie.
Jedna z moznosti

, na zamyslenie

.
PS: Upozornujem, ze ide len o moj nazor a osobnu skusenost.
Myslim si zaroven, ze toto moze byt cesta, ked uz nie je zavyslost prilis daleko a ludska dostojnost oboch partnerov
poslapana daleko zasadnejsie.
Marek