Re: Společně začít... Před 2 rok, 2 měsíce
|
|
Ahoj Míšo,
piješ denně? A kolik toho tak vypiješ?
|
|
David
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahojte, vítám nově příchozí v klubu  )))) já měla včera krizi, moc stresu zas najednou. Normálně už bych to tam klopila, abych se uklidnila. Sice jsem nemohla spát, jak se toho ve mě všechno nahromadilo moc. Ale budu spát snad dnes. Je to opravdu jiné, vyrovnávat se se stresem bez pití. DDDD Učím se tak nějak přijímat i náročné věci, nesnažím se je potlačovat. Jde to ztuha, ale jde to. Hodně zdaru všem.))))))
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 27/02/2023 05:50 Provedl: Suzanne.
|
|
|
|
Tereza napsal:
Ahoj Libuško,
to moc ráda čtu, že tak dobře prospíváš. A že craving byl nulový, to je nádhera!
Já jsem byla tento víkend dokonale zabavena, takže také bez větších obtíží.
Jsem na nás hrdá a jedeme dál!
Míšo, přišla jsem na jednu věc, které jsem léta nevěřila - opravdu to máme ve své moci. Jen je potřeba být na to připraven a zůstat ve střehu. Polevit je otiž hrozně jednoduché.
Dobré ráno Terezko,
dokonale se zabavit je na začátku opravdu velmi důležité a nejen na začátku. Je to o zcela novém životě. Jsem ráda za naší svépomocnou skupinu. Je mi jasné, že staří pardálové to tady pročítají s ironickým úsměvem - takových odhodlaných už tady bylo (občas i s narážkami - viz Pert a kraví vlákno ve veřejné diskuzi) Jo, bylo - z toho je vidět, jaký nepřítel proti nám stojí a jak je těžké se s tím vyrovnat. Společně jdeme dál, polevit je jednoduché, ale to dnes není na pořadu dne
Je to už pár týdnů, co nepiju - bez pomoci léčebny, bez léků.
Máš naprostou pravdu, máme to zcela ve své moci, jestli tu láhev otevřeme, anebo půjdeme cestou úzdravy, ať je ta cesta jakákoliv, důležité je udělat první krok. Nevím, jestli někdy neupadnu, ale jsem si zcela jistá, že bych zase vstala a šla dál.Střízlivost mě baví...
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Rachel napsal:
Ahojte, vítám nově příchozí v klubu )))) já měla včera krizi, moc stresu zas najednou. Normálně už bych to tam klopila, abych se uklidnila. Sice jsem nemohla spát, jak se toho ve mě všechno nahromadilo moc. Ale budu spát snad dnes. Je to opravdu jiné, vyrovnávat se se stresem bez pití. DDDD Učím se tak nějak přijímat i náročné věci, nesnažím se je potlačovat. Jde to ztuha, ale jde to. Hodně zdaru všem.))))))
Ahoj Rachel,
na tom teď hodně pracuji. Říká se tomu autenticita, chtěla jsem si koupit knížku od Stephena Josepha, ale je vyprodaná. Radí mi to i moje psycholožka. Být sám sebou, nepotlačovat nepříjemné pocity, umět se s nimi správně vyrovnat, dovolit si i ukázat slabost atd. Je to zajímavé, já jsem vždycky myslela, že jsem upřímný člověk, ale nakonec zjišťuju, že maska hrdiny, který všechno zvládne je docela pevně nasazená.
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Libuš, ta narážka na "kraví vlákno" byla spíš na to, že se to tam tak nějak blbě zvrtlo a nevím jestli jsi to tehdy pročítala, ale nebylo to k vůli tomu, že by tam též převaha žen nevydržela nepít, ale byly to spíš jiné neshody ke kterým začlo docházet a projevila se tam naplno alkoholická vztahovačnost a jiné ty negativní projevy závislosti, myslím, že některé z děvčat se přesunula k jinému způsobu komunikace, tady jim to jaksi začlo vadit a kor když někdo přišel s nějakou větší kritikou tak to neunesly a z nějakého důvodu si zakladatelka té diskuze vymohla vymazání celého toho diskuzního vlákna což se na fórech tohoto typu moc nedělá, protože to všechno pak nedává moc smysl. Když si klikneš na něčí profil a čteš jeho příspěvky tak např. u jedné z dam byla polovina příspěvků v "Jsem kráva" a zbytek tak různě po jiných vláknech a vznikl v tom totální chaos. To odmazané vlákno nebylo jediné a do toho to tady začal navštěvovat "pan nickový", který z toho dělal jen další guláš a já bych to tady dál nerozebíral, ty narážky si pro příště odpustím a já určitě nemám na tváři ironický úsměv, to si jen špatně představuješ
Tak jak si spolu píšete je moc fajn a inspirující pro vás a pro všechny co to čtou, po čase jste to tady dost oživily a já vám přeju ať vytrváte a nevzdáte se jen tak lehce! 
|
|
pert
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
.. prijde mi lepsi to nezvdavat vubec nez jen nevzdavat lehce  .
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
MichalB napsal:
.. prijde mi lepsi to nezvdavat vubec nez jen nevzdavat lehce .
Vzdávání není na pořadu dne a kdyby bylo, vůbec by nebylo lehké. Nesmírně by mě to tentokrát mrzelo.
Včera den hrůzy. Pracovní vypětí a prokrastinace. Nejsem schopná pořádně nic udělat a to jsem si myslela, jak to bude bez alkoholu odcejpat. Démon chtěl využít příležitosti, když jsem se večer dovlekla utrmácená něco si koupit hned myšlenka: to pivko by k tomu bylo fajn. Stála jsem u té lednice, byla tam chvilka prodlení, ale nasr... jako. Včera jsem nepila a dnes také nebudu.
Abstinenci zdar! 
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
pert napsal:
Libuš, ta narážka na "kraví vlákno" byla spíš na to, že se to tam tak nějak blbě zvrtlo a nevím jestli jsi to tehdy pročítala, ale nebylo to k vůli tomu, že by tam též převaha žen nevydržela nepít, ale byly to spíš jiné neshody ke kterým začlo docházet a projevila se tam naplno alkoholická vztahovačnost a jiné ty negativní projevy závislosti, myslím, že některé z děvčat se přesunula k jinému způsobu komunikace, tady jim to jaksi začlo vadit a kor když někdo přišel s nějakou větší kritikou tak to neunesly a z nějakého důvodu si zakladatelka té diskuze vymohla vymazání celého toho diskuzního vlákna což se na fórech tohoto typu moc nedělá, protože to všechno pak nedává moc smysl. Když si klikneš na něčí profil a čteš jeho příspěvky tak např. u jedné z dam byla polovina příspěvků v "Jsem kráva" a zbytek tak různě po jiných vláknech a vznikl v tom totální chaos. To odmazané vlákno nebylo jediné a do toho to tady začal navštěvovat "pan nickový", který z toho dělal jen další guláš a já bych to tady dál nerozebíral, ty narážky si pro příště odpustím a já určitě nemám na tváři ironický úsměv, to si jen špatně představuješ
Tak jak si spolu píšete je moc fajn a inspirující pro vás a pro všechny co to čtou, po čase jste to tady dost oživily a já vám přeju ať vytrváte a nevzdáte se jen tak lehce!
Ahoj Perte,
několik let jsem občas nakoukla. Jen se ohřála a zase šla jako zřejmě většina. Zaznamenala jsem kraví vlákno a nejspíš proto jsem se nepřidala. Nemám ráda nekonstruktivní hádavost a osočování. Zpětná vazba je fajn, ale záleží nejen na obsahu, ale na formě sdělení.
Líbí se mi současný stav, kdy jsme si vytvořily takovou svépomocnou skupinu, kde si každý odloží svoje poznatky, které mohou být opravdu užitečné pro ostatní. Co mě trochu mrzí - vím, že to tady čtou i lidé, kteří jsou v abstinenci daleko dál než my, ale nepřispějí třeba radou "tohle mi prospělo, na pozor atd." proto jsem to napsala
Tak a teď se jdu věnovat práci. Teď by mě nevyhodili za chlast, ale pro prokrastinaci. 
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Libus, kravi vlakno, bylo jedno z nejlepsich vlaken co se zalozilo. Ze zacatku melo velkou silu .
Zapojilo se spousta holek a byla opravdu i sranda.
A nejakou dobu to fungovalo.
Skoda toho konce.
A velka skoda, ze neni znamo, co se s holkama deje
|
|
Erika
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Erika napsal:
Libus, kravi vlakno, bylo jedno z nejlepsich vlaken co se zalozilo. Ze zacatku melo velkou silu .
Zapojilo se spousta holek a byla opravdu i sranda.
A nejakou dobu to fungovalo.
Skoda toho konce.
A velka skoda, ze neni znamo, co se s holkama deje
Eriko, zřejmě jsem nakoukla v okamžiku, kdy to tam docela vřelo a evidentně to nevzalo dobrý konec. Už si to moc nepamatuju.
Mě mrzí, že ta spousta lidí, kteří tady proběhli, nedá o sobě vědět. I kdyby selhali, může to být prospěšné jak pro ně, tak pro ostatní. A kdyby neselhali, bylo by to velkou motivací pro nás začátečníky.
|
|
Libuš
Gold Boarder
|
|
|
|