Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...61626364656667...195
Dolů
Téma: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre
**
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 8 rok, 12 měsíce  
Jo to byly ty debaty o neškodnosti jednoho piva, když se člověk cítí dostatečně silnej v kramflecích... Láďo, to už je ale dávno zapomenuto viď?
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Lemogu, jsem rád, že jsi zas tady se svým kalendáříkem, je to pro mě výzva a to správný potvrzení - že to jde. Gambl mi naštestí nic neříká, ale beru závislost jako jednu holt chorobu napraklejch duší, u každýho se projevuje jinak.

Dnes od doktora, že jsem oukej, játra i slinivka i další přidružený součástky, že nenesou stopy vážných škod.
A ač to beru jako štěstí, jen štěstí, který jsem jen zbytečně pokoušel a mám velikou radost, tentokrát už neudělám to, co mě dřív, po celý ty dlouhý roky vrhalo zase do pranice s chlastem.
Alkohol má jednu úžasnou a ovšem nanejvýš zrádnou vlastnost - ty škody, který napachá, jsou často, ne vždy, ale často, lékařským žargonem - reverzibilní, to znamená - vratný.

Ano, to jsou ty nečetný, bohužel - případy třeba bezdomáka, co se upíjí v nádražce, umolousanej, strašnej, zoufalej - ale dá se do kupy a po čase je slušnoobčanem.

I hodně vydrancovanej mozek se abstinencí obnovuje - to známe z kocovin, že jo.

Jen cítím potřebu si tady zapsat, že mám obrovskou radost, že to u doktorů klaplo, že jsem zdravej a že mě to pomáhá jen a jen znova si uvědomit a to pevně - že pít dál nebudu.

Pokora, vděk.
Tělo je zázračný. Už ho nebudu mučit chlastem. Ani nápad! Bylo to idiotský, idiotský.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Včelař,

jó hochu to já nevím zda bylo ze strany Lemoga odpuštěno.
Právě jsem dočetl tvé příspěvky a řekl bych, že ty by jsi se mě líbil jako pracující někde ve velikém zahradnictví ))) To je super jak popisuješ každičkou kytičku, stromeček, včeličku a snad i komára .... ty jsi kousek
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Sochari, to je dobre, ze ses zdravej. Ja jsem byla ve ctvrtek na preventivce, ale dostala jsem jen razitko a tetanovku. Tak nevim, snad ale taky ok
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Ahoj chlapi a holky,

Lado, nemusim ti odpoustet, neni co, nemam pocit, ze bychom my dva byli spolu ve sporu.
S tim, jehoz jmeno se nesmi vyslovit, jsem se neshodl ale uz se k tomu nechci vracet.
Ty jsi ladislave jeden z tech, jehoz pribeh a prubeh lecby a nasledna abstinence me v zacatcich tolik motivovala a dodavaly silu tolik potrebnou pro nastartovani me abstinence.
Ikdyz jsem mimo vasi diagnozu, nase zavislosti jsou si tak podobne, ze v okamzicich, kdy diskuze gambleru byla na mrtvem node, jsem tady mezi vas rad chodil a potkal se s pochopenim.
Takze lado a ostatni bojovnici s draky a jinymi demony - abstinenci zdar
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Lemog,

to je dobře, že to bereš takto. I ty jsi fajn. Každý máme jak se říká nějaké ty mouchy ( teda nechci se dotknout včelaře ) Hele tak už jsem mohl být týden zase v blázinci, ale pak jsem si nějak uvědomil, že mě jedna recidiva nemůže položit abych se s člověka stal zase zvířátkem. Ona léčba alkoholismu v chráněném prostředí je vynikající, ale kdo neprožil neuvěří. Není to vojna ani kriminál, ale něco jiného. Měli jsme tam vraha co měl odsezeno 16 let za vraždu. Jednou na kuřárně mi říká: hele ladis, tady je to strašný, tady se musí poslouchat a makat - zlatý kriminál jj, je to tak a také ta doba, oni píšou 2-3 měsíce, ale většinou je skutečnost jiná 5-6 měsíců. Ale to už je asi opravdu jen na zvážení lékařů a stavu psychiky člověka.

ladis
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Dekuji vsem za privitani, velmi si toho vazim.

Sochař, Včelař, Ladislav, Reminiscence, Kateřina, Stopka - ostatní neznám ale vsem bez rozdílu preji hodne stesti v boji se svoji zavislosti.

Pro nekoho muze byt usmevne, ze si stale pocitam dny a ja si je budu pocitat dale. Bavi me to.

Nebyl jsem v lecebne, mam za sebou 20letou karieru gamblingu, premyslim - jaky vliv ma lecba, jestli je bezpodminecne nutna.
Od svych kamaradu abstinujicich alkoholiku vim, ze vetsina by to bez lecebny nezvladla, ze az v lecebne pochopili, proc, jak co se to deje, co je nuti pit ikdyz nechteji. Muze za to samozrejme zavislost, kterou si postupem casu vypestovali a ta velmi potichoucku prevzala oteze a najednou jiz museli, jinak by nebyli schopni normalne fungovat............a jak je to dal, to kazdy tady vi.
U gamblingu je to velmi podobne, zavislost nenapadne ovladne telo a naseptava fantasmogoricke predstavy a nuti gamblera delat pro negamblera nepochopitelne veci.
Gamblerovo bazeni je kapitola sama pro sebe.
Mohl bych o tom napsat knihu, mozna, nekdy.

jak z toho ven bez lecebny?

Dle me vlastni zkusenosti prvni a nejdulezitejsi je priznani sam sobe JSEM GAMBLER - Gamblerstvi je nemoc - nemoc se musi lecit...........samozrejme je i druha moznost - nepriznat si tzo a stat se regulernim bezdomovcem, krast, ublizovat, pripadne sebevrazda.
Prislo odhodlani pustit se do boje o svuj zivot, stanoveni bezpodminecnych opatreni zabranujici recidive, obrovska vule chtit dokazat svadet bitvy se svoji zavislosti a postupne prevzit iniociativu a znovu byt vladcem sveho tela.
Samozrejme ze nestaci jen vule, silnou vuli se zavislost neda porazit - zacal jsem praktikovat absolutni zmenu mysleni a pojeti vsedniho zivota a zacal jsem sklizet ovoce v podobe znovunabyte svobody, sebeucty, ze zurcadla na me koukal usmevavy Lemog, zacal jsem znovuobjevovat krasy vsedniho zivota a vazit si malickosti, na ktere jsem davno pod vlivem sve zavislosti zapomel.

Nemam zdaleka vyhrano, je to beh na dlouhou trat, nicmene myslim, ze i bez lecebny pri dodrzeni stanovenych pravidel lze se zavislosti na gamblingu bojovat a vyhravat na pomyslnem bitevnim poli.

Souborem dolecovacich metod, meditaci, nabijeni se vesmirnou energii, nalezenim sve viry se mi dari vitezit a ve velke pohode uzivat zivota.

Preji vsem aby uspesne odolavali pokusenim.
Lemog
Gold Boarder
graphgraph

Všem pěkný střízlivý den, já se zas musím na pár dní? možná, odmlčet, tak se držte a Laďo snad ze smetany nebude flaška rumu... je to zrádné.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Ladislave, Lemogu, Šantalko a další..

nádherné posilující příspěvky. Doslova hltám, každé jednotlivé slovo, které tady napíšete. Necítím se na to sama.
Děkuji, děkuji, děkuji.
Lenka
Senior Boarder
graphgraph

Leni, i ja to hltam. Taky diky, vsem. Ono to treba nekdy vyzni banalne, treba i priblble, ale "cerny na bilym" to ma jiny efekt, je to i svereni se. Ujasneni myslenek, ocista a jakysi plan do budoucna, my alkaci to tak asi holt potrebujem. Jinak jiz 2 lidi, kteri byli na tech nasich mestskych slavnostech, mi napsali/rekli, ze je jim jeste pekelne zle (trosku jsem byla skodpliba, to je to, jak to maj v pohode a pod kontrolou), plus problem v praci a doma v rodine atd. Vubec me uz nemrzi, ze jsem nebyla. Se synovcem na louce a na hristi to bylo lepsi, i jemu se to libilo .
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Stránka: 1...61626364656667...195
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter