Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...119120121122123124125...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 9 měsíce  
Ladis!!! Ne že si dáš to jedno vychlazený! Víš, jak to končí.. a dokážeš si představit, jak budeš vypadat za tejden.. a v Bulharsku? Aby ses taky nějak dostal domů Možná přeháním, ale odlož to na doma, když už nutně cítíš tu potřebu Jinak video super, strašně závidím - já chtěla k moři v září, ale čeká mne opět po roce stěhování, tak asi nic. Vůbec by mi nevadilo, že jsem tam sama - já jsem vůbec samotář. Ale cestovat sama se bojím, takže většinou s dcerou. Příště pojedem spolu, jo? Věkově jsme celkem přiměřený a zájmy máme též společný, že jo
Ostatní - Katka, Zdenek, Káča.. nezlobte se na mne, ale moc to podle Vašeho psaní nevidím. Zkuste fakt zapřemýšlet nad nějakým odborným způsobem léčby - ono se Vám teď zdá, že do léčebny nemůžu z důvodu..blabla. Ale pak, až přijdete i o to ..blabla.. stejně to bude jediná cesta krom rakve. Snad se mýlím a dokážete to sami. Jako zde pár lidí včetně mne (zatííím.., jsem poučena a vím, že nikdy neříkej nikdy). Moc Vám držím palce.
Šantal - Markéta - ozvi se taky, až se vrátíš z dovolenejch
JanaK
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce  
Si nastartovaný, tak se pořádně drž ať zas nesletíš.

A že máš smysl pro humor, prej na tebe vsadit, no u mně se to taky střídalo, výkyvy nálad, euforie, vztek, sám nevím co bych tu vyváděl za chujoviny ten čistý první rok až dva než jsem se ustálil...

Já být tvou doktorkou, dám ti náramky a šup s tebou do auta a směr léčebna... ona ale asi po tobě nejede tak jak ty po ní musí to být jinak fajn baba
pert
Platinum Boarder
graphgraph

Zdeno, píšeš:
Ja..."myslel som to s nadsázkou.Že napriek čiernym prognozam"...to dokážem.Ešte mám zatiaľ šancu...sú slová mojej doktorky. ...CHCEM.

Zdeno,

môj terapeut [*Juraj*] z Prednej hory sa tiež "chytil" až na tretíkrát a dožil v triezvosti ÷83 rokov.

Známy je jeho memoriál.

"Nevzdávaj sa!"
Vzorov máš všade naokolo dostatok.

"Zlož si klapky a smelo hľaď - uzrieš!"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Od svych 16.let do svych 40.let mym kamosem na dny spatne i dobre byl alkohol.Proc?Pred tim co jsem se poprve opil ,jsem nikdy takovy pocit nepoznal.Ten pocit byl prvnich nekolik minut a asi 2.hodin super,citil jsem se stastny,vesely,az jsem pritom usnul.Probuzeni bylo o pocitu,kdy mne silene bolela hlava,chtelo se mne zvracet,moje telo nebylo najednou moje,myslel jsem ,ze umiram.Vystizliveni trvalo vice hodin nez kdyz jsem se opil.Proc jsem se poprve napil alkoholu?Na odvahu,byt schopen zvladnout setkani s divkou,do ktere jsem se asi zamiloval.
Negativni zkusenost ze stavu po opiti se ,mne presto neodradila dal alkohol nepit.Ta chut prozit znova ten pocit pocatecniho stesti po napiti se alkoholu byla vzdy silnejsi.
Tak to bylo celych 24 let.Stal jsem se silne zavislym a nemocnym.Byl jsem dvakrat zenaty a rozvedeny.Stale hledal prace,kde si vydelam hodne penez.Alkohol se do meho zivota zapisoval tak,ze mne nicil hlavne psychicky,mel jsem stavy,kdy se mne delalo spatne,bylo mne na omdleni,mel jsem ruzne svalove krece,buseni srdce,byly okamziky ,kdy jsem musel mit alkohol,aby jsem mohl fungovat,to znamena jit do prace.Ve svych 40.letech jsem padl na sve psychicke dno,kdy jsem uz po vypiti alkoholu nemel zadne prijemne stavy,ale naopak.Chodil jsem do prace a penize utracel za cigarety,alkohol.Nemit maminku,ktera mne vzdy zacharanovala,to znamena platila najem,jidlo,kdy ja jsem nemel ,tak jsem zil na ulici.Ja si tohle tenkrat uvedomoval,ale nevedel jsem jak to zmenit.
Vim bezpecne,ze mohu dnes rici,ze pad na dno,mne zachranil doslova zivot.Musel jsem vyhledat pomoc,jit na psychiatrii,nebo si vzit zivot.Sel jsem na psychiatrii a tam mne doporucili protialkoholni leceni.Psal se rok 1998 ,nemel jsem tuseni co bude dal,v lecebne mne prijali doktori,kteri na mne byli hodni a ucili mne premyslet o sobe,o tom co v mem zivote znamenal alkohol.Samozrejme jsem byl v lecebne zdalsimi zavislymi na alkoholu,drogach,gamblerstvi.lecich.
Mel jsem strach,kdy budu mit delirium,nebo epilepticky zachvat,abstak,protoze na detoxu,kde jsem byl,nekteri tyto stavy meli.Byla to pro mne zkusenost,kdy jsem doslova ziral na to,co se to kolem mne deje.Mne se tyto stavy vyhnuli.Mel jsem jen bolesti zaludku,mozna nejake horecky,navaly ,coz bylo tim,ze moje telo takto reagovalo na to,ze nema alkohol.
Z detoxu jsem presel na oddeleni ,kde uz jsme mohli jit na spolecnou vychazku a mohl jsem se venovat sam sobe.Mohl jsem kdykloiv odejit,ale ja nechtel,bylo mne cim dal tim lepe.Po 24.letech jsem mel poprve moznost poznat,jake to je zit bez alkoholu,moc se mne to libilo a ja chtel pokracovat.Mel jsem vystavenou neschopenku a muj zamestnavatel vedel,ze jsem na psychiatrii a nedelal mne zadne problemy.Za to moje rodina,mne rikala,ze nejsem blazen,ze se mne nechce delat,ze jsem se nechal zavrit do blazince.Bylo mne z toho smutno,ale vedel jsem,jak mmne bylo,nez jsem sel na leceni,nikdo,kdo sam neprojde stejnou cestou,se nemuze vzit do pocitu alkoholika,fetaka,geamblera atd.Nikdo.Jen ja sam mam dalsi osud ve svych rukach.Tim,ze jsem 24 let zil s alkoholem a pocity s nim jsem mohl prozivat jenom ja.Dnes jsem si plne vedom,jak jsem ublizoval svoji rodine,nebyl v tom umysl.Byla v tom bezmocnost a beznadej,moje zavislost na alkoholu,NEMOC.
Musel jsem se naucit zit bez alkoholu a bez podobnych latek,ktere by na mne meli podobny ucinek.Drogy,leky,gamblerstvi.
16 let se to ucim.
Musim jit dal a dal.Musim se ucit zit bez alkoholu se smutky,radostmi,krizemi,jinymi problemy,ktere v zivote dal prichazeji.
Uz asi 17 let chodim do spolecenstvi lidi,kteri si priznali bezmocnost nad alkoholem,drogami,gamblerstvi,leky.
Nikdo mne nenuti,jestli mam prijit,nikdo mne nenuti mluvit o sobe pokud nechci.Jako jsem potreboval byt mezi lidmi jako alkoholik v hospodach,vinarnach,tak jsem potreboval byt mezi lidmi,kteri maji stejny problem jako ja a rozhodli se nastoupit cestu bez alkoholu a podobne.
Dnes si uvedomuji ,ze aby muj zivot mel dalsi smysl,musim delat to,co mne bude prinaset radost a uspokojeni.Nedelat praci,kde jsem nestastny.Za to penize nestoji.
Dnes mne staci mit praci,kde si vydelam na najem,jidlo,dopravu a neco navic.
Potrebuji pomahat lidem,to mne dava smysl.
Vitez
Fresh Boarder
graphgraph

Zdenku, předpokládám, že na Tebe by byl kurz minimálně 1000 :1. Vsadil bych si na to, že nebudeš pít tisícovku. Hodilo by mi to milion... Ale zaleží co je pro Tebe pojem "dlouhodobě" Pro sázkárnu počítám pět let. Pro Tebe dva dni. Pak je tu kurz ještě 2:1 a ten je vypsán na to, že do roka budeš žehem proměněn v popel. Tak to vidím já. Píšeš, že jsi nastartovanej jako ještě nikdy. Hochu zlatá. Nastartovanej budeš tolikrát... Víš, kdy se věci hnou. Až budeš přesvědčenej o tom, že umíráš. Až si tím budeš jistej. Pak začneš litovat, že jsi prochlastal život a teprve pak Ti touha po žití pomůže se z toho dostat. Ale je tu jeden problém. Ne každého organismus to vydrží. Může se stát, že to umírání nebude jen blud, ale fakt. Až budeš ležet na kapačkách a budeš mít vyhlídky jen na pár dalších dní. Pak budeš litovat dní, které jsi promarnil tlacháním místo toho abys něco změnil. Tvá volba.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Láďo, já Tvůj příspěvek o podlehnutí svodům pochopil tak, že nás co jsi jmenoval a Ty sám víme, že svodům nepodlehneme.

Měl jsem z léta vyloženě strach. A do dnešního dne žádný problém. Tak jak jsem byl pro chlast zapálenej, tak je mi teď lhostejnej. Vůbec ho neřeším. Tak jak jsem byl v prvních dnech a týdnech abstinence zalit pocitem, že chlast je všude kolem, tak teď ho vlastně ani nepotkávám.
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Jana K

To beru, takže za rok s tebou počítám
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Včelař

Nepodléhám, nejsem sebevrah )))) , ale to víš, choutky jsou. Zůstávám u své Coca Cola, Moře teplé a denně 34C už od soboty co sem přiletěl. A ještě týden mě čeká, užívám si to.

ladis
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Ladis .. já mám Bulharsko léta sjetý. Již před revolucí jsme jezdili každý rok - tak na tři týdny. K tureckým hranicím - Achtopol. Do soukromého ubytování a autem přes Rumunské hory Osamělé plážičky, skvělí lidé a úžasné jídlo - grundle v kornoutu, šopák, grilované cokoli, místní trhy... nádhera. Nevím,kde přesně jsi,ale nemusíš se přeci jen válet u bazénu. Rezervace Ropotamo je nádherná, také kláštery ve vnitrozemí, Nesebar, Djuni - kdysi rekreační středisko komunistů a spousty dalších - dá se dojet busem, nebo si půjčit auto. Pravda,před pár lety jsem zkusila znovu - Pomorie s černou pláží - ale nebylo moc počasí a bylo to opravdu velmi špinavé městečko a nudné i na Bulhary. Užij si to a hoď ještě nějaké videjka
JanaK
Gold Boarder
graphgraph

Jana K,

S úsměvem píší, že nudou opravdu netrpím, nevim kdo na to přišel. K tomu bazénu jsem se dostal od soboty poprvé a naopak byl rád, že u hotel.baz. nebylo přelidněno jako na pláži. Každý den koupačka v moři ráno i večer. Pak místní speciality, dnes nějaká mix.panev, ani sem to nesnědl - dobrota. Výlety už mám dva a na Nesebar se chystám po neděli. Prachy tu rychle mizí
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...119120121122123124125...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter