Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Jak daleko jsem ochotný zajít,
#12177
Re: Jak daleko jsem ochotný zajít, Před 11 rok, 4 měsíce  
Když alkoholik pije, podceňuje se, nemá se rád!, má výčitky svědomí....když je střízlivý, naučí se mít rád sám sebe, najde důstojnost a vybírá si společnost, kde je mu fajn.A to jistě ne s opilcema.Někdy zajdu u nás do hospody, v duchu se směji, jak je to stejné, směšné, vím dopředu, kdo se začne hádat, i o čem, kdo řeší okolí, kdo usne na stole, -je to hrozné přežívání, žádný život.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12197
Re: Jak daleko jsem ochotný zajít, Před 11 rok, 4 měsíce  
No jo.Pánové dělají pokusy jak závislost ošidit a neví,že nejvíce šidí a lžou sami sobě.Mají strach,že by bez pití byli za blby a nepřiznávají si,že z chlastu budou doopravdy blby.No tak hodně štěstí!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12198
Re: Jak daleko jsem ochotný zajít, Před 11 rok, 4 měsíce  
Poslední, co chci, je vytvářet tady nějaký flame.. já ale prostě věřím, že to - u slabších případů - jde i jinak, než tou nejradikálnější cestou. Naopak, takto agresivním komentářem asi těžko pomůžete někomu, kdo se tu jen snaží najít svou míru a pochopení od těch, kteří jsou na tom třeba podobně, ne?

Úvodní příspěvek tohoto vlákna je o tom, že se autor necítí být šťastným. Jen jsem chtěl konstruktivně přidat svou zkušenost, neb jsem sám prošel několikaletými obdobími enormního pití, pak totální abstinence a ve finále i obdobím střídmosti (konzumace v rámci doporučených mezí) - moje zkušenost ukázala, že třetí možnost je z hlediska "pocitu spokojenosti" nejlepší, ale samozřejmě taky nejnáročnější na udržení.

Pochopitelně, je to dost individuální, protože to závisí na síle vůle, kterou má nastavenou každý jinak.
Znám nespočet lidí, kteří "za mlada" nezřízeně chlastali, ale postupem věku přichází logická změna životního stylu (partnerka, bydlení, rodina, kariérní postup) a u mnohých se nějakým způsobem přirozeně omezí i "vztah" k pití a teď jsou v pohodě, protože si jednou týdně zajdou na tři čtyři piva a nemají problém.
Tomáš
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12199
Re: Jak daleko jsem ochotný zajít, Před 11 rok, 4 měsíce  
Jo,jestli se mám trápit nad tím,že mám dietu?Tak se na to vybodnu a sním všechno.Nicméně se slinivkovou kolikou musím počítat.Proč bych vůbec měla chtít pít?Když to musím zuby nehty držet na uzdě?Pro mne je výhodnější nepít.Nejen ,že pitím nezvládám sama sebe ale nezvládám ani běžný život.Nadělám zbytečně malérů a život zkomplikuju nejen sobě,ale i svým nejbližším!Kdybych řekla,že to tak není?tak lžu sobě a všem,stejně jako dokážu lhát a obelhávat,když piju-a za to mi chlast nestojí,abych se za sebe musela stydět a bála se druhému podívat do očí!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter