Re: První dny bez alkoholu Před 9 rok
|
|
Ále... jsem už většinou upoutaný doma, nic jiného nezbývá... a dnes u PC celý den až mně bolí hlava a pudu si vyrobit pro změnu pár vlaštovek...
Tady je dobré to pokročilé hledání, dáš tam hledat uživatele a vyjedou ti všechny jeho příspěvky, před rokem, kdykoliv... ať se nemusí furt opakovat  Třeba zítra přečtu Janu, drž se děvčico  jsem asi mladší, padesát už taky bylo 
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Jani, tak fajn, od zitřka  Ládi je mi líto, už jsem si myslela, že má vyhráno. No a prd. Já byla břídil s mejma 3 tejdnama. I když jsem zvládalahodně vyzývavý situace a byla pyšná. Pýcha jpkt předchází pád. A to ",zlomení" v hlavě jsem si taky myslela že mám, a pak ... No já si taky říkám, zda sem mám vůbec psát, ale pro mě je to jako si o tom pokecat, a to potřebuju.
|
|
|
|
|
|
|
Ahojte, prosím pište sem, občas to na mě taky skočí a ráda čtu vaše příběhy. Začla jsem sem chodit, kvuli depkám a chlastu. Depky už dneska vubec nemam a chlast nebyla příčina. Piju dál, ale nedělá mi to takovej problém jako dřív. Dnes nepiju. Každopádně nepiju po docela dlouhý době pití. Psychika v pohodě, trochu roztěkanost, ale bolí mě hlava, mam v ní divnej tlak, tak doufám, že to přejde..
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj, tak to s tou hlavou mám taky, bolí mě vždy při začátku, a to dost, hučí atlačí, něco jako při rýmě. Je to docela nepříjemný. Psychika dnes už lepší, ale dopolko to bylo strašný 
|
|
|
|
|
|
|
No.. sic se fakt stydím, čtouc moje dřívější psaní. Ale, ať víte, jak to taky může probíhat. Ano, nechci odbornou pomoc. Jen jednou jsem to zkusila.. přišlo mi, že jsem obtěžující odpad. Antabus a padej. Nejsem přec takové lečo, abych to nedokázala sama.Děsně jsem se tehdy nasrala a abstinovala ten rok. Pak to pomaloučku plíživě přijde.. jeden panák (víno ani pivo nepiju, ale panáky miluju) neuškodil, hele, máš to pod kontrolou... můžu vypsat litanie, jak to přesně pod kontrolou mám. Vím, po kolika panákách neusnu hned, vím,po kolika můžu zejtra řídit, vím, po kolika se budu v noci budit jen dvakrát,vím,jak mi bude zejtra v práci (dělám hlavou, takže musím bejt celkem fit).. je to náročný mapování. I přes to si prostě ty panáky odpoledne dám, páč jsem tak unavená a vyklepaná.. Je mi přes padesát, myslela jsem, že jsou to příznaky přechodu.. Ne. prostě alkoholik jak já,i když si dá třeba jen dva panáky denně, druhej den má prostě abstinenční ukázkové příznaky. Je to otravné a pokud si vzpomínám na svý dřívější zkušenosti, i nebezpečně. Za chvíli budu na sedmičce vodky denně jen to fikne jak dřív,jen abych ty stavy překonala. Už nechci,ale už taky nevím, jak to přežít -krom Neurolu .. ale to je děsnej paták.. moc se po něm nedá myslet (pracovat), ale je fakt, že chlast pak nepotřebuju ..tvé tři piva Šantalko jsou jen začátek ..jako můj panák na letišti  Moc ti držím palce a všem a budu psát, byť by to mělo být jen jako.. varování, jak lze dopadnout 
|
|
JanaK
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Šantalko, víš, proč sem chodím denně? Protože, jakmile na svém způsobu střízlivého žití přestaneš pracovat, tak to jde do háje- tedy alespoň u mě. Měl jsem po měsíci abstinence pocit, že sem nemusím furt lízt, a najednou mě přepadla myšlenka na to se zpražit. Před téměř dvěma lety jsem chodil jednou týdně na AA, super. Pak jsem z časových důvodů přestal chodit a šlo to do háje, ale festovně. Toto fórum má pro mě tu výhodu, že je tu furt. Kdykoli se můžu připojit přes telefon.
Dneska jsem celý den přemýšlel o Láďovi. Jsou dvě možnosti. 1. kalil do včerejška, dneska je na odpolední. Dneska asi psát nebude, protože má toho v hlavě tolik, že si to musí srovnat. Počítám, že zítra v noci, nejpozději ve středu napíše. - Toť alespoň mé přání a optimistický výhled.
2. Kalí furt, je mu blbě, ani ne tak po těle jako na duchu. Zvládal dělat a kalit roky před tím, proč by to nedokázal i teď? V tom případě kalí so, ne, po a pomalu přichází ta hranice kdy bude kalit jako Zdenek, protože zná co přijde poté, co přestane pít. - pesimistická varianta.
I já to tak měl.
|
|
Včelař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Díky Jani, i já Tobě budu fandit. Ono nejde kolik, co a jak, my prostě nesmíme NIC. To já zase panáky nemusím, ne že vůbec (třeba rum do kafe nebo v zimě na běžky jsme si brali placatku), ale já spíš pivo. Mrzí mě, že mi nestačily čaje, džusy, kávičky atd. Všechno hsem si nakoupila! Dcera nadšená, že utrácím hezky. No prostě nesmím do hospody, aspoň ne do pivnice alkokámošema. Na kafčo nebo pohár s dcerou zajdu, s ní je to v pohodě. S manželem je to už horší no a kombinace kumpánů,alkokámošek a hospody je tragická. Už vím, že na Čaroďky ke kámošům na zahradu nesmím, nepůjdu, manžel půjde sám. To už teď vím, že by to nedopadlo dobře. No nedá se nic dělat.b
|
|
|
|
|
|
|
Včelaři, já to asi už chápu. Asi tady budem furt  Ale to neva, to je to nejmenší. Dnes jsem měla v ruce knihu Včelařův rok, no musela jsem se smát. Jste tady takový známý neznámý, víme o sobě věci, který ani nejbližší nevědí, to je zvláštní pocit.
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj všem: dnes 218. den bez gamblu a cigaret
zdravim osazenstvo tohoto vlakna.
Nehraju a nekourim vice nez 7 mesicu, coz se mi jeste v zivote nepodarilo.
Je s podivem, s jakou lehkosti to zvladam - ja, tezky gambler.
Na tyto stranky chodim od lonskeho podzimu, mam ve svem okoli abstinujici alkoholiky a az na zaklade toho, jak se zde na strankach pohybuji a ctu pribehy - jsem se lehce ponoril do problematiky alkoholismu.
Nejsem alkoholik, muzu si otevrit flasku a napit se ale po sve zkusenosti s gamblingem, kdy mi tato zavislost vzala 20 let zivota, nekolik milionu korun a zustaly dluhy, ktere pravdepodobne nikdy nesplatim, mam velky respekt pred zavislostmi obecne a ackoliv jsem se pustil do saamolecby gamblu a myslim, ze ucinky se dostavuji, moje zavislost mi dala poznani co je pokora a ze zivot prinasi hodnoty, ktere nemaji materialni zaklad.
Zmenit mysleni a nastartovat NOVY ZIVOT.
Prejio vsem kdo se pustili do boje se svoji zavbislosti hodne viteznych bitev , ktere se pretavi ve vyhranou valku .
S ocekavanim lepsich zitrku budu sledovat pribeh Ladislava, snad najde silu a inspiraci k znovunastoleni abstinence.
|
|
Lemog
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Lemogu, to je dobře, že jsi tady a že se držíš.
|
|
|
|
|
|