Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Pití pod kontrolou ??
#62989
Pití pod kontrolou ?? Před 2 rok, 4 měsíce  
Ahoj
Rad bych se podělil o svůj přístup k alkoholu. Piju od 15ti , první piva před disco , střední škola = každý pátek pivo ( nebyly prachy takže žádné tvrde ) pak vysoká , to uz byl jiný level , kalba i v týdnu , víno pak pivo , žádné tvrde , když tvrde tak game over a zjistil jsem ze mužu pit jenom pivo a víno . Tzn light
Pak do práce , režim pouze vikendy pátek + sobota + středa víno u TV. Teď je me 41 , režim st+pa+so trval roky. Ta středa tak litr vina , víkendy to samy třeba v pivu 6-8piv KdYz do klubu tak víc .
Poslendi dobou jsem přešel do režimu přes týden nechlastam , ale jenom víkend. A to pa-ne start libovolný ale první pivo až na obed .6-8 piv nebo víno denne. Pokud je akce jendnou za čas ( svatba , klub atd ) dokazu to rozjet … tzn není zaklopka ale jedu hodně vody a umím to ukocirovat.

Az ted po 40 jsem začal mít abstaky, po-st mi je blbě , ct v pohodě a v pátek začala jízda .

Každoročně mám suchej únor a to vloni vyšlo na říjen a letos se to opakuje. Ale vloni to šlo v pohodě a letos jsem se 6 dni dostával z abstaku , až 7 den úplně v klidu . Zaškuby těla , svirani na hrudi, chut na chlast a celkové blbe. Dneska je to 10den , cista hlava , plno energie , spím dobre . By jsem na Halloween party a dal jsem to , ale nuda tak a ted to zásadní . Všichni okolo pijou cca stejně a nebo i casteji. Normální Češi .střední vrstva Zadní socialove. Tak proste kde je ta hranaice alkoholismu ? To by byli všichni alkaci…Když ted dokroutim do 18.11. , tak mám měsíc za sebou a 19.11. Vím ze jedu na chatu a vím ze si tam dam pivko. A pak to zas pojede v režimu týden nic a víkend alkohol (ale už ne od pa-ne ale jen 1-2 dny ) Je to o vůli , ja ráno nepotrebuju panáka abych si obul boty . Ale desilo me těch 6 dni co jsem se dostával do OK stavu . Doma pivo a víno je a nedám si ale jen proto , protože držím Suchác. Mám vůli. Ale úplně abstinovat zatím nehodlám. Pokud to někdo ma stejně nebo naopak měl to stejně a pak zahucel, budu rad za reakci . Díky
Mirek
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#62991
Re: Pití pod kontrolou ?? Před 2 rok, 4 měsíce  
Ahoj, já jsem taky zkušený piják, první piva na diskotéce a na střední občas na pivo, rozpil jsem se pak pořádně na VŠ. Když jsem to přehnal, nebyl pro mě problém udělat třeba 15 piv. Poslední dobou (je mi 42) piju spíš doma, dám si víno, do hospody jen občas. Zkouším to teď omezovat, místo dvou lahví si koupím jen jednu, snažím se nepít tvrdý. Někdy se to ale nepovede. Pro mě je motivace, že beru léky na vysoký tlak a po chlastu mám tlak třeba 170, a když to omezím tak se to dostane na normální hodnoty. Takže omezuju hlavně kvůli obavám o zdraví. Suchý únor jsem zkoušel, ale celý měsíc jsem nevydržel.
David
Gold Boarder
Příspěvky: 169
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#62992
Re: Pití pod kontrolou ?? Před 2 rok, 4 měsíce  
Ahoj Mirku,
víš ona se hranice alkoholismu těžko určuje, respektive, alkoholismus má zhruba 4 fáze.
1. Počáteční stadium
Piják poznal účinek alkoholu jako drogy, pije zejména na oslavách, myšlenka - občas se napít je přece normální.
Má potřebu zvyšovat dávky alkoholu, aby se dostavily pocity dobré nálady.

2. Varovné stadium
Častá podnapilost a opilost. Nikdo (ani piják, ani okolí) neodhaduje nebezpečnost častého pití. Přechod ke koncentrovanějším nápojům. Vyhledávání společnosti, aby "nepil sám". Objevují se okénka, kocoviny.

3. Rozhodné stadium
Roste tolerance, okénka jsou již pravidlem. Alkohol se dostává z periferie pozornosti do centra. Sliby (sobě i blízkým) že už pít nebude, toto však permanentně porušuje. Pokud však delší dobu abstinuje, získá dojem, že pití ovládá. Pokud bude v tomto stadiu dále pít, jeho hranice se ztratí a už nepřestane. Již zde je zapotřebí vyhledat odbornou pomoc, aby nedošlo ke konečnému stadiu.

4. Konečné stadium
Opíjí se do němoty i při nevhodné příležitosti (pohřeb, posezení s rodinou). Pije i několik dní v kuse – tzv. tahy. Pije již od rána, tzv. vyprošťovák. Dostavuje se debakl: BEZ ALKOHOLU TO NEJDE A S ALKOHOLEM TAKÉ NE.

Tohle nám přednášeli v léčebně, trochu jsem to zestručnila. No, takže u tebe můžeme vyloučit stádium 1 a 4. Myslím, že jsi někde na přelomu 2/3, každopádně je potřeba zpozornět. Nevím, v jaké sociální bublině se pohybuješ, ale fakt kolem tebe všichni pijí od pátku do neděle v kuse? To nemají rodiny, to to nikomu nevadí? Mně to teda nepřijde jako běžné a nevinné popíjení. Vím, že potřebuješ ujištění, že nejsi alkoholik, to je asi hlavní důvod, proč jsi sem napsal. Ale to je sporné. V léčebně nebo v AT poradně by tě zdiagnostikovali ani bys nemrknul. Oproti tomu "venku" ti lidi řeknou, že ožrat se o víkendu je normální, že je normální vyčistit si hlavu. No, podle mě už ale problém s alkoholem máš, nejen v psychické rovině (snaha získat ujištění, že piješ jako všichni ostatní, pokusy o abstinenci, asi dost nepřijatelná představa, že bys ty alko-víkendy vyškrtnul ze života atd.), ale problém máš už i v rovině fyzické - absťáky naznačují, že už jsi fyzicky závislý.
Nechci tě tu nějak peskovat nebo soudit, chraň Bůh, zrovna ode mě by to teda sedělo , já jela roky stádium 4, jen jsem chtěla trochu pomoct svým názorem, tím co o alkoholismu vím, a trochu varovat. Tak jak piješ, to může vydržet dalších deset let, ale taky nemusí - a věř mi, že ten pád na hubu je pak sakra tvrdej. Kdybys ale chtěl nějaké porovnání, jak jsem to měla já - tak to tě můžu uklidnit, že jinak. Začínala jsem taky víkendově na akcích, ale dost brzy, už po pár letech, se to zvrtlo v domácí osamělé pití, pak v denní pití, pití už od rána a už po třicítce to byl hooooodně velkej průšvih.
Labradorka
Fresh Boarder
Příspěvky: 5
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#62995
Re: Pití pod kontrolou ?? Před 2 rok, 4 měsíce  
Páni, "gratulujem!!!"

"Ak úprimne hľadáte — nájdite sa!!!"

Odporúčam:

1url.cz/wKDfL


...a zapojiť kritické a konštruktívne myslenie...


"Prajem všetkým zdar a úspěch!!!"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3117
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 04/11/2021 07:21 Provedl: Ja. Důvod: ...grafika
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#63000
Re: Pití pod kontrolou ?? Před 2 rok, 4 měsíce  
Můj názor je asi moc přísný. Podle mě přesná hranice neexistuje, je plastická, široká a vše pohlcující. To co je přijímáno ve společnosti a zdá se ještě oslavováno, ten kdo umí udělat super večírek je král. Tak to je nemocná společnost. Já byla taky královna večírků. Byla jsem oblíbená, hodně vydržela, každej mě zval. Hlavně mě všichni utvrzovali v tom, že nejsem alkoholik. Mnohdy se pokračovalo několik dní. Hm. Teď mě nikdo nezve:) Díky za to, že tohle je minulost. Nikdy víc. Teď jsem královna pro sebe, svýho manžela, svoje děti (občas DD) a bohatě to stačí!
Střízlivost je úžasná. Denně to objevuju, denně si v tom libuju. Takže zatim se nic nemění a dál poračuju. Všem hodně sil! R
Rachel
Platinum Boarder
Příspěvky: 590
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter