Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...106107108109110111112...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 10 měsíce  
Škorpione, já mám takový pocit, že alkoholik přestane chlastat když:

a) spadne na úplné dno a sám dojde k závěru, že mu nezbývá nic jiného než nepít, nebo má strach o kejhák - můj případ

b) pro ty co nespadnou na úplné dno jsou tu léčebny, které své režimem simulují peklo a svým přístupem k pacientovi se mu snaží znechutit další choutky na chlast.

c) smrt

všechno ostatní je jen boj s časem a chlastem. Chvíli vyhráváš, chvíli je to nerozhodné a nakonec tě čeká a, b, nebo c.

Jsem rád, že to období, kdy jsem byl na tom jako Vy mám za sebou. Relativně jsem ho přežil až jsem došel k bodu a. Od tý doby mám od chlastu pokoj.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

No, pekni si to shrnul, Vcelari.. V podstate tedy rikas, ze nas jeste asi cekaji pekny veci. Snad az setru vyherni los, objevi se pismeno a. I kdyz vime, jak je to s losy, maloktery vyhrava.
Škorpion
Junior Boarder
graphgraph
Narozeniny: 01/11

Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 10 měsíce  
Tonoucí se chytá jakéhokoliv stébla. Nevím jaký máš k víře vztah, jak to máš v rodině. Ale běž tam, sedneš si, sepneš ruce, zavřeš oči a třeba se něco stane. Ve tvé hlavě nebo něco nadpozemského? Nech se překvapit. A možná se nestane nic nebo něco později? Prohoď s tím kdo tam bude pár slov. Mluv otevřeně, nestyď se. Oni to většinou chápou, pokud nedělají nepravosti s dětma a tak... A teď jsem to pokazil.
No, vyzpovídat se? Jít do kláštera? Nebo radši jít do evangelického kostela? Tam je to jiné, faráři se žení, nemají jeptišky a zpovědnice. Pro mně osobně jsou přijatelnější. Každý si může vybrat sám svou cestu.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Perte, ono to není o tom Bohu, kterého nám vymalovávají v kostele po zdech, obrazech a sochají do kamene a tepají z kovu. Podívej na mě. Já byl od malička ministrantem, v jedenácti jsem povýšil na varhaníka a na této pozici jsem byl do svých 25ti než jsem odešel do Anglie. V kostele jsem byl i několikrát týdně aniž bych v Boha kterého tam předkládají věřil.

Boha jsem našel až, když jsem byl fakt v hajzlu. Ba dokonce já s ním mluvil. Psal jsem tu tenkrát o tý bouřce, kterou jsem prožíval s halucinatorníma psychozama úplně fyzicky i psychicky hýn. Já od tý doby na něj věřím. Já vím, že je. Dokonce se na něj obracím i teď, když je mi velice fajn. Když nevím, tak si tak pro sebe s úšklebkem pomyslím: Však ono to nějak bude, Tys mě vždycky nějak navedl. A ono to funguje.

Myslím, že k tomu Bohu nakonec dospěje každý co z nás tady s tím šmejdem alkoholovým bojuje. Protože sami to nějak nezvládáme a k udržení remízy s tím zasranem potřebujem nějakou pomoc. A proč ne tu od Boha
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Nemyslím, že je to nějaká loterie nebo hra, to je dost divoké přirovnání, ale- tak se o tu tvou loterii postarej sám. Nafixluj si to tak, abys vyhrál.
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Je tam asi ta pokora, kterou potrebuju.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Jo a jeste k tem vymluvam. Opravdu, jsou to jen vymluvy. Jeden kamarad fakt krute chlastal, ale fakt total..no, vlastne chlasta porad. Ale, on rikal vselijake duvody, proc pije, vetsinou proto, ze nema na nic penize, ze bez penez to uz neotoci k lepsimu atd. Tak jsem si pak rikal, jestli to opravdu tak je, jestli kdyby dostal sanci a mel penize na vsechno, jestli by svuj zivot zmenil. No a pak se to stalo, nejak u soudu vysoudil asi 300 000 kc, kvuli nejakymu urazu, bylo to dost zamotany. No a potom on si planoval budoucnost, co vsechno udela s tema penezma, jak to bude skvely atd. Jenze ne, vsechno do posledni koruny prochlastal..asi za 5 mesicu. Pak mi to doslo, jak to vsechno je. Mne se ani neozval, stacilo mu, ze ma sveho verneho pritele..alkohol. Pak se priplazil, jestli nemam na dve krabicove vina.
Škorpion
Junior Boarder
graphgraph
Narozeniny: 01/11

Nevím, jestli každý... já třeba k bohu nedošel... to má jiné kořeny. Každý máme svůj příběh, můj je na knihu. Do toho zahrnout rodiče, prarodiče, prapra a co jim se stalo a proč mí prarodiče s jakoukoliv vírou v nadpřirozeno tedy sekli. Mám to jinak nastaveno, žil jsem pak s hluboce věřící a v tomhle jsme se tolerovali. Prožil jsem dno, kdesi to tu je a bylo to jiné.

Nevím jestli jsme vytvořeni záměrně nebo náhodně, v podstatě je mně to jedno, ale když už tu jsem, se svýma dobrýma i špatnýma stránkama tak si chci života užít co jde. Prostě časem jsem klikatýma cestama došel k tomu, že z alkoholu se stalo závaží a stahuje mně blíž smrti. Buď s ním dál a potopit se, nebo žít. Jak, to už sem si vytvořil sám, nikdo mně nenavedl
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Šantálko

Mě bylo divné, že dlouho nečtu příspěvky od tebe a napadlo mě, asi zas trošku bumbá , nic si s toho nedělej. Nezdá se mi, že bys to neustála. Hold ještě nemáš ten svůj rybník dopitý a bude to ještě pár let trvat. A kam vlastně máš namířeno na dovču ? Já se celkem držím dobře, ale z dovolené mám taky trochu obavy, i když žádný stres.

ladis
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Škorpion píše:
Jo a jeste k tem vymluvam. Opravdu, jsou to jen vymluvy. Jeden kamarad fakt krute chlastal, ale fakt...

..."Pak se priplazil, jestli nemam na dve krabicove vina."

..."a máš nebo měl si?"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Stránka: 1...106107108109110111112...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter