Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...68697071727374...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 11 měsíce  
Super, zahradnice Kdysi jsem se o zahradu docela zajímal, nejhorší bylo, když sem byl delší dobu pryč a prošvih období řezu, třeba dva roky po sobě, pak sem měl co napravovat. Bylo to ve čtyřista metrech, takže na meruňky sem mohl zapomenout, ale broskvi se dařilo dobře. Mišpule mně taky nechutnaly a nesadil je, měl sem hlohy a dříny, z toho byly dobré marmelády, holka se toho vždycky při sběru přecpala a bylo jí pak zle Kaštany rostou docela pomalu a moruším v té poloze se moc nedařilo, bylo víc pokusů a já vůbec netuším, jak to tam teď vypadá. Bylo to docela mimo dům a konve sem vozil na vozíku z takového napajedla pro zvěř. No a vidíš ořechy, měl jsem vlašské, jeden z ořechu, ten po deseti letech ještě nic a dva roubované špičáky, ty začly plodit celkem brzy a zhruba každé tři roky mrazík a bylo po nich. Jinak klasika- jabka, hrušně a třešně, pak došlo místo. Jak máš kde sadit tak to je paráda. Úplně se mi oživily vzpomínky... Měl jsem víc bydlišť, stěhoval jsem se jak norek a nějakých stromů po mně zbylo, pocházím z Čech a zakotvil definitivně na Moravě, zhruba v podobné poloze.
No a oskeruše přesadil dvakrát pes, to mně dostalo Díky
pert
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce  
Sochaři, opet jsi mne pobavil, smala jsem se nahlas Strom bude kazdopadne a klidne vsech tady Misto jsem vybirala s kamaradkou, ktera v tech lesich a palouckach sazeka s lesnikama spoustu porostu a uplne ji to nadchlo, ze mi muze ukazat svou pychu a ze se chci pripojit. Urcite mi taky dobre poradi a bude se se mnou o nej "odborne" starat. Driv jsme spolu jen chlastaly...
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Perte,
to máme ještě jednu břízu, ta má takovou historii: Když se začalo stavět, tak najednou asi větrem doneseno z okolí začala rašit malilinkatá rostlinka kousek od míchačky. Já jak nahazovala písek, tak jsem si ji vždycky všimla, te malé rostlinky, ale tam nemohla být, páč tam měl být plot, zděný základ, bednění a tak...
Tak jsem ji přesadila před východ na terasu. Pak za rok se dělala terasa a rozměrově zase tam k té malé rostlince , břízce. Někdo by to vytrhl, možná a já zase přesazovala kousek do zahrady, přesvědčená, že tam to bude napořád. Na jaro, ale manžel trval na tom, že tam má být zahradní domek na nářadí. Pak už jsem přesázela naposledy a to úplně dozadu zahrady. Uvběhlo pár let a je nádherná, vysoká, bílá. Je několik druhů bříz, nevím s určitostí jakou máme, ale nikde okolo s tak výrazně bilou kůrou nemá.
Ještě se přiznám, že stromy občas pohladím, zvláště meruňku, když jde letní bouřka, ta je na to prý citlivá))a naučila jsem manžela na jaře poslouchat bzukot včel pod stromama. Z těch neovocných stromů mám ještě Katalpu voňavou, ale tu krotím do výšky.Zeleninu nepěstuji, to bych musela obehnat plotem, nebo něčím, kvůli psům. Máme teda okrasnou zahradu.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Perte,
ještě k těm moruším. Když jsem viděla ve zdravé výživě co stojí pár deka sušených moruší, tak jsem šla do mdlob. A taky jsem vůbec netušila jak je to zdravé a co teprve pak když jsou čerstvé.
Tu oskeruš bych ještě zkusila, vždycky chci jít i na svátek oskeruší, ale nejak mi to pokaždé unikně.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Pane jo. Premek Podlaha by nad nasom forem dneska zaplesal Ja jsem v tomhle amater, ale moje mamja je taky velkej fanda, u nasi zahrady se kolemjdouci zastavovali a ona se dmula pychou. Pak si mezi sebou darovali, menili a doporucovali vsechno mozne. Meli hsme v tom i hodne penez. Mama keře atd kupovala na tajnaka a tata pak nadaval, ze je pradzna lednicka a rozpocet v trapu
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Šantalko,
my nějak moooc hezkou zahradu zase nemáme, jenom prostě mám ráda stromy. Na zahradě má být i místo na válení se,opalování a bazén)))to si nenechám nikdy v létě ujít. Takže to není tak, že bych měla kytky na zahradě a věnovala se zahradničení .
Nechtěla jsem být otrok zahrady, takže akorát jednou týdně posekám trávník. Jo nějaké keře a kytky máme. Růže mám, ale nějak extra se jim nevěnuji a přesto se jim daří . Pivoňky,narcisy, tulipány,kosatce,to roste v podstatě samo.
Z křoví se mi nedaří jasmínu, vypadá bídně a z pnoucích rostlin mi z dvou vistárek jedna uhynula a ta druha nechce kvést.
Já se spíše raději na te zahradě popravdě válím)))Jinak zeleninu v létě nenakupuji, toho máme od rodiny až přebytek. Loni se mohlo u nás na vsi doslova ohazovat račaty, jak byla velká úroda.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

No to my jsme otroci byli. Ostatni deti si hraly a myse segrou v klece s motyckyma, hrabickama, kbelickama v zahonech. Furt bylo neco, plus tata foliak, zahonya ovocny kere, takre marmelady, dzemy, kompoty, no a jablka. Tresne a svestky, sama prace Uz jsme ty"plody zahrady" nesnasely. Dnes to vidim jinak. Ale jen trosku....
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Já ovoce nezavařuji, sní se čerstvé. A taky daruji něco kámoškám z města.
Tady v tom kraji kde bydlím se spíše než zavařuje dává do sudu na kvas...
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Společnou abstinencí k zalesnění české kotliny?
Včelař
Platinum Boarder
graphgraph

Za mě to bude asi jen jeden. Nejsem
moc šikovnej pěstitel
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...68697071727374...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter