Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...19
Dolů
Téma: Matka alkoholička
#1062
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 11 měsíce  
Zdravím všechny, Leni určitě tu poradnu zkuste, mě osobně poradili na Dropinu, dotaz můžete poslat i skrytě, pokud nechcete, aby byl na skle, tak odpoví jen Vám, uvidíte, na svůj problém nebudete sama a i Vám poradí, jak reagovat na nejrůznější situace a mě osobně moc pomohlo se ze všeho ,,vykecat''. Můj přítel o problému s mámou ví, ale také ne všechno-vím ,že já se stydět nemusím-nemůžu za mámu-za její pití, ale....., docela vás chápu a k psychologovi se daleko lépe mluví, když mámu nezná. A hlavně pomůže to, uvidíte.
Sendy, většina příběhů se tady opakuje jako přes kopírák, máte pravdu, je zvláštní, že obvodní lékařku to moc nezajímá, ale v dnešní době...nechci být otravná pořád s tím Dropinem, ale zkuste se mrknout na jejich stránky, ale jak psaly holky, kontakty jsou i na těchto stránkách, určitě by vám někdo poradil ,,jak na maminku'' když jim nastíníte problém.
Jinak moje máma o 100% k lepšímu, o návratu domů už nepadá ani slovo a začínají ji zajímat docela běžné záležitosti-zda nemá sestřenka, co za ní byla na návštěvě, na sobě moc makeupu apod , ale cesta je ještě hodně dlouhá, zatím je pořád na Detoxu, tak nám holky držte palečky...
NIKA

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1065
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 11 měsíce  
Milá Niko,Vaše maminka je ještě na detoxu,až půjde do režimu,bude to o něčem jiným,tam už s ní budou pracovat a tam si mnohé uvědomí.Pokud bude spolupracovat a chtít něco ze sebou dělat,je velká naděje.Neopouštějte ji v tuto chvíli a podporujte ji.Dávejte jí najevo lásku a že jí chcete vidět už jen zdravou.Palce držíme a vy se taky držte statečně
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1070
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 11 měsíce  
Ahoj Leni, mám téměř stejný problém. Rozdíl je v tom, že mám tři děti a nechci aby babičku viděli v těchto stavech. 10 let abstinovala a oni jí znají jako obětavou perfektní ženskou. Během půl roku jí alkohol změnil v někoho koho nezajíma nikdo ani vnoučata, které tak milovala. Vyměnila vše za lahev. Pije od rána, mám pocit, že střízlivá není nikdy. Vzhledem k tomu, že byla v lednu hospitalizovaná na interně a po té v deliriu na psychiatrii už jsem ztatila veškeré iluze, že jí někdo pomůže.Nyní jsem ji přestala navštěvovat a doufám, že to s ní třeba hne, když neuvidí děcka, ale myslím, že dřív skončí zase v nemocnici nebo i hůř. Musím přiznat, že posledního půl roku jsem také ve stresu a nyní když jsme přerušili kontakty tak je mi trochu lépe. Jestli je to ve vašich silách tak to zkuste taky třeba to s mámou hne. Vím, že je to težké stejně člověk pořád myslí na to co se tam děje, ale na druhé straně je dospělá a za své činy musí nést zodpovědnost.
Iva

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1072
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 11 měsíce  
Ahoj Jiřinko,
vše co můžu udělat, je svěřit svůj vlastní příběh. Nechci radit. Já sám jsem alkoholik, který se sebou snaží něco dělat, z rodiny mamky-alkoholičky, která si to z mého pohledu asi již nikdy nepřizná, ale jak se říká nikdy neříkej nikdy...
Mamce je 65 a pije defakto celý život i když přerušovaně, jakmile přijde nějaký zádrhel v životě neváhá se napít a celou ji to změní. Poslední tři měsíce pila v kuse a i když jí teď alkohol dostal zdravotně na dno a je poslední týden střízlivá, popře to i za střízliva mně i sestře do očí. A co je na tom to nejzvláštnější....oba jsme se se sestrou zařekli, že už jí neumíme pomoci a i po vystřízlivění si budeme držet tentokrát patřičný odstup. A jak to dopadlo? První týden co mamka vystřízlivěla jsme byli oba u ní a snažíme se jí pomoci ze všech sil. Prostě citům a pocitům když vidíš nejbližšího člověka trpět neporučíš. Nezbývá, než si ten odstup držet v sobě, ale prostě je to naše mamka a i když nevíme co bude až se zase postaví na nohy a vykřeše se z nejhoršího, nedokážeme jí zatratit. Jen se jí teď budeme snažit být co nejvíc nablízku, nic jí nevnucovat, ona sama ví, že já svůj problém řeším a i pro ní tu ta cesta je, bude-li chtít. Slůvko "musíš" již vůči ní nikdy nepoužiji, vím, že pro alkoholika je to jako spouštěcí mechanismus a to z vlastní zkušenosti. A jestli zklame znovu? Nevím jak se zachovám příště, ale neumím si zkrátka představit, že bych jí nadobro zavrhl, právě proto, že vím co alkohol dokáže s člověkem udělat a jak jej změní...nezbývá než doufat...záměrně nepíši věřit, protože po stém zklamání se již prostě věřit nedá, i když to alkoholik asi potřebuje nejvíc, ale až potom co je sám schopen přiznat svůj vlastní problém...Přeji světlejší zítřky a ať to s maminkou jde jenom k lepšímu....doufej...i já doufám...naděje umírá poslední...ahoj Lukáš
Lukáš-alkoholik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1109
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 11 měsíce  
Lukáši, zavrhnout matku jaksi nelze, ale nereagovat na ni, nekomunikovat s ní, a právě, když je střízlivá, jí dojde nejlépe, že asi jí máte se sestrou dost,a probere jí to!Takhle ví, že jí stačí pár dní střízlivosti, což dokáže lehce, je v letech a pít nonstop už moc nejde, Vy opět uvěříte, jásáte, a kolotoč začíná znovu, napije se, Vy jste zlamáni.Ona už s tím počítá, že se napije znovu, zná to.Alkohol z ní dělá sobce, myslí zatím jen na sebe, Vás vlastně vydírá, lže Vám.Musíte myslet na svůj život, na sebe!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1145
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 11 měsíce  
Moc mě to mrzí je mi 12 let a mé matce 33 a mamka hodně pije mám ještě 6tiletého brášku je mi hrozně když je mamka opilá-mám chut utéct z domova ale neudělám to už kvůli bráškovi vůbec nevím comám dělat nebo co a jak jí to mám říct poradte mi co mám dělat
Veronika

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1147
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 10 měsíce  
Ahoj Veru,
je hodně lidí, kteří mají problém s alkoholem a mají děti jako jsi ty. Pokud maminka pije tolik, že jí to ohrožuje zdraví a výchovu vás dětí, pak bude dobře, když se svěříš někomu ke komu máš blízko ( někomu z rodiny, učitelce, kamarádčiný mamce atd).
Píšeš, že mamka pije hodně tzn., že je nemocná a nemocní lidé se potřebují léčit. Mamka asi sama od sebe nebude chtět, je potřeba jí ukázat kam až se dostala, ale to není jednoduchý, proto bys potřebovala někoho s kým bys to mohla probrat.

Mamce můžeš říct, že si nepřeješ, aby si takhle ubližovala a že vidíš, že alkohol je příčinou všeho co není v pořádku a aby s tím udělala co je třeba. Když se tě zeptá co? Řekni ji, že na nemoce jsou lékaři,aby ji řekli co s tím dělat.
Je dobře, že s tím nesouhlasíš, protože hodně pít alkohol nepřináší nic dobrého samotným co jej pijí, ale poškozuje celou rodinu.

Drž se a určitě se někomu svěř a sem piš. Pa
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1148
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 10 měsíce  
Dobrý den jmenuji se Katka,řeším teď velký problém mám švagrovou,která pije jenomže to došlo tak daleko že pití si schovává,pije i v práci a taky se nebojí sednout za volant.Dnes jsem ji byla přesvědčit o léčbě ale odmítla,dali jsme ji před týdnem šanci dokázat že to sama zvládne ale bohužel u ní je asi pozdě nevím jak ji mám přesvědšit jít seloéčít.Pořád jen slibuje že to zvládne.Můžete mi prosím někdo poradit děkuji moc.
katka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1150
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 10 měsíce  
Dobrý den,

jmenuju se Verča a moje mamka už má také léta velké problémy s pitím. Žili jsme jako spokojená rodina,já, táta, máma a má sestra. Poté, kdy jsme vyrostli, trávili jsme čas s kamarády, taťka ji asi nebyl oporou, kterou v tomto období potřebovala, si začala asi připadat sama (to ale bohužel vidím až teď s odstupem času..) , když to přešlo ke schovkám alkoholu různě po bytě, jsme začli na mamku tlačit, že se něco děje, co se děje a mluvit o jejím pití, což ona zásadně odmítala. Změna tedy žádná nenastala, a když jsme jí později pití "vyčítali" doma, přestala postupem času domů chodit úplně, trávila noci po hospodách, parcích, ubytovnách, chodili jsme ji hledat po barech, prožívali noci hrůzy, kde je, co se jí stalo, chodila domů špinavá, zmlácená, řešili jsme napadení i na policii a vždy, když došlo k nějakému takovému maléru, vše jsme ji odpustili, stáli jsme za ní, chvíli sekala latinu ,ale pak to bylo pořád dokola, až taťkovi jednou přetekly nervy a rozhodl se pro rozvod, dal jí ultimátum (kterým mimochodem vyhrožoval již dříve), ale bohužel ani to nezabralo. Naši se tedy rozvedli, já se poté odstěhovala a ségra zůstala žít s taťkou. Máma si našla přítele (také se rád napije, ale přijde mi, že se nechal spíše strhnout od mamky) a s ním žije do teď, ani jeden nepracuje (mamka má živnosťák, takže sem tam práce je, ale moc zakázek kvůli svému chování samozřejmě nemá..), ani jeden není na úřadě práce, takže příjem je téměř nula. Žije v bytovce (kde je děsněj bordel a špína - ani naše návštěvy ji nedonutí), kterou dostala po rozvodu a má ještě dům napůl s dědou, který zdědila po babičce (ano, do toho ji zemřela její maminka, na kterou byla velmi citově závislá). Nájem, elektřinu, a pod hradím prozatím já, protože se bojím, aby exekuce nevzala to poslední co ji zbyloa nepřišla ještě o střechu nad hlavou. Máma má tak 40kg a jediná starost, pokud má peníze, je, zda mají cigarete, pití a poté nějaké jídlo. Když s ní rozumně o problému mluvím (má ještě světlé chvilky, kdy se s ní dá mluvit) zmíním se ale o lékaři a pod.-to nepřipadá v úvahu. Vždy řekne, že nikam do nemocnice nepůjde. Asi dvakrát byla se sestrou v AT poradně, ale poté prohlásila, že už tam nepůjde. Že problém má, že je psychicky na dně, to ví a potvrdí to, problém s alkoholem ale nemá. Já už nevím co s ní dál (obvodní lékařka ji před několika měsíci předepsala Neurol ,ten jsem ji ale raději pak zabavila, prootože v kombinaci s alkoholem to byla smršť)
V AT poradně ji udělaly testy, ale výsledky neznáme, protože si pro ně nikdy nepřišla. Teď mi slíbila, že příští týden tam společně zajdeme jen pro ty výsledky, abychom věděli, jak je na to zdravotně, ale že tam nebude s nikým mluvit. Tak jsem zvědavá, zda to den předem neodpíská. Víte, problém je, že mamka neumí o svých pocitech moc mluvit a dělá to nerada, proto si myslím, že nechce chodit na ta sezení. Jak slyší psycholog/psychiatr, léčebna, řekne, že není blázen, aby tam chodila, nechápe, že je to doktor a já ji to nemůžu vysvětlit. Achjo..pročetla jsem na netu milión článků a rad,ale stejně je to k ničemu. Toto forum se mi moc líbí, člověk má alespoň pocit, že v tom není sám. Také přemýšlím o návštěvě nějaké skupiny pro příbuzné alkoholika, protože cítím, že jsem z toho psychicky na dně, vyčerpaná, vztah s přítelem to dost poznamenalo, v noci nespím, telefon zvedám se strachem co se zase děje...Chtěla bych se zeptat, nebyl jste někdo v Praze na takovém sezení? Jak to probíhá?
Děkuju, že mne tu vyslechnete...
Verča

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1154
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 10 měsíce  
Dobrý den Katko,
je fakt dobrý, že se švagrovou zabýváte,že napoprvé vaši nabídku odmítla je téměř normální, to že jste ji dali poslední šanci určitě mělo také asi nějaké důsledky, které by následovaly při případném nedodržení toho co švagrová slibuje? Teď je tedy čas držet slovo z vaší strany, když ona ho nedrží. Pokud jste tak neučinili, švagrová asi bude slibovat pořád dokola. Velice pozitivní je, že tento problém nemáte sama ,,na krku,, a můžete se radit s vaší rodinou.
Zajímá nás co jste vymysleli a jak uspěli, nebo neuspěli, ale za pokus to určitě stojí,jste báječná, že se staráte
Květa
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Poslední úprava: 16/06/2010 14:16 Provedl: Květa.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678...19
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter