Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678
Dolů
Téma: Haló haló, žije to tu ještě?
Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 1 týden, 3 dnů  
Ahoj Rachel, vzdáleně podobná diskuze je např. na vitalion.cz. Ale vypadá to, že tam je taky mrtvo.
Michal
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 1 týden, 2 dnů  
"Od té doby co nepiju a nekouřím, připadají mi setkání s lidmi nudné." R. Müller
Mno "cigareta na dva tahy, Srdce jako kníže Rohan.., Nahý.. som nahý...)

Koupil sem si meltu, budu se bod " 2." obehávat..

Tak Michal má vyživovací povinnost, nechce ztrácet čas, ok, beru.
Chuchto
Expert Boarder
graphgraph

Nehledejme zde mouchy a diskutujeme k věci.
Pokud nemáte co říci tak sem nepište. Páčko
Chuchto
Expert Boarder
graphgraph

Chuchto napsal:
"Od té doby co nepiju a nekouřím, připadají mi setkání s lidmi nudné." R. Müller

To sedí.
Michal
Junior Boarder
graphgraph

Rozumim, tak sem tu ası fakt posední. Balim. Good Luck!
Chuchto
Expert Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 14/01/2026 21:52 Provedl: Chuchto.

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 3 dnů, 22 hodin  
Ahojte lidičkové, podporovatelé moji. Dnes je to 30. den mé střízlivosti. Začínám na sobě pozorovat, že nejsem tak náladový a výbušný. Většinou mám dobrou náladu. A ikdyž se mi někdo snaží náladu zkazit, nerozhodí mě to. Žiju si svůj střízlivý fajn život. Nerad bych se vracel k tomu životu, který jsem žil předtím s parťákem alkoholem.
Dnes se nenapiju a zítra se uvidí
Michal
Junior Boarder
graphgraph

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 3 dnů, 16 hodin  
Michale, velika gratulace.
To je uzasny pokrok!!! Vydrz! Mas krasne nakroceno
Obcas se ozvi. At uz to tady vypada, jak to vypada.
Erika
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 2 dnů, 17 hodin  
Tak to je pecka, velká gratulace!!!

Vzpomínám si na dobu, kdy jsem chvíli pila, pak nepila. Dva tři měsíce abstinovala, pak to zas zkusila. Různě, každej den jen trochu, nebo jít na večírek jednou za čas. Nic nefungovalo. Je pravda, že některý večírky byly legendární. Vypráví se o nich dodnes, leč já si je většinou stejně skoro nepamatuju. A vypráví se tak mezi lidma, který už si stejně nějak nemaj co říct hlubšího.

Někdo tady občas píše, že nepít je nuda, nebo že si nemá s lidma co říct, když nepije a nekouří. Určitě jsme každý jiný. A každý máme jinou cestu a jiné vnitřní volání.

Za mě nelituji jedinýho střízlivýho dne. Užívam si jednoduchý věci. Bavim se s mnohem mín lidma o mnohem užším okruhu témat. Tyhle lidi ale můj život obohacují. Diskuze jsou hlubší. Nemám depky. Mám většinu dne dobrou energii. Cítím emoce, tak nějak zdravě. Mám chut jít ven, hýbat se. Umím bejt v tichu svý hlavy. Nepodvádim svýho manžela. Jsem přítomná. Mám čistý svědomí. Hloupá a hlučná zábava pro mě ztratila atraktivitu. Takhle chci žít svůj život.

Nic z toho jsem dřív neměla. Díky alkoholu.

Držim ti palce Michale. A všem co tápou. Musíte se prostě vážně rozhodnout a přestat věřit tomu, že nemáte moc nad svym životem...
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 21/01/2026 12:42 Provedl: Suzanne.

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 2 dnů, 12 hodin  
Tak to je super. Len tak ďalej. A bude to už len a len lepšie, len sa treba mať na pozore. Časom zhodnotíš, že to bola jedna z najlepších vecí v živote, pre ktorú si sa rozhodol, možno aj najlepšia.
pistik
Abstinencia znamená slobodu
Junior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Kysuce Narozeniny: 01/11

Re: Haló haló, žije to tu ještě? Před 2 dnů  
Děkuju vám, že jste tu stále se mnou. Podělit se s někým, ikdyž jen občas, o pokrocích v abstinování, o tom jak se cítím, mně dodává sílu do dalších střízlivých dnů. Nakonec jsem odbornou pomoc nevyhledal a asi ani už vyhledávat nebudu. Introvertovi by se o tom asi těžko mluvilo. A navíc ani nevím co bych řekl. Dobrý den, jsem alkoholik, pil jsem a teď se snažím abstinovat..... Tak pokračujte v abstinování. Nashledanou....

Rachel, měl jsem to podobné. Tolik pokusů o kontrolované pití. Že nebudu pít sám, ale jen ve společnosti. Že si dám jenom tu jednu ranní, "zdravotní" štamprlku s kolegy v práci. Že budu pít jen o víkendu... Hovno. Vždycky jsem se po těchto pokusech rozpil ještě víc. Proto je pro mě lepší nepít vůbec. Doufám, že jsem z těchto chyb za těch X let, snad už dostatečně vyškolený.
Všechno, co jsi popsala, jak prožíváš s čistou hlavou, začínám pomaloučku na sobě taky pozorovat. Po měsíci nepití a citím se mnohem líp. Kdo by to řekl, co měsíc abstinence s člověkem udělá. Mám lepší náladu, bystřejší mysl, emoce prožívám hlouběji. Raději se pomazlím s dětma, než s flaškou. Občas i s manželkou Pozoruju, že i děti mě mají víc rády, když nepiju. Láska je odměňována láskou.
Když současný stav srovnám se svou asi nejdelší abstinencí (2 měsíce), vloni v létě. Nesrovnatelné. Tehdy jsem se jen trápil. Téměř každý střízlivý den byl pro mě boj. Přišla, byť jen malá stresová situace, okamžitě jsem měl bažení. Pil jsem místo piva, nealko pivo. Teď vím, že to byla blbost. Vyvolávalo mi to ještě větší chuť na alkohol.
Teď jsem takový víc odhodlaný nechlastat. Za to, co všechno mi chlast způsobil, jsem na něj docela i nasraný. Rozešel jsem se s ním, dal mu kopačky. "Táhni chlaste, odkud jsi přišel a už se nevracej...."

To jsem se zase rozepsal.
Za chvíli budu vstávat. Moje heslo do nového dne: DNES SE NENAPIJU!
Přeju hezký den všem
Michal
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 12345678
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter