Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...341342343344345346347...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce  
Lítost..nostalgie...ono s chlastem bylo i fajn...bezstarostnost.....Střízlivost není nádhernà jak je lze tady se mnohdy dočíst...jo je lepší než ta poslední fáze závislosti...střízlivost je i obyčejná a nudná....jinak by přeci nikdo nepil.
Dee
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Čau,Dee
Mas pravdu
Ja mam dnes ale taky "sve dny",(tos chtel urcite vedet) plus ta haksna (jinak bych sla na prodlouzenou). Tak i z toho ta litost...Ale uz je lip.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Dee napsal:
Lítost..nostalgie...ono s chlastem bylo i fajn...bezstarostnost.....Střízlivost není nádhernà jak je lze tady se mnohdy dočíst...jo je lepší než ta poslední fáze závislosti...střízlivost je i obyčejná a nudná....jinak by přeci nikdo nepil.
Každý myslím prizná, že s alkoholom bolo aj fajn. V začiatkoch. A samozrejme, zažil som si aj tie časy ľútosti a nostalgie. A kto nie, klame sám seba. Ale to už mám za sebou. Zmieril som sa s tým, ako to je. Vybral som si abstinovanie pred pitím. Je mi takto fajn, zvykol som si. Nepíšem, že střízlivost je len nádherná. Je to aj "obyčajný a nudný život". Každý má ale triezvosť takú, akú si zariadi. Pre mňa znamená triezvosť život bez hanby, výčitiek, depiek a pod. Som so sebou spokojný tak, ako to je.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Dee napsal:
Lítost..nostalgie...ono s chlastem bylo i fajn...bezstarostnost.....Střízlivost není nádhernà jak je lze tady se mnohdy dočíst...jo je lepší než ta poslední fáze závislosti...
"střízlivost je i obyčejná a nudná....jinak by přeci nikdo nepil."

Dee,

on aj ten všedný deň/život má svoje čaro; pokiaľ:

ho nenarúšajú drogou "nabudené" a vyšinuté indivíduá alebo vlastné drogou "deformované" myšlienky, emócie, vzťahy a inštinkty!
Prípadne: rôzne kombinácie uvedených zložiek bytosti.

Krtko to výstižne vyjadril empiricko-pragmaticky.

(...vyhodnotil vlastnú skúsenosť.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Tak jde o to, že ve střízlivosti mám otevřená vrata a můžu se vrhnout na co chci. Můžu někam jet, můžu něco dělat, můžu uvažovat a duchapřítomně jednat. A jen málo lidí je na mě nakrklých za to, že jsem střízlivej. Vím co mě čeká druhý den a druhý den vím, co jsem dělal den předešlý.

Vožralej mám ty dveře zavřený. Jde je rozflákat a můžu někam jet, můžu něco dělat, můžu i přemejšlet, ale většinou to stojí za hovno a smrdí to průserem. Dost lidí je na mě nakrklých. Nevím co bude dál natož zítra, co jsem dělal včera neřeším, protože si nepamatuju, že nějaký včera bylo a mám problém správně vyhodnotit i přítomnost...

Za mě abstinence jednoznačně vyhrává.

Hezkou neděli všem přeje Včelař
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

JA, mě nemusíš přesvědčovat o ničem, já vím svoje. Tvůj přístup je takový jaký sis zvolil sám, předpokládám. Nic nepropaguju, jen přemýšlím...nic otrocky nepřebírám. Jistěže má i všedný děń svoje čaro, ale asi to nestačí. Proč by jinak byly drogy spojeny se zrodem lidstva, resp. proč by je mozek chtěl. Mozek si i sám drogy vyrábí...endorfiny, adrenalin atd. Ty nejsi triezvy....ty jsi opitý svou triezvostí...tvůj mozek si našel cestu...Neválíš se sice v rigolu....ale tvůj život je stálý boj s vlastní přirozeností, nás všech je to boj
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Pěkně to máte každý svým způsobem srovnané, ale ta cesta než se k tomu dopracovat. Vemte si poslední dva roky zpětně co se u vás všecko stalo, jaký to mělo vývoj, turbulenci. O některé lidi tady mám velký strach, bez změn a pomocné ruky se těžko budou srovnávat. A ty zástupy nepíšících nahlížečů se v tom kolotoči neustále točí a neví jak vyskočit. Sedí u kompu a – to snad není možné, co mám dělat, jak na to? Jak získat zpátky ten normální obyčejný život. Změnit okruh lidí se kterýma se stýkám, v práci se tomu nevyhnete a změna zaměstnání moc nepomůže, může to být ještě horší. Mít suchý dům a nikam chvíli nechodit. Naučit se odmítat alkohol s klidem a nadhledem. Stále dokola a pořád se něco porušuje a pořád se kolo točí. Do pádu a rozbití huby. A znova. Stačí někdy maličkost, třeba si o tom jen s někým s kým si rozumíte popovídat, pocit, že na to nejste sami nebo začít makat- jakákoliv dřina, fyzická práce, běhání, každým úderem sekery se uvolňovat v mysli a po té mít ze sebe dobrý pocit, radost.

Tak nějak jsem prošel vším, ale hlavně jsem chodil často mastit karty, to je moje, mezi staré známé a vytvořil se kolem mně nový fajn okruh lidí.

A stačí tady jen něco napsat, ale kolikrát strach z negativních reakcí udržuje všechny ve větší vzdálenosti, v režimu jen prohlížení.

Pěknou neděli. Máme tento týden poprvé 10 stupňů, jdu slavit po svém
pert
Platinum Boarder
graphgraph

ano je to boj,ale radsej byt triezva a pamatat si co som a ked som bola a co som robila. kazdy s niecom bojujeme
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

pert napsal:

tak pod tohle se podepíši, díky

ladis
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Dee napsal:
Jistěže má i všedný děń svoje čaro, ale asi to nestačí. Proč by jinak byly drogy spojeny se zrodem lidstva, resp. proč by je mozek chtěl. Mozek si i sám drogy vyrábí...endorfiny, adrenalín atd.

Ja myslím, že je prirodzenou túžbou každého cítiť sa šťastný. Od pradávna. Ako píšeš, aj mozog si produkuje svoj hormón šťastia-serotonín, dopamín. Niekomu viac, niekomu menej. A aj ta droga umožňuje zažívať príjemné pocity. Prečo ináč by ju ľudia brali. Ale zároveň je to aj cesta do pekla. Mozog prestane produkovať vlastný hormón a pýta si svoju dávku. Stále vyššiu a vyššiu, pretože sa zvyšuje tolerancia. Keď ju nemá, príde absťak, no a ten kolotoč pozná väčšina z nás. My sme už tu čiaru, keď ten jeden pohárik je povzbudenie, prekročili. Keby som nebol závislý, tak určite popíjam ďalej. Nemal by so dôvod prestať. Načo aj. Veď alkohol má 17 pozitívnych účinkov na organizmus.
Len celkom nechápem tvoje slová, že je to boj s vlastnou prirodzenosťou. Mne je takto ako je teraz, dobre. Nebojujem s ničím. Ale je pravdou ako píše Pert, že ta cesta, kým som sa k tomu dopracoval, bola dlhá a ťažká.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Stránka: 1...341342343344345346347...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter