Re: Přítel alkoholik - zkušenosti Před 7 rok, 9 měsíce
|
|
Helena, schovavani alkoholu vetsinou nepomuze. Kdyz alkoholik chce, udela cokoli, aby se k alkoholu dostal.
Jana, "když alkoholik přijde o něco, co už je pro něj za čárou". Ja jsem si rikal asi 3x, ze jsem prisel snad o vse, co uz bylo za carou a stejne, kdyz jsem se oklepal a dal zdravotne dohromady, lil jsem zas a opet jak dobytek. 2x jsem vydrzel abstinovat 3 a 2.5 mesice. Az ted na potreti mam vnitrne pocit, ze se mi v hlave "neco" preplo jinak, nez tomu bylo v predchozich pripadech. Nedokazu to popsat. Stejny dotaz mi polozil terapeut: "co je jinak nez kdy predtim?". Nevim, nevim, vnitrne/pocitive je to proste jine.
Mezi 3. a 4. mesicem byla krize. Vysumeni euforie z nepiti, jak to vlastne bylo jednoduche, ztrata motivaci, zapadnuti do starych koleji v zivotnim kolobehu, i kdyz obohacenem o sport. Ted uz je to zas o neco lepsi.
M.
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Sochaři, též zdravím. 8. ledna to bude rok :o) Nepředpokládám, že by se něco mělo změnit. Silvestr mě nechával klidným ikdyž jsem chlastal, tak nevím proč by tomu mělo být jinak i letos. Letos se bavím pomyšlením a vzpomínkami na to, že nevím kolik Silvestrů po sobě jsem si říkal, že právě končící rok stál za hovno a, že doufám, že ten další bude lepší. A oni byly ty další roky vždy o něco horší než ten před tím.
Letos ne. Letos si s klidem můžu říct, že letošní rok byl až na první týden fajn...
Až dotáhneš ten rok, tak bysme se fakt mohli někde sejít. Rád bych Tě poznal.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Jinak je fakt, že první měsíce byly divný. Myslím si, že to je kvůli tomu, že jsem furt myslel na to, že nepiju. Furt jsem se na to soustředil a v hlavě přemítal. Až, když to přešlo v normál a standart, tedy nic vyjímečného, že jsem v pořádku se to změnilo. Dneska už si kolikrát i několik dní nevzpomenu to řešit a i na fórum zapomenu.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Vcelar, vedome nepiti jiz neresim. To ze nepiji a nemyslim na to, se preplo uz jako 2x pred tim, rychle a bez problemu. Obcas alko sen, obcas: "hm, dal by si jedno pivo po praci". To obcas je tak jednou 3-4 tydny. Diky sportu, detem a praci tydny plynou rychle.
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Helena,
hľadanie a schovávanie fliaš naozaj nič nerieši a má dokonca opačný účinok.
Máš dve možnosti:
- Dáť ultimátum - ,,Buď sa pojdeš liečiť, alebo odídem", avšak ak nie si pripravená ho aj skutočne dodržať, tak mu ho ani nedávaj - ak totiž ustúpiš, vie aj nabudúce, že si bezmocná a bude si ďalej robiť čo chce.
- Nechať ho tak, nič od neho nečakať a žiť si svoj život, čím viac odpútaný od jeho choroby, tým lepšie (viem lahko sa to píše už ťažšie žije)
Ak s ním musíš, alebo chceš ostať pomôžeš mu aj tým,že mu umožníš znášať nasledky jeho pitia - to znamená neospravedlňovať ho pred rodinou, či známymi, nevykonávať za neho jeho povinnosti, neťahať ho z prúserov, neopatrovať ho keď mu je zle z alkoholu, neukladať ho do postele.....niekedy je toho veľa,čo rodina pre alkoholika ,,v dobrej nádeji" robí. Výnimkou je iba priame ohrozenie života (vtedy treba volať sanitku)
|
|
Medovka
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Ano , už byl na léčení . Pořád si myslím , že to přejde , ale mám strach . Jinak se chová docela dobře , ale já tuším , že něco nehraje .
|
|
Helenq
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
To už už jsem také udělala . V létě
|
|
Helenq
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Helena, udelala co?
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Helena, odyšla si od neho v lete a znovu sa k nemu vrátila ??
|
|
Medovka
Expert Boarder
|
|
|
|
|
A kedy bol na liečení? Abstinoval po ňom? Ak áno, ako dlho? Pije len doma alebo so chodí niekam posedieť?
|
|
|
|
|
|