Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...4567891011
Dolů
Téma: Haló haló, žije to tu ještě?
*
Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 2 týdnů, 5 dnů  
Rachel napsal:
Když člověk pije, žije ve lži. nemusíš být ani uznávaný alkoholik:)) aby to tak bylo. Třeba můj příbuzný, je pán ve středních letech, je velmi majetný a rentier. Snažil se těd nepít, dva měsíce cca vydržel, ale pak se stejně přiznal k nějakýmu pivu, ale prý jen jedno dvě, to se prý nepočítá (jak to myslel? )) to se počítá:) A nakonec šel a uprostřed dne se sundal tak, že si nic nepamatuje, sotva došel domu a bylo. Stejně dál sobě i světu tvrdí, že on problém nemá. Protože vydržel přece dva měsíce nepít.... Jak moc se mi to zdá povědomé

A taková je drtivá většina lidí, kteří pijí, mají už problém s pitím a nepřiznají si to.
To že jsem si přiznal, že moje pití už je přes čáru a rozhodl se abstinovat, beru jako dar, jako jedinečnou příležitost, kterou by byla obrovská chyba zahodit.
Važme si toho, že jsme jedineční. Jasně, může se stát, že se něco posere a zase se napiju. Ale věřím, že už nebudu chtít zůstat "ležet na zemi".
Michal
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Cryssa, vítám Tě. Jsem neskutečně rád, že ses k nám přidal. Bojuju ale držím se. Děkuju za optání.
Nejspíš jsi to tady na fóru četl už mnohokrát a budu se zase opakovat. Už jenom to, že jsi tady a přidal ses do diskuze, znamená, že si uvědomuješ, že máš problém a chtěl bys ho řešit.
Rad by byla spousta, ale co já můžu radit, když stále ještě stojím na velmi tenkém ledě. A navíc, každý jsme jiný a musí si najít ten svůj způsob jak přestat pít.
První krok už máš za sebou- jsi tady na fóru. Zbytek je na Tobě. Je to těžké, hodně těžké, ale jde to. Pro mě bylo strašně těžké si představit, že už nikdy neochutnám třeba pivní speciál nebo sousedovu čerstvě vypálenou slivovici, ze které má radost, jak se mu letos povedla. Teď po třech měsících, už mě nějaký nový pivní speciál z nedalekého minipivovaru, nerozhází Ne tak doslova, ale už to není tak hrozná představa.
Hodně jsem tu zmiňoval, že se držím hesla: Dnes se nenapiju a zítra se uvidí. Dost mi to pomohlo a stále pomáhá. Zkus si to třeba říkat častěji, v kratších časových intervalech. Půjdeš v pátek z práce, řekneš si: Teď se nenapiju, přijdeš domů a zase: Teď nemám čas, teď pít nebudu. Atd. atd. A samozřejmě si najít jiné aktivity, místo pití. A z krátkých úseků budou dny, týdny... Krůček po krůčku.
Snad jsem aspoň trochu pomohl.
Přeju hodně štěstí. Budu na tebe v pátek myslet.
Ozvi se. Zdar.
Michal
Senior Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 24/03/2026 22:39 Provedl: Michal337.

Mělo tam být: První krok už máš za sebou- jsi tady na fóru. A další kroky už znáš.
Psal jsem to večer,už jsem u toho usínal
Michal
Senior Boarder
graphgraph

Michale, mooooc rada te ctu.
Uz jsem se trochu bala, ze jsi nam zmizel.
To se obcas stane.
Nekdo tu zacne, drzi se, drzi. Pak se zacne “prsit”, ze uz je borec a pak zmizi.
Ty jsi se neprsil, ty jsi byl v depresi. To by jsi taky mohl utect zpet k flasce.
Ale zatim bezva. Palec nahoru.
A to ze tu pises o problemech a vylevas sve narky, od toho to tu je.
I kdyz to uz nefunguje tak, jak by melo.
Tak prosim te nic nemaz. Pak ty temata ztraci navaznost.
To se tu uz stalo, ze byla vymazana nejaka komunikace a to pak ztratilo veskery smysl. A mozna to byl zacatek toho, jak to tu slo do kopru.
Drz se!!!
A vsem pekny den
Erika
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 2 týdnů, 3 dnů  
Eriko neboj, kdybych se zase napil, tak se vám přiznám. Vy jste takoví moji psychologové. Hned jsem měl a stále mám lepší náladu, když jsem viděl vaše příspěvky a mohl jsem se tu vypsat
Tak ať se vám daří a taky se držte
Michal
Senior Boarder
graphgraph

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 2 týdnů, 3 dnů  
Tak ten příspěvěk je Chuchto výbornej!!!!!! Opravdu se bavim
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 1 týden, 6 dnů  
Chuchto: vďaka za perfektný píspevok, vlastne sa za tie roky toho moc ani nezmenilo. Ten borec, že 20 piv...

Michal: ešte malý príspevok k ten zmene nálad. Je to normálne. Tam často problém je, že sme naučení všetko riešiť chlastom. Problém, slabšia chvíľa, smútok? Napil si sa a bomba, ráj tu a teraz. Teraz normálne len prežívame bežné pocity, teda sú aj horšie a smutnejšie dni a treba to len zapracovať do bežného života a naučiť sa s tým normálne žiť. A chuť do života? Spočiatku je to eufória, ktorá sa časom otupí, ale to je normálne. Napríklad je mám teraz tiež obdobie, akoby som zlenivel a musím sa niekedy nakopávať k nejakej aktivite. Ale viem, že to prejde, čoskoro bude častejšie vychádzať slniečko, zasa bude fajn. Stále sú však denno denné maličkosti, ktoré tešia a celkovo je to všetko super. Podľa mňa to musíme tak brať. Ten rozdiel v kvalite života predtým a teraz je priepastný. Nikdy by som už nemenil.
pistik
Abstinencia znamená slobodu
Senior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Kysuce Narozeniny: 01/11

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 5 dnů, 1 hodina  
Ahoj vsem
Posilam prispevek, aby to to jediny vlakno, na ktere obcas nekdo napise, uplne nezapadlo.
Erika
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 1 den, 3 hodin  
pistik napsal:
[quote
Michal: ešte malý príspevok k ten zmene nálad. Je to normálne. Tam často problém je, že sme naučení všetko riešiť chlastom. Problém, slabšia chvíľa, smútok? Napil si sa a bomba, ráj tu a teraz.[/quote]

Pistik, to jsi vystihl úplně přesně. Všechno zlé jsme zapíjeli a problémy v podstatě zametali pod koberec. Alkohol je takový chvilkový elixír zapomnění. Holt, teď se s tím musím poprat bez elixíru

Ahoj Eriko, to je od tebe hezké, že se to tady snažíš udržet.
Michal
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...4567891011
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter