Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345
Dolů
Téma: piju neustále...
#14065
Re: piju neustále... Před 10 rok, 9 měsíce  
Paní Líbo rozhodla jsem se zase se ozvat a poreferovat jak to se mnou dále vypadá a taky se zeptat na jednu věc. Asi by to patřilo do jiné kolonky, ale vzhledem k tomu, že jsem Vás zastihla tady tak píšu sem. Dneska jsem byla u psychologa dle jeho názoru jsem osoba se sklonem k perfekcionalismu a tím pádem toho na sebe beru moc a dostávám se do situací. kdy to všechno potom nemůžu zvládnout. Probrali jsme co jsem dělala ráda před mateřskou a když zjistil, že to byl sport doporučil mi se k tomu vrátit. Promluvila jsem s manželem, zajistili hlídání abych měla prostor každý den chvilku na tyto aktivity. A můžu říct, že se cítím úplně "jak znovuzrozená". Na dotaz, jestli bych měla kontaktovat AA nebo řešit alkohol odpověděl, že v této fázi určitě ne, ale kdybych přišla tak za rok, tak by situace vypadala asi jinak. Mám s ním schůzku za týden tak uvidíme jak to bude fungovat.
Ale k mému dotazu. Můžu říct, že mi tento web a on-line kniky dr. Nešpora poněkud změnily pohled na akoholismus jako takový. Dříve jsem se tím nějak nezabývala a myslela jsem si, že alkoholik je smrdící hnusný obejda ve čtrvté cenové. Teď jsem poněkud změnila názor. Můj otec jak teď vidím docela pije. Pil celý život co ho znám. Opíjel se někdy tak, že když jsem byla malá viděla jsem ho, že byl schopen jenom otevřít dveře lehnout do přesíně a usnout. Ale nebylo to každý den, tak to prostě procházelo. Dnes situace vypadá tak, že se neopíjí pravidelně, ale každý den vypije tak 5 až 10 piv. První si otevře třeba už ráno. Není opilý, nějak to na něm není vidět tak to nikdo neřeší. Několikrát ho známý zval na výšlap na hory, ale on vždy odpoví, že nemůže, protože není v kondici a jde s ním radši na pivo, ačkoliv předtím po horách chodil rád. Pokud jde na pivo, tak se vrátí většinou ve stavu značně pod vlivem, což opět řeší ranním pivem, nebo pivy. Všem to přijde normální, že tak funguje hodně lidí.
Vzhledem k Vašim zkušenostem (pročetla jsem podrobně Vaše přispěvky) myslíte, že je alkoholik? A pokud je co by se v této situaci mohlo dělat? Bez ohledu jestli jsem v minulosti zkoumala jeho alkoholismus nebo nealkoholismus dost mně tímto přístupem štve. Moc děkuji za odpověď.
mirad
Fresh Boarder
Příspěvky: 14
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#14066
Re: piju neustále... Před 10 rok, 9 měsíce  
Jestli můžu malý příspěvek.
My to máme s naším otcem namlich to samé..Neopíjí se každý den, ale lemtá pivo témeř pořád.Já jsem alkoholik, bohužel kvartální takže když mám své dny, piju třeba pět dní v kuse i tvrdé..On tvrdé nepije, dává si ale i pivo když ve čtyři vstává do práce..A já jsem podle něj černá ovce rodiny, protože on sice pije, ale má to pod kontrolou a matka stojí při něm, že otec sice pije, ale já chodím našrot..Strašně mě to štvě, protože můj alkoholismus začal v mládí i tak, že mi otec říkával, dej si pár piv a vyčisti si hlavu.Ted mi to vyčítají a já se trápím
děkuji
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#14067
Re: piju neustále... Před 10 rok, 9 měsíce  
Petře, u nás taky bohužel moje mamka je na straně otce. Přijde mi, že ho pořád obhajuje proti všem co mu pití vyčítají. Já jsem se naštěstí nikdy neopila, takže mi nikdo nic nemůže vyčítat. Ale myslím si, že kdybych se někdy opila taky by mi řekli, že muj tata je v poho, protože to má pod kontrolou. Akorát mi teď přijde, že to asi není úplně pravda.
mirad
Fresh Boarder
Příspěvky: 14
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#14069
Re: piju neustále... Před 10 rok, 9 měsíce  
Ahoj. Jsi v předpeklí, promiň, že to tak píšu. Já už dva roky abstinuji a jde to. Dá se, ale je to strašně težké a tvrdé. Jestli máš takový stav jak popisuješ tj GPP (Generalizovaná panická porucha) a kombinace alkoholismu, doporučuji ti kontaktovat PL v bohnicich a to asi hned. Jsou tři cesty. Buď okamžitá abstinence za využití veškerých alternativních možností (AA, psyhoterapie, ambulance) nebo nástup do léčebny. Třetí cesta je cesta bez duše a důstojnosti, cesta samoty, smutku, zatracení a asi i konce. Pro první volbu, musíš OKAMŽITĚ prohlásit JSEM ABSTINENT a přestat pít. Jakmile se napiješ musíš jít druhou cestou. Neexistuje kompromis. Dej mi vědět jak jsi dopadla, resp až to překonáš. Strašně se těším až mi napíšeš že jsi lepší a na cestě k trvalé abstinenci, a to bude trvat cca 4 měsíce:
lepsiden
Fresh Boarder
Příspěvky: 3
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#14078
Re: piju neustále... Před 10 rok, 9 měsíce  
Mirad, dost mně zarazil přístup lékaře, AA Ti jistě nemůže nijak ublížit, tam hodně pochopíš, dozvíš se, co alkoholismus fakt je, a to naživo, což je nejlepší.Je to na Tvém rozhodnutí.Táta může být alkoholik hladinkář.Není normální pít tak , jako pije on, často, vůbec si nepřipustí, že s ním něco je, Vy vidíte nejlépe, jak na tom je., .
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#14080
Re: piju neustále... Před 10 rok, 9 měsíce  
Paní Líbo, dějuji Vám za odpověď. Asi jsem to špatně napsala lékař mi nezakázal AA jen řekl, že podle jeho názoru na alkoholu závislá nejsem, ale v připadě, že bych pokračovala tímto stylem, bylo by docela možné, že bych se závislou stala. Jinak super, se svými dvěma deci na uklidněnou jsem se rozloučila. Adresu AA jsem ale vyhledala a navštívím je. Jednak by mně zajímal i názor lidí z této organizace a jednak bych se chtěla i přeptat na otce.
Našla jsem si i ten termín "hladinkář", který jste použila. Bohužel si myslím, že (pokud to dobře chápu) není jen "hladinkář". Žijeme od sebe daleko, takže když se navštívíme žijeme ve společné domácnosti a já jdu třeba spát a on potom "vyrazí" a vrátí se dřív než já vstanu a najdu ho oblečeného v předsíni, kuchyni, nebo jinde na podlaze...vzhledem k tomu, že mám děti nerada bych, aby měly takový pohled na život. Když se ale vzbudí, funguje normálně. Dá si (jak už jsem napsala pivko, dvě a je v poho)Nemám s alkoholiky zkušenosti, nemám ani vzdělání v oblasti psychologie tak si nejsem jistá, co v této situaci podniknout. Jemu nic nechybí, nikomu nic nevadí, já vidím, že si ničí život a HLAVNĚ nechci aby mé děti nabyly dojmu, že pít je normální. Moc děkuji za Váš názor.
mirad
Fresh Boarder
Příspěvky: 14
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#14407
Re: piju neustále... Před 10 rok, 8 měsíce  
Možná si zkus nechat udělat jaterní testy a dovíš se to co kdysi můj táta: No je to na Vás, taky už se jednoho dne nemusíte probudit! A přesně tak to za necelý rok dopadlo... (bylo mi 14)

Mysli na malou! Je to fakt na Tobě!
Katy

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter