Re: Jak to je? Před 6 rok, 7 měsíce
|
|
Lenka. Kto je podľa teba alkoholik? Čo vlastne pre teba slovo alkoholik znamená?
Aký by bol pre teba rozdiel, byť alebo nebyť alkoholička?
|
|
|
|
|
|
|
Drahoslavo,
děkuji za objasnění... jeeeejda kdybych se měl urážet nebo vyklízet pole kdykoliv, kdo na mě nějak špatně zareaguje na soc. síti nebo i v reálném životě, tak nevylezu z bytu a nezapnu PC Nejlepší je ignorovat dotyčného ať už je to Včelař, léčitel a kdokoliv.. a navíc nebudu do sebe nechat rýpat nebo se nechat moralizovat někým, kdo sám před nedávnem měl recidivu ne? Vždyť to je blbost ( nic osobního) .. a Šantalka tu je vím to tak šup z5 hezký večer všem já už nebojuji s alkoholem, ale cigaretami-rozhodl jsem se nekouřit vůbec, psal to v jiném vláknu Sochař-Sochaři klobouk dolů před Tebou , a vím, že jsem psal o té knize-je výborná i o spreji nicorette-taky výborný, ale nějak se mi nechtělo vzdát i té občasné cigarety-pocit relaxu káva plus cigáro ale blbý je, že neumím třeba 2 denně-ono u mě jakkákoliv závislost většinou bývá BUĎ ANEBO-nemám míru v ničem, ale nastal ideální čas po abstinenci alkoholu ukončit i toto nebojím se toho VŠEM fajn večer a hodně sil v boji s jakkýmikoliv neřestmi ahooooj
|
|
Michal
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Krtku, alkoholik je pro me člověk, který své pití nezvládá či ho nemá pod kontrolou. A ja ho poslední dobou vážně nezvladala. Když si někdo řekne, dam si sklenku, max.dvě a opravdu to dodrží, problém jistě nemá. Nevidím problém ani v tom, když jde chlap pravidelně na 3-4 piva a jednou za čas to prezene.
U lidi, kteří chodí pit denně trochuva těší se na každý víkend, ze to prezenou, už třeba problém take vidím.
|
|
|
|
|
|
|
Míšo, to zvladnes. Také asi neumím jen málo. Kdyz už, tak naplno. Končila jsem na 20-30ti denně. Párkrát pokus-omyl, až to drží dnes právě 5 měsíců. Kávu nepiju turka-prestal mi chutnat, ale rozpustné se skořicí.
Hodně sil, drzim ti palce
|
|
|
|
|
|
|
Michale, tu představu, že si dám cigaretu, dvě u kafe a pak už ne, to jsem dávno pustil. Zatím knížka i Nicorete spray fungují báječně. Přes měsíc a půl, dobře-jen žádnou euforii-kdybych si zapálil, jakože ne, tak to sem samosebou napíšu.
Novinka-poprvé je to bez bažení, bez toho doslova slintání po cigáru.
Autor té knihy, Carr mě prostě přesvědčil, ani nevím jak-že nekouřit není žádný utrpení, naopak. Je ale fakt, že jsem hulil jako fabrika a už pár let si za to nadával, první ale bylo-nechlastat.
Teď jde obojí, modlím se, ať to vydrží.
Teda, jakýpak modlení-"tvrdě na sobě makám". Ať je to, co je to, je to v hlavě.
|
|
Sochař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Dobry vecer Lenko, nelze poradit, snad jen doporucit moznosti.
- ambulantne - antabus, selincro
- viz vyse a dochazet na AA
- nejak si to vnitrne nastavit, ze pit nemuzu, nechci, nepotrebuji (to se vyviji casem - nemuzu pak nechci a nakonec nepotrebuji to)
Sam nevim, jak jsem si to v hlave prepnul - proste nepiju kvuli SOBE. Nedavno jsem prestal kourit - udelal jsem tu samou chybu jako xkrat s pitim, ze jsem si rikal: prestanu kourit, protoze .. Ne kvuli SOBE, ale protooze .. a zase kourim. Tak to za cas zkusim opet - stejne jako s nepitim.
- mit nekoho blizkeho, na koho se muzes obratit, kdyz bude nejhur
- lecebna (u tebe nemozna)
M.
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Delsi dobu jsem to zde nesledoval a tudiz ani nepsa a ted me tak napadlo, ze 11.4. to bude 1.5 roku bez alkoholu
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
MichalB napsal:
Delsi dobu jsem to zde nesledoval a tudiz ani nepsa a ted me tak napadlo, ze 11.4. to bude 1.5 roku bez alkoholu
Sranda, to sme prestali takmer naraz, ja mam 1,5 roku 24.4.
|
|
|
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche
|
|
|
|
Ja mel nabeh na prvni pokus o tyden driv - 4. Ale nevyslo to .. az od 11. to zatim jde bez "nehody".
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Dobre borci zavidim 1.5roku je dlouho gratuluji ja mam za chvili 100 dni ale beru to jako uspech hodne stesti v dalsich dnech
|
|
Michal
Platinum Boarder
|
|
|
|