Včelař super.
Až na ty nealka, ty já bych si teda nedal. Řeší se to dokola a je to individuální, ale prošel sem si co se týče chlastu asi vším. Dal bych si dvě, po chvíli šest a po nějakém čase na ostro.
Beru to tak, ikdyž jsem si prožil svůj malý horor, že nemám nikdy vyhráno. Mám tam v hlavě takový blok, vědomí co jsem. A neriskuju, netahám hada za ocas žádným způsobem. U mně mám třeba vyzkoušeno, že sladké s rumem mi nevadí, víc cítím tu sladkou chuť. Ústní sprej s alkoholem no problem. To nealko pivo mně v hlavě startuje nějaký vnitřní neklid.
V mozku jsou změny, psychika je sice srovnaná, Dee psal je to stav mysli, ale já o tom úplně přesvědčený nejsem. Duše závisí na to co v tom mozku je a jak to funguje. Člověk s demencí - má světlé chvíle, funguje paměť, myslí rozumně, mluví rozumně a z toho se ztratí a je úplně mimo, nic neví, nic si nepamatuje, opakuje jedno slovo dokola atd. Nemusí to být Alzheimer, jsou demence, kde není narušení mozku moc vidět. Částečná atrofie, minimální, jeden s tím funguje a normálně žije, druhý je úplně vedle.
Myslím, že je to všecko fakt hodně individuální, každý to máme jinak nastaveno, je v tom i genetika, ale na tu bych taky nespoléhal. Co se týče tedy alkoholismu, ten se v mé familii nevyskytuje, jsou tam možná horší svinstva. Znám svoje hranice a nic na nich nebudu měnit. Může se stát ten CVAK, ale myslím, že po delší době nepití je pravděpodobnost takového zkratu minimální, něco jsem si vybudoval. Netrápím se, neřeším, žiju. A jde to.
Teď jsi neustále v pohybu, přijdou vánoce a budeš víc doma, náraz pohody, klidu nebo hádek s blízkýma, ale stejně to bude změna. Uvolnění a blbé myšlenky kolem Silvestra vyplavou na povrch. Mít záložní plán, umět relaxovat, zašít se u tv s pohádkama nebo maximálně se věnovat blízkým, tak abys jim nelez teda moc na nervy...
Drž se, modeluj