Milane,
jak moc jsi závislý, či jak dlouho a moc chlastáš jsem se ptala proto, že třeba už nic, než léčebna ti nepomůže! Nicméně, bavím li se o léčbě, tak i psychlog či jiná forma ambulantní léčby, AA aj... Pokud, jak píšeš jsi zkoušel přestat pít vícekrát a bez úspěchu, tak ti jen psaní tabulky nepomůže. Ale je fajn, že pana doktora studuješ
Bavíme- li o tom, že to chceš znovu zkoušet sám, tak bych čekala hlavně obrovské naštvání se na sebe, impulz, hnutí a převrácení všeho v mozku,pracovat na sobě, přemýšlet o tom, proč chlastám, jaké jsou spouštěče, mít totálně suchý dům, vyhýbat se místům(která musíš mít také vymyšlená dopředu),kde piješ, samozřejmě symboly, o kterých píšeš...mince alkoholika, psát si deník, tabulky, kamínek abstinence, doléčování, třeba i ve formě psaní sem, chození na AA, zpočátku denodenní připomínání si toho že jsem alkoholik, co mi alkohol dělal a uvědomnění si s jistotou, že nechci chlastat do konce života! To je jen tak ve zkratce pár věcí, co mi běží hlavou, a které mmj. pan dr.Nešpor také doporučuje... aj aj