Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...48495051525354...195
Dolů
Téma: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre
**
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 9 rok  
K Ladislavovi....tohle chápu....a radama jako najdi si koníčky a buduj mosty se to nespraví. Výstižně to řekl nějaký herec po léčení...střízlivý svět ztratil barvy. Teď se do mě pustí místní sluníčkáři.....takže Lemogovi říkám dopředu, že mě chlast nechybí...nemyslím ne něj....vůbec nepočítám dny...
Dee
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Přátelé,

co člověk, to názor. Je moc fajn, že existuje tento web, kde má každý svůj prostor o své závislosti psát, reagovat i hodnotit. Je to výborné, pokračujme … pišme, léčme se, pomáhejme
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Ono je lepší něco udělat než vůbec nic... zaplnit ten šedivý prostor něčím než ničím a čekat, že to přejde samo... a ty deprese bych nepodceňoval...
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Abstinence je jasný pojem ŽÁDNÝ alkohol. Kdo poruší, není abstinent a nemá potom smysl počítat dny, takhle to cítím já, proto di ani to "jedno" nedám. Nic proti, ale nejedná se pak o abstinenci, a o tu mi jde. Dr. Nešpor na mě v tomto ohledu velký vliv a ani on by mi to "jedno" neschválil.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Abstinence je stav mysli
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Zdravím všechny,
dost dlouho jsem nepsal, hlavně proto, že komunikace zde nabrala takový zvláštní směr, který mi ne úplně vyhovuje
Ale nedá mi to...

Dee - absolutně souhlasím s tvým opakovaným tvrzením, že abstinence je stav mysli. Abstinující alkoholik, který na chlast denně myslí, ale má silnou vůli a nenapije se? Jednak je to utopie a hlavně - kdo by o takový život stál? Boj s alkoholem je bojem se svou myslí, se svým podvědomím, to je prostě fakt.

Lemog - mě tvé příspěvky nijak neuráží a i když nejsem gambler, dokážu si z nich vybrat zajímavé věci. Nenech se odradít!

Chlapi - nechápu, co proti sobě máte, ale to je váš boj.

Ladislave - já bych se zamyslel nad tím, jak je možné, že po takové době ti vůbec naskočila v hlavě představa, že pivo je to správné na zapití čehokoliv Je to opravdu až moc průhledný... Ale tvůj cíl je jasný a i kdyby k recidivě došlo, ty se z toho zase vyhrabeš a budeš bohatší o zkušenost. Ušel jsi cestu, kterou určitě nezahodíš, to je asi jasný...

Zdeňku - čti a snaž se, prvotní odhodlání je cítit, a bez toho to nejde. Čeká tě dlouhá cesta, je to jen na tobě.
Ostatní - omlouvám se, nic konkrétního. Opravdu si vážím všech příspěvků a všechny je čtu. Rozhodně mi v mnohém pomáhají a všem děkuju. Ale asi se zase na chvilku odmlčím

Každopádně všem přeji hodně úspěchů v jejich snažení!
Petr
Senior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Západní čechy Narozeniny: 01/01

Taktrochuabstinente Eduarde,

jsi zly človek, chapu ze za to nemuzes, jsi nemocny, proto budu i nadale upozornovat nove prichozi diskutujici aby si na tve komentare dali pozor, ze jsi zaludny neprejici zaskodnik.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

No nechàm to tady radši už čisté duši, co si říká Lemog.....to bude diskuze .....250 dní bez gamblingu a cigaret......a 46 let bez rozumu
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

To Lemog: Doplnění - mě neuráží tvé příspěvky k tématu abstinence. Pod tento poslední příspěvek a jim podobné se rozhodně nepodepisuju. Opravdu bys měl ubrat. Samozřejmě že závislosti jsou si podobné jako vejce vejci, ale stejné rozhodně nejsou. Nikdo ti nechci upírat právo poradit své zkušenosti, ale já za sebe ti (a vlastně komukoliv) odmítám právo odsuzovat zkušenosti druhých.
Ale, sakra, o co se tu vlastně snažím. Mám takový pocit, že vás to pánové vlastně baví. Uvědomte si, že právě toto tuhle diskuzi posílá do ztracena. Kdo asi má chuť přispívat do hádky dvou (a více) jedinců? Co trochu tolerance? I odmítavý názor se dá sakra napsat slušně, nebo ne?
Petr
Senior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Západní čechy Narozeniny: 01/01

Přestat pít jsem zkoušel nesčetněkrát. Ale, vždycky si pamatuju, že jakmile jsem vypil to první, tak se přetrhl řetěz, kterej mě držel u boudy. Chvíli jsem se u boudy držel, ale dřív, nebo později jsem se zaběhl. Pro mě je to první pivo mezní. Pro mě je to tentokrát jednoduché v tom, že po tom, co jsem s chlastem prožil nemám nejmenší potřebu se napít. V tom je to možná lehčí pro nás, co jsme si sáhli na dno. Nejsem si jist, zda bych byl tak v klidu a tak si sebou jistý, že to zvládnu, kdybych musel den co den bojovat s chutí, myšlenkami a touhou po chlastu. To já nemám. Znám člověka, kterej měl problém s alkoholem. Nebyl v léčebně, ale stanovil si. svůj limit a tím jsou dvě piva. Přez něj nejde. Drží to několik let - úspěšně. Znám člověka, kterej byl v Červeňáku asi 3x, nebo 4x. Vždycky začal znova chlastat. Až jednou se rozhodl s tím řádně skoncovat a vypil fridex. Koma, játra v hajzlu. Jipka 1% šance na přežití. Světe div se, vyškrábal se z toho a od tý doby nepije.- 15let. Přišel úplně o všechno včetně občanky. Ale nepije. Jsou prostě lidé různí. Ladislavovi nevyčítám, že si dal pivo. To ani náhodou. Jen vím a troufám si říct, že i on sám ví, že ze suchého břehu vstoupil do řeky. Možná si dá limit piva, nebo dvou. Též může šlápnout do neznáma a začne se v tom plácat. On i každý z nás to máme ve svých rukách.
A ano, asi to bude opravdu tak, že abstinence je stav mysli. Ale jakým způsobem se dostat to stavu, kdy člověk přepne tak jako se to povedlo třeba u mě? Můj způsob by asi nebyl tím šťastným. To už je na každém zvlášť. Další otázkou je jak se v tomto stavu udržet... V každém případě co se týče mě, nechci si dát jedno a přemýšlet třeba dva měsíce o tom, jestli si zas dám opět to jedno. Cítím volnost v tom, že tu možnost stále mám, ale děkuji zatím nechci. Existuje tzv. fyziologický proces hladovění. Osobně jsem tím prošel. 40 dní jsem pil jen čistou vodu. Nic víc, nic míň. Tajemství spočívá v tom, že člověk ví, že má možnost kdykoli opět začít příjímat potravu. Prvních pár dní člověk pociťuje fakt hlad. Tento pocit odezní. Pokud by člověka někam zavřeli a ten člověk byl jen o vodě, tak za týden, dva je po něm. Rozdíl je právě v té možnosti. Takže možná je to tak i s chlastem. Pro někoho může být tato možnost si to pivo dát schůdnější, než myšlenka na to, že už si v životě nedám ani jedno. Nemám utříbený názor jak to bude se mnou. Momentálně to neřeším a řešit nechci. Též vím, že se nechci stavit do stavů a mám na mysli hlavně stavy psychické v kterých sem byl. To znamená - nepít. Nepiju a je mi fajn. Takže hledejme tu svou cestu svobody. Svobody myšlenek, svobody správné volby.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...48495051525354...195
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter