Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...17181920212223...60
Dolů
Téma: Jsem alkoholik a nevím co dál
**
#990
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok  
Cauky Irenko,jsi v pohodě a to je dobře,na odkázané stránky se určitě podívám,at mám přehled.Takovej divočáček v hrnci taky není k zahození.
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#991
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok  
Ahoj Iruš,
to je bezva, že se ukážeš, u vás to je jako v ráji, ale tý práce, co? Máš to pěkně zdokumentovaný.Brzy se budou vaše koníci prohánět po té krásné louce. Faladu jsi dala pořádně do pucu, je to čupr holka.
Endogenní znamená uvnitř v organismu, takže ta tvoje deprese nepochází z vnějšího působení - problémů. Nemáš to holka lehký, ale je perfektní, že jsi dala alkoholu vale, stejně to nebylo řešení a taky, že máš kam chodit dobíjet baterky.Já jsem před 24 lety onemocněla rakovinou, život jsem tomuto stavu přizpůsobila a jsem na světě taky ráda.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1023
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok  
Dobrý den, mám veliký problém. Ten problém tkví v nadměrném užívání alkoholu a jeho důsledků. Pokud piju, nejsem schopen to pití přerušit ani po několika dnech, po odmlčení v pití nastávají strašné stavy jako je dušnost, velmi zrychlený tep, pocit na omdlení. Již jsem vystřídal několik zaměstnání, avšak vždy jsem musel skončit vzhledem ke stavům, které po napití nastaly. Nyní reálně hrozí rozvrat mého partnerského vztahu, jelikož nejsem schopen i v dnešní napjaté době udržet zaměstnání. Mám suicidální představy, velmi lituji že piju, přesto nejsem schpen to zastavit.
Děkuji za radu.
Josef K.
Pepa K.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1024
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok  
Dobrý večer Pepo.
Jestliže máte několikadenní tahy, s nějakými horšími důsledky (jako třeba absence v práci, absence doma) s nemožností sám přestat, pak jste alkoholik přímo kvartální. Jsem také ten typ. Prostě, jestliže jsem se napila a to tak, že hodně, nemohla jsem přestat, za žádnou cenu. I kdybych měla jít pěšky o půlnoci přes celou Prahu na benzínku. A tak to šlo několik dnů, tak dva-tři (víc jsem nezvládla, protože jsem pila vodku a úplně jsem přestala jíst), až jsem byla na pokraji svých sil.
Z počátku mé alkoholické kariéry, když jsem o alkoholismu věděla prdlajky, to jsem vůbec netušila, co se se mnou děje, protože při vysazení alkoholu jsem začala mít bušení srdce, stavy nevysvětlitelného strachu, zúžené hrdlo jakoby mě někdo škrtil, potila jsem se, šly na mě mdloby - prostě symptomy podobné infarktu. Vzpomínám si dokonce, že jsem si v noci volala záchranku, že mám infarkt, úplně jsem šílela strachem, že mě klepne..Dnes vím, co mi bylo. Měla jsem svůj první absťák jako hrom. Už je to 20 let a jakoby to bylo včera. Můj úplně první absťák. A že jich pak bylo, a mnohem hoších..
Docela Vás lituji, protože vím, co se pak děje. Něco si dobu budujete, na něčem pracujete a pak jediným takovým tahem je všechno pryč. Důvěra, kariéra, sebevědomí, sebeúcta..
Vy prostě nesmíte pít, protože Vaše pití je destruktivní. Ničí Vás, Váš život, vztahy..všechno jde do prkýnka..v práci se musíte vymlouvat, že proto a proto nemůžete přijít...
jediné řešení je opravdu okamžitě přestat..Já te´d nevím, co honem poradit, ono v našem státě je to tak, že honem Vás ani na léčení nevezmou, musíte si počkat, tak měsíc, než se uvolní místo.
(Osobně se domnívám, že naši předci velmi pochybili, že opomněli při stavbách pivovarů a lihovarů postavit i léčebny, jako bylo zvykem budovat vedle špitálů krchovy ,ale to je asi blbost, to s tím nesouvisí..) Netuším, odkud jste, ale pomoc určitě potřebujete. Je nutné, abyste si od alkoholu odpočinul a během toho odpočinku popřemýšlel, co dál, protože s tímto přístupem k etanolu se propracujete pravděpodobně na ten krchov.
Sem na tyto stránky chodí jedna paní, myslím, že se jmenuje Liba. Založila anonymní alkoholiky, asi je hodně kvalitní človíček, ta by Vám pomohla. Já jsem sice nikdy AA nenavštívila, protože nejsem moc sdružující se typ, ale vím, že tito lidé hodně drží při sobě a fakt si pomáhají a jsem si jistá, že by Vám pomohli v době, než byste nastoupil na léčení.
A na léčení se úplně nejvíc zaměřte na učení zvládat tu touhu se napít, protože ta prvotní touha a emoce s tím spojená je to, co Vás dotáhne k tomu prvotnímu loku a následnému několikadennímu tobogánu. Ta touha a chuť, je skoro úplně nejvíc nebezpečná, ta Vás vždycky přepere. V tom Vám zase mohu poradit maličko já.
Prostě celou svojí sílu zaměřujte na posilování sebeovládání a motivace (důvod proč chcete abstinovat a důvod proč nechcete pít - co Vám víc vyhovuje) Kvartální alkoholici mají pěkně hnusné a dlouhé umírání ve formě živoření na pokraji bytí a nebytí. Protože když nepřestanete, začnou se doby mezi tahy zkracovat, euforie z napití už nebude - už nebude fungovat a pít už budete jenom ze zvyku a abyste zapomněl na ty hrůzy, co jste dělal při předchozím napití. Bludný kruh to bude a nebudete vědět, jak z toho ven.
Závislost je nemoc chování a myšlení způsobená alkoholem. Prostě nejste ten správný člověk na pití, je to jako alergická reakce vašeho mozku a alkohol Vám úplně rozhodí software a pak i hardware..
Napište paní Libušce. Jestli nevíte jak, podívejte se do jejích příspěvků, je jedno na jaký, když kliknete na odpověď a napíšete, ona to dostane do mailu a bude o Vás vědět a myslím si, že i místní "kaplan" pan doktor Mlčoch na ní má kontakt.
Prostě to musíte řešit hned. Pokud tedy chcete něco řešit, páč nemá smysl chtít řešit jen ty nepříjemnosti okolo. Ty už stejně nevrátíte, jen můžete naprostou abstinencí minimalizovat případné ještě větší maléry..
Ale teď honem spát, ráno jdeme pracovat a Vy určitě se na tu paní obraťte, vím zcela jistě, že se Vám bude snažit pomoci v rámci svých možností..Alkoholičky jsou totiž ty nejlepší lidi na světě, pokud tedy nepijí, to vím naprosto přesně Hodně štěstí..R.
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1025
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok  
Mily Pepo,ještě k radám nad zlato od Radky,k nimž se připojuju tel.číslo:284016666.Je to krizové centrum pro alkoholiky,zkuste tam zavolat určitě pomůžou.Není to legrace přestat,ale nedá se nic dělat pokud nechcete umřít.Při léčení jsou podávány léky,které zmírnují abstáky.Musíte s tím ale začít něco dělat co nejdřív.AA jsou dobrý na psychiku,najít se v životě a jak dál pokračovat po léčbě,začít byste ale měl u odborníka.
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1027
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 14 rok  
Přesně tak, Ivliku, máte naprostou pravdu. Chce to lékaře a čím dříve, tím jen dobře. Ještě, že jste nezapomněla na to intervenční centrum jako já a přitom o něm vím. Nějak mi to v tomto počasí nemyslí. Naprosto s Vámi souhlasím, že bez lékaře to prostě nejde. Aby to člověk zvládl sám, musel by být izolovaný na pustém ostrově a nebo mít sakra důvod. Nene, nevěřím, že to jde bez medicíny, tedy zpočátku ne. Pak už to bez ní jít samozřejmě musí..R.
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8317
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 12 rok, 2 měsíce  
Ahoj Marku,jsi uzasny,ze si se do toho dal a verim ti ,ze to zvladnes,ten zivot bude o mnoho jednodusi a krsnejsi nez byl doposud.Tvuj zamestnavatel,jestli je clovek v pravem slova smyslu to jedine muze ocenit.Neboj se toho a rekni mu pravdu.Je mi 30 let ziji s alkoholikem 12 let a vim co to je,mame 5 leteho syna a je to mazec,ale pije jen kdyz ma po praci,ale stejne je to dost.Dochazel na leceni pul roku a k prdu,jedl antabus a do finale ho prepil.Protoze si nemuze dovolit se nechat zavrit kdo by nas zaivil a tim ti chci rict,ze ty tu moznost mas tak ji nepromarni a jdi do toho a na vsechno okolo se vyprdni.pracovnich prilezitosti potom budes mit ,hlavne se toho neboj.Je to zvlastni sednu si k tomu,ze uz asi potrebuji psichyatra,ze uz to nezvladam a nakonec si pisu s tebou to je mazec,doufam,ze jsme si pomohli oba dva .Budu na tebe myslet a drzim palecky pa pa to das nejsi zadne orezavatko ne?
Andrea Jarolimova

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8320
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 12 rok, 2 měsíce  
Andrejko, jestliže je Tvůj přítel alkoholik, bude pít víc a víc, můžou ho z práce vyhodit, přestane tam chodit, a kdo Vás pak bude živit?On už bude ve stavu, že nebude mít sílu přestat!!!!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8322
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 12 rok, 2 měsíce  
Nechytil se poprvé?Chce to nevzdávat a zkoušet všechno možné.I já přepila Antabus.I já se nechytala.I ta špatná zkušenost může být a je dobrá.Chce to začít znova,chce to víc poctivosti,možná to chce víc ošetřit.Psychoterapie,Antabus,spol.Anonymních alkoholiků.Když se opravdu chce-těch možností jak udržet střízlivost se nabízí mnohem víc.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8325
Re: Jsem alkoholik a nevím co dál Před 12 rok, 2 měsíce  
Chce to začít hned a nic neodkládat.Já jsem kvartální alkoholik a nebylo pro mě problém chlastat 3 dny v kuse,do dneška ani pořádně nevím kde jsem všude byla a když už jsem nešla ani do práce,tak jsem si řekla dost.Nechci promarnit svůj život chlastem a půlku života si nepamatovat,zvládám to zatím v pohodě,ale krize asi teprve nastane.Zjistila jsem že musím mít pořád skleničku něčeho v ruce,tak piji vodu a to doslova 4 až 5 litrů denně a snažím se zaměstnat mozek.Prohlížela jsem si fotky a zjistila jsem že po alkoholu se dost rychle stárne,objednala jsem se ke kadeřnici a snažím se svůj zevnějšek dát opět do krásy.Nemyslím na to co bylo včera,ani na to co bude zítra,dnes je proste dnes.Bude to 4 týdny bez alkoholu,tak mě držte palce.Možná jedna rada na závěr,musíš o tom pořád s někým mluvit,pocity i obavy musí ven,nesmíš být na to sám,protože sám to člověk nezvládne.Dusí to v sobě,až stejně skončí u skleničky.Znám ten pocit samoty že celý svět je proti mě,ale stačí otevřít oči,protože dobrých lidí je okolo tebe hodně,hlavně musíš chtít je vidět.Stačí se podívat tady na netu,je tu hodně lidí,který se snaží pomoci a jde jim to skvěle.
Jana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...17181920212223...60
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter