Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...17181920212223...38
Dolů
Téma: Asi jsem alkoholik
*
Re: Asi jsem alkoholik Před 9 rok, 9 měsíce  
Na alkoholismus existuje poměrně jednoduchý lék - nechlastat ale to se lehko řekne a hůř udělá
Pro Petra: Já jsem taky bejvalej ajťák, možná ten chlast k tý naší profesi patří
Bohouš
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

To by ten chlast patřil ke každé profesi!Znáš nějakou, kde se vůbec nepije?Například já zažila největší chlastání při budování Temelína, kde byl zákaz i focení, kouření, později i jídla na reaktoru, ale víc druhů alkoholu a opilých jsem nikde neviděla.
Liba

Chľastajú lopaťáci, byrokratickí šprti, kockaté hlavy, represívne aj silové zložky, záchranári, management, bankstri, aj ostatní úžerníci, šmejdi, lichvári a ďalší príživníci a zlodeji.

Alkoholu je jedno, či ho piješ z krištáľovej čaše alebo z kompozitného obalu. Od koňakov po čučo je všetko jeden a ten istý problém.

Problém je vždy *v tom - kto pije*, nie v alkohole.

Zmeniť môžem seba - nie chemický vzorec alkoholu...

(Aj o tom TO je!)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Liba napsal:
Netvrdím to jen já, i odborníci se k tomu vyjadřují jasně, ale neberu nikomu jeho názor. Podle chytřejších je to i důvod, proč na alkoholismus neexistuje prozatím lék.
Hluboce se mýlíte; netvrdí, a nevyjadřují se jasně. Tohle není otázka názoru, ale znalostí. Odborníci říkají, že pro závislosti existuje významný genetický podklad a že se na jejich vývoji pravděpodobně podílí různým způsobem mnoho genů - na tom panuje vědecká shoda. Případně můžou přijít s nějakým kandidátem na jeden z takových genů, ale v tom už se celkem řežou. Žádný genetik ale neřekne, že existuje konkrétní gen nebo jejich sestava, která by předurčila alkoholika, není úniku. Takového byste musela hledat hodně, hodně dlouho. Jestli Vám někdo něco takového říkal, asi o tom věděl houbeles; eventuálně jste ho špatně pochopila. Oni taky odborníci často říkají, jak si lidé pojem gen a dědičnost vysvětlují naprosto mylně.

Každá nemoc má genetické pozadí. A na cukrovku 1. typu, rakovinu, hemofilii atd. léky existují ... i když ty geny pořád máte.
alas

Dobrý večer.

Dnes jsem měl docela dost práce od rána. Vyřizuji ještě staré skluzy, které jsem si samou zamilovaností ani nestihl uvědomit a natož je řešit. Zjistil jsem dnes, že mám propadlou smlouvu na povinné ručení. Čili jsem dnes od rána začal pojišťovnou, následně finanční úřad, další úřad, do toho nějaká výpomoc, přátelé, návštěva mé exmanželky a den je pryč jako nic.

Nevím, jestli je zde na místě se hádat jestli je chlastání o genech, nebo ne. Ale pravda je, že jsem se na mé osmnáctiny tak nezodpovědně opil, že jsem prokopl vchodové dveře, když jsem se pravděpodobně snažil dobelhat v ranních hodinách domů. Ranní pohled na dveře, jakoby jimi projel tank mě neponaučil. Píši to jen proto, že určité predispozice člověk má. Ale nemyslím si, že jsou to geny jako takové. Spíš si myslím, že je to stále spjato s nějakým emocionálním zážitkem v dětství. Ale zde již vařím z vody.

Je to dnes 45. dní co jsem nepožil. A ani to nemám v plánu, a že budou horka .

Co se se mnou děje...?

Měním se. Měním se zpět na Tomáše, který tu byl někdy tak ... cca ... 17 let zpět. Cítím to. Určitě ale neusínám na vavřínech. Naopak.

Jen ten začátek je kurva těžkej. Hledám město kde žít. Kde začít chodit do práce. Kde být spokojený. To vše je zatím ještě ve hvězdách. A protože se chci postavit na své vlastní nohy, nemohu přibrat do mého citového života ani žádnou ženu, jako ve smyslu berličky. Což jsem v minulosti udělal a proto mě to nikam neposunulo.

Uvidíme jak to půjde dál. Ještě mám čas být v tzv. azylu. Blíží se ale čas, kdy se ráno probudím a budu vědět, že ten den již půjdu po vlastní ose.

Trochu se toho bojím.

Hezký večer.
Tomáš

Tomáš napsal:
Jen ten začátek je kurva těžkej.
Sakra těžkej, ale s tím se holt musíme Tome smířit. Mně v tom hodně pomáhá moje žena - na rovinu přiznám, že bez ní bych to asi nedal...
Bohouš
Senior Boarder
graphgraph

Tak buď rád, že máš takovou ženu. Já jsem se u Markéty s pochopením nesetkal. Tady je i vidět, že to z její strany nebylo takové. Tak moc jsem zase hajzl nebyl. Ale tak utekl jsem nakonec sám, což si přála i ona.

Stejně mě to ale pořád mrzí. O to hůř se večer někdy usíná. Jsou ale i jiní přátelé co tě podrží.

Nedá se nic dělat. Alkohol mi vzal téměř vše. Musí se to nějak vybudovat zpět. Musíme trpět, abychom byli silnější. O to hůř, když je člověk citlivej.

Bude líp.
Tomáš

Ono každý den dělám nějaký pokrok. Každý den se posunu někam dál. Moc mi chybí, že to třeba nechce vědět, vidět, slyšet. Ten nezájem je jako temnota. Jako nicota. Není s kým se podělit o radost. Je to někdy fakt na hovno.

Jestli budu někdy schopen tohle pochopit, tak mě snad vážně osvítí asi duch svatý.
Tomáš

pitvat tady genetiku nemá vůbec cenu,90% alkáčů tohle vůbec neřeší,řeší jak vydržet vůbec naživu a při smyslech a některým ty smysly holt už chybí a plácaj nesmysly,tim nemyslim toma s bohoušem.kluci chce to nadhled a žijem jednou a stojí to za to,bohouš vydrž a tom posunuj se dál rychleji,zatim v tom lítáš dobře

a kdepak je ta milá dáma co mně označila h jako hovínko,jistě leží někde rozflákaná,zajmavý ona se odmlčela a pak psala jane o schizofrenii,zajmavý,žé?
h

Tome,hovno ti přišlo na pomoc, tak ho nezatracuj:-D.
Jane

Stránka: 1...17181920212223...38
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter